• bir arkadaşımın başına gelmiş olan ve bu mecrada da duyurmamı istediği rezalettir. kendisinin yazmış olduğu ve bir benzerini otokoç firma yetkililerine de gönderdiği metni iletiyorum sizlere.

    ''2014 model ford fiesta 1.6 mca titanium 1.6i 105ps powershift model aracımı severek kullanmaktaydım. aracım 60.118 km’ye ulaştığı için bakımını yaptırmak üzere yetkili servislerinden otokoç ankara çayyolu’ndan randevu alarak aracımı 14.12.2020 tarihinde işlemlerinin yapılması için servise bıraktım. otokoç ankara’yı tercih etmemdeki sebep https://www.otokoc.com.tr/…k-calisanlari-kampanyasi linkinden görüleceği üzere sağlık çalışanlarına periyodik bakımlarda işçilik ücreti alınmayacağı yönündeki kampanyalarıydı.

    aracımı teslim ederken de sağlık çalışanı olduğumu ve ilgili kampanyadan faydalanmak istediğimi; aracı sıklıkla kullandığım için gerekli tüm işlemlerin yapılmasını belirttim. teslim esnasında aracın bakımında yaşından ötürü triger kayışının da değişmesi gerektiği bildirildi, ben de değiştirilmesini söyledim. aracımın işlemlerinin 15.12.2020 saat 15 civarında biteceği, ekstra bir durum çıkması durumunda aranarak onayımın alınacağı hususunda bilgilendirildim.

    aracımı teslim almak için saat 16:30 civarında servise gittim. aracımın bakımlarının yapıldığına ve bir sorunun olmadığına ilişkin bilgilendirildim ve ödemeyi gerçekleştirdim. aracımın getirilmesini beklerken aracın aküsünün bittiği için çalışmadığı ve değişimi gerektiği söylendi. akü değişimini de onaylayarak tekrar bekledim ve kısa bir süre sonra aracın akü voltajı azaldığı için şanzıman beyninin zarar gördüğü ve değişiminin gerektiği bunun da tahmini olarak 8000 tl’den fazla maliyetinin olacağı bilgisi verildi. bunun üzerine aracıma bi müdahalede bulunulmamasını, bilgisi olan arkadaşlarıma danışmak istediğimi belirtip aracımı serviste bırakarak ayrıldım. ertesi gün servise giderek servis müdürüyle görüştüm. olayı baştan dinleyerek elektronik aksamdan kaynaklı bir problem olduğunu kendileriyle alakalı bir problem olmadığını ifade etti. ancak müşteri memnuniyetinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek! üstlerine mevzuyu taşıyacaklarını söyledi. sağlık çalışanı olduğumu ve bu süreçte sıklıkla araç ihtiyacım olduğunu ve bu süreçte ikame araç istediğimi de belirttim. bu talebimi de yine üstleriyle paylaşacağını, ertesi gün bana dönüş yapacaklarını söyledi. bu şekilde servisten ayrıldım. bir sonraki gün herhangi bir bilgilendirme almadım. konuşmamızdan iki gün sonra servis danışmanından bir telefon aldım. bana talebin üstleriyle görüşüldüğü ve yalnızca 1500-2000 tl civarı bir katkıda bulunacaklarını, bundan fazlasının yapılmasının mümkün olmayacağı söylendi, ikame araç talebimle ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

