• arkadaşlar merhaba,

    konuyu gereksiz detaylarla hiç uzatmayacağım. son kullanıcılara yapılan haksızlıklara ve ülkedeki yapılan hukuksuzluklara rezalet başlıklarıyla bir nebze de olsa sözlüğün gücüyle savaşıp kazanabiliyoruz. sadece kendim için değil kimsenin mağdur olmaması adına bu başlığı açıyorum ve sesimi duyurmak için haykırıyorum. çünkü bunun gibi firmalar buna alışıp yasaları çiğnerse ardı arkası kesilmez ve benim gibi birçok kişi mağdur olur. bana asus tarafından bugün yapılan haksızlık yarın herkese yapılacak çünkü asus ürünleri sahibi yüz binlerce insan var. sizden ricam lütfen başlığı üstte tutalım.

    kısaca rezalet içeriğinde ne var?

    1- yasalara göre garantili veya garantisiz ürünün minimum 5 yıl yedek parça satışını yapma veya teknik serviste yedek parça ile onarımını gerçekleştirme yapmak zorundalar.

    *daha 3 yılını doldurmamış telefonun ekranını ve bataryasını tedarik edemiyorlar. bu kesinlikle yasal değil. öyle tedarik edemiyoruz diye kestirip atamazlar cezası var. ama o kadar rahatlar ki sanki gerekli merciler hiç bu konuda daha önce ceza kesmemiş gibi bir tutum sergilediler.

    2- asıl bomba burada patlıyor. kendilerine ekran ve batarya değişimi için göndermiş olduğum 1760 tl'nin alenen üzerine yatmak istemeleri.

    *ekran ve batarya değişimi için telefonu gönderdim. benden 1760 tl para alındı ama parayı aldıktan sonra stok yok denildi. stoklar gelmeyeceği için ya telefonu olduğu gibi geri gönderelim ya da telefonun sıfırı olmadığı için telefonu aldığınız bedelden geri iade edelim denildi. üstelik verdiğim onarım ücretini geri iade etmeyeceklermiş. telefonu 3 sene önce 2800 tl ye aldım onu iade edeceklermiş bana. şuan dengi bir telefon 8 bin tl den başlıyor. onarım ücreti olan 1760 tl'yi benden alıyorsun ve bana 2800 tl veriyorsun resmen küfür gibi bir şey bu.

    rezaletin tüm detaylarını adım adım aktarıyorum;

    17.03.2019 tarihinde almış olduğum asus zenfone 5z olan telefonumun ekranı kırıldığı için garanti kapsamı dışında sms infocomm ana yetkili servise gönderdim. daha önce kendilerini aradığımda telefonun ekranının stoklarına olmadığını, sadece telefon yetkili servisimize ulaştığında ardından ücreti ödendiğinde yurtdışından ekranını sipariş verip onarımını öyle gerçekleştireceklerini söylediler. ben de 1760 tl'yi taraflarına havale ettim dekontu mail ile ilettim. telefon yetkili servise ulaştıktan iki gün sonra firma beni arayıp maalesef ekranı tedarik edemediklerini, istersem rapor çıkarıp ürünün 2019'da satın almış olduğum bedelini belge ile tedarikçi firmadan ürünün aynısını (hiçbir tedarikçide telefonun stoğu yok) veya satın alınan ücret tutarını (2800 tl) isteme hakkımın olacağını fakat rapor çıktığında onarım için göndermiş olduğum 1760 tl'yi iade etmeyeceklerini belirttiler. ben de değişim iade raporu çıkarken neden tedarik edemediğiniz parçaların parasını tarafıma aktarmıyorsunuz diye sorunca "prosedür böyle beyefendi" cevabı geldi.

    yasalar gereği firmalar sattığı ürüne garantisi bitse bile teknik serviste ücretli de olsa beş yıl parça tedarik garantisi sunmak zorunda. ayrıca satış sonrası hizmetler yönetmeliği'ne göre 12. madde der ki; (1) üretici veya ithalatçılar, tüketicilerin talebi üzerine yedek parça satışından kaçınamazlar. burada resmen parça tedariğinden kaçınma var. tarafıma telefonda "evet bu ürünün yurtdışı stoğu görünüyor fakat telefonu önce tarafımıza gönderip sonra ödemeyi yapmanız gerekiyor" dendi. bunu söyledikten tam üç gün sonra telefonu taraflarına ilettim.