    1) https://www.otokoc.com.tr/…k-calisanlari-kampanyasi linkinden görüleceği üzere “...31 aralık 2020 tarihine kadar otokoç servislerimize periyodik bakım için gelen tüm sağlık çalışanlarımızdan işçilik ücreti alınmayacaktır.” ifadeleriyle belirtilmiş olan “sağlık çalışanları” kampanyasından haberdar olduğum için otokoç ankara çayyolu servisini seçtim ve araç teslimi sırasında sağlık çalışanı olduğumu belirterek kampanyadan yararlanmak istediğimi bildirdim. faturayı incelediğimde 980,22 tl işçilik ücreti üzerinden %30 indirim(ford life card) yapılarak toplamda 686,54 tl işçilik ücreti ödediğimi gördüm.
    soru 1: neden “sağlık çalışanları kampanyası” kapsamında kampanyadan yararlandırılmayarak daha az avantajlı olan life card indiriminden yararlandırıldım?
    2) ford türkiye resmi internet sitesi üzerinden aracımın modeline ilişkin “ford periyodik bakım kapsamı” tablosunu incelediğim zaman aracımın triger kayışının yenilenmesine ilişkin bölümde “triger kayışı yenilenmesi (1.5/1.6l ecoboost ve 1.1l/1.25/1.4/1.6l duratec motor)” 9 yıl veya 135 bin kilometre’den hangisi önce dolarsa o zaman değiştirilmesi gerektiği belirtilmiştir.
    soru 2: ford türkiye tarafından açıklanan resmi bakım tablosunda 9 yıl veya 135 bin kilometre olarak öngörülen değişim periyodu yerine -inceleme dahi yapılmadan yaşından ötürü değişmesi gerektiği belirtilerek- henüz 6 yaş 60 bin kilometrede neden değiştirildi?
    3) aracımın teslimi esnasında aküsünün kontrol edilmesini belirtmiştim. akünün kontrol edildiği ve %60 oranında sağlığının olduğu ve bir sorun olmadığı belirtildi ve değişim önerilmedi. ödeme sonrasında aracımı teslim alırken ise aracın aküsün bittiği bilgisi verildi.
    soru 3: bakım için yapılan ölçüm esnasında %60 ömrü olan ve değişim önerilmeyen akü sadece birkaç saat sonra henüz aracım teslim bile edilmeden nasıl bitebiliyor? araçlar teslim edilmeden yapılan bakım işlemi ve araç geneli kontrol edilmiyor mu?
    4) aracımın aküsünün bitmesine bağlı olarak şanzıman kontrol ünitesinin arızalandığı ve 8000 liradan yüksek bir maliyeti olduğu bildirilmiştir.
    soru 4: akünün bitmesine bağlı şanzıman beynin yanması doğal bir durum mudur? her gün devamlı kullandığım aracın bakıma getirdiğim gün hem aküsünün bitmesi hem de şanzıman beyninin bozulması hayatın olağan akışına ne kadar uygundur? aküsü zayıflayınca hiçbir belirti vermeyen ve bir anda hasar görebilen şanzıman tasarımı normal midir?
    5) aracımda kullanılan getrag üretimi dps 6 powershift şanzımanların kronik sorunları kabul edilerek müşteri memnuniyeti kapsamında çözülmesi amacıyla amerika birleşik devletleri ve kanada’da -ford resmi sitesi üzerinden görüleceği üzere- 2019 yılı ağustos ayında bir dizi aksiyon alınmış ve kamuoyuna ilan edilmiştir . şanzıman kavramalarının ve bağlı donanımların 7 yıl 100 bin mil, şanzıman kontrol ünitesinin(tcm) ise 10 yıl 150 bin mil garanti altına alındığı görülmektedir.
    söz konusu aksiyonlarda aracımla aynı üretim aralıklarında üretilmiş ve aynı şanzımana sahip modellerde arızalanması durumunda şanzıman beynin ücretsiz olarak değiştirileceği, daha önce ücreti mukabilinde yapılması durumunda ise ücretlerin ödeneceği belirtilmiştir.
    soru 5: bahse konu dps 6 powershift şanzımana yönelik olarak ülkemizde herhangi bir aksiyon alınmış mıdır? abd’de gerçekleştirildiği üzere neden ülkemizde de müşteri memnuniyeti kapsamında işlem yapılmamaktadır?
    6) aracımın tanıtma ve kullanma kılavuzunun 308’nci sayfasında aracımın motor yağı kapasitesinin yağ filtresi dahil 4,1 litre olduğu belirtilmiştir. faturayı incelediğim zaman aracıma 4,3 litre yağ konulduğunu gördüm .
    soru 6: neden aracımın kapasitesinin üzerinde yağ konulmuştur?

    yukarıda detaylı biçimde bilgilendirdiğim üzere servis sürecinde çeşitli çelişkiler ve hatalar neticesinde her gün kullandığım aracım kullanılamaz hale gelerek otokoç çayyolu servisinde bulunmaktadır. pandemi sürecinde geceli gündüzlü çalıştığım bir dönemde aracımın servis sürecinde yaşadığım olumsuzluklar para ve zaman kaybı nedeni olmuş, ford markasına ve servislerine olan güvenim derinden sarsılmıştır.

    söz konusu bilgiler ışığında ford türkiye genel müdürü, ford otokoç iletişim, ford otosan iletişim ve ford satış sonrası hizmetler müdürüne attığım maillerde de belirttiğim üzere tüm sorularımın ayrı ayrı cevaplanmasını, taleplerimin yerine getirilmesini istiyorum. takdiri siz ekşi sözlük okur ve yazarlarına bırakıyorum.''
  • hepsini okudum, 10/10 rezalet.

    otokoç yetkililerinin bu konuyu bir an evvel çözmesi gerek. yoksa bu kepazeliği üzerlerinden kolay kolay atamazlar.

    up.
  • fena halde adam kandırmaca ve kazıklama kokusu alınan rezalet. bahsi geçen bayiinin açıklamaya ve kanıtlamaya muhtaç çelişkilerle iş yaptığı görülüyor. derhal ortadaki mağduriyeti gidermek zorundalar.
  • 10/10 rezalet. umarım hakkınızı alırsınız.
  • çayyolu otokoç'un acilen çark edip mağduriyeti gidererek adını temizlemesi gereken rezalet gibi rezalet.
  • kelimenin tam anlamıyla dolandırıcılık, tam bir rezalet. acilen bu durumun düzeltilmesi ve mağduriyetin giderilmesi gerekli. otokoçun ne yapacağını çok merak ediyorum
  • her zamanki gibi yetkili servislerin şark kurnazlığıdır. 10/10 rezalettir. şu ana kadar gebze hyundai dışında muhatap alacak insan bulabildiğiniz, güleryüzle karşılandığınız yetkili servis görmedim. ismine güvendiğimiz ford, nissan, vw gibi firmaların servislerinde bir tek dövmedikleri kalıyor.

    benzer bir sebepten, fiesta aracım için ben de ford servisine gitmiştim. üç filtre ve yağ değiştirip 1000 tl işçilik ücreti istemelerine mi anlatayım, insan gibi muamele görmediğimi mi, çalışanların asık suratını mı? fiyat sormak için bile telefonla konuşan kikirdek bir kızı bekliyorsunuz. bir kaş göz işareti yapıp "biraz bekleteceğim" demek bile yok. devlet dairesi gibi bildiğiniz.

    diyeceğim o ki girin sanayiye. sağa sola sorarak arabanızdan anlayan, mümkünse yetkili servisten emekli olmuş, kaşı gözü ayrı oynamayan bir usta bulun. yağınızı, filtrelerinizi kendiniz satın alıp götürün. ustaya düzgünce yaptırın. aracınızı satarken "yetkili servis bakımlıdır" yazabilmek için dünyanın parasını ödüyorsunuz bu şarlatanlara. yazık günah.
  • bal gibi rezalettir, aracı kendileri bozmuşlar hıyarlar suçu kullanıcıya atıyorlar! 65bin de triggermi değiştirilir?! akü bitince şanzıman beynimi yanar? bulmuşlar bilmeyen adamı hikaye anlatıyorlar! hassiktirin ordan yavşaklar!!
  • ama sanayiciler şöyle böyle
    kurumsal firmadan başkasına aracımı teslim etmem
    vıcııcc dıdııd diyenlere ilham verecek rezalet

    sorun ahlak yapısında toplumda
    sanayideki mehmet usta ile servisteki mete bey aynı ahlaka sahip...
  • 6 yaşındaki bir aracın durup dururken açtığı bir masraf ortadayken, insanların bu ülkede 2. el araçlara dünyanın parasını vermelerini gerçekten akılla izah etmekte zorlanıyorum.

    geçmiş olsun arkadaşa.

    taksici bi abimiz vardı. emekli olunca kendine bir araba aldı. yaptığı ilk iş aracın garanti belgelerini yırtıp atmak olmuştu..

    herkese nokta hatasız günler olsun..
hesabın var mı? giriş yap