    telefonumun hiçbir tedarikçide stoğu olmadığından dolayı telefonumun aynısını talep edemiyorum. bana telefonu aldığım fiyatı iade etseler bile aşırı bir değer kaybı olduğu için aynı ayarda bir telefon alabilmem söz konusu değil çünkü aynı özelliklerde bir telefon şuan 8 bin tl civarında. ayrıca ben firmanın teklifini kabul edip belgeyi alsam kendilerine onarım için tahsil etmiş olduğum 1760 tl'yi bana prosedür gereği hiçbir şekilde iade etmeyeceklerini söylediler. oldukça mağdur bir durumda bırakıldım dostlar. tüketici hakem heyeti, cimer, google yorumları, şikayet var ve sonunda ekşisözlük rezalet başlığımı da açmış bulunuyorum.

    edit1: senin için bu telefon neden bu kadar önemli diye soranlar olmuş. telefonun ses kartı aktif olarak dünyada sadece 4 telefonda var. müzik prodüktörlüğü yaptığım için bu telefon benim resmen elim ayağım. türkiye'de bu ses performansını verebilecek telefon yok. sadece zenfone 8 ve rog phone 5'de var onlar da türkiye'de satılmıyor. yurtdışından almaya kalksam 15 bin tl tutuyor.

    edit2: arkadaşlar rezalet başlığından sonra paramın geri ödemesini yapıp ürünü teknik serviste daha fazla duramaz, derhal size geri göndermemiz gerekiyor deyip tarafıma hem para hem de telefon geri iade edildi fakat bir özür bile dilemediler. paramı iade edip değişim/iade raporu çıkarmayı reddettiler. tamir edemediğimiz ekran ve batarya parasını almadan size para iadesi yapamayız dediler inanılır gibi değil. elimde koca bir sıfır var. elimde ekranı kırık bir telefon ve orijinal yedek parçasını hiçbir şekilde tedarik etmiyorlar niyetleri de yok zaten onu net olarak anladım. bana sorunum ile ilgili en ufak yardımcı olma gayretleri yok. gerekli dosyaları hazırlayıp icra talebinde bulundum tüketici hakem heyetine de detaylı yazı ve kanıt dosyaları hazırladım. artık beklemekten başka çarem yok. sonuna kadar mücadele edeceğim ve mağduriyetim giderilene kadar asla pes etmeyeceğim.
  • bu ülkenin normali haline gelmiş bir durumdur.

    her marka, her sektör, her hizmet ülkedeki hukuksuzluğun verdiği cesaretle vatandaşa eziyet etmekten çekinmiyor.
  • oha dolandırıcılıkta yeni boyut.

    telefonu tamir etmek için parayı al, sonra "ay pardon ya elimizde parça yokmuş ama paranızı vermeyiz uahahah". bu ne lan? dalga mı geçiyorsunuz?
  • insanlar sifir urun alayim garantili alayim kafa rahat olsun der yine rahat olmaz.

    ikinci elde millet tokatliyor sifirda firmalar.

    rezalet puanim 10/10
  • şaka gibi durumdur, gerçekten okurken sinirlendim, çok geçmiş olsun.
  • hakem heyetine başvurarak servis için ödenen para da zamanında telefonu alırken verilen para da geri alınabilir.
  • parayı peşin alıp parçayı tedarik edemeyince iade edemeyiz nasıl bir yaklaşımdır?

    benden parça parasını alıp piyasada olmadığını bile bile tokatlamadığından nasıl emin olabilirim? belki her parça değiştirmesi gerektirene bunu yapıyorsundur asus servisi kardeş?
  • (bkz: çizgi elektronik) - (bkz: niyazi saral) bu müthiş ikili sayesinde ülkede adını duyuran, satış sonrası hizmetlerde çığır açan markanın 2022 yılı türkiye'sinde ki halidir. o güzel insanlar o güzel atlara binip gitti.
  • çok büyük rezalettir.
  • (bkz: asus)
    ürün listenizden çıkarın abi
    laptopları da dandik
hesabın var mı? giriş yap