• manisa'da yaşayan çiftçi.
    olay bugün 20.40 sularında manisa saruhanlı'da yaşanıyor.pazara getirdiği 19 kurbanlık koça akşam saatlerinde bir adam müşteri oluyor. hepsini birden kuran kursuna alıyoruz diyerek 58 bin liraya anlaşıyorlar. adam eft yapıyor mesai saatleri dışında olduğu için geçmiyor haliyle. bir de senet veya çek gibi bir şey imzalıyor. hatta 3 bin lira da zeytinyağı alırım sizden diyerek 61 bin liralık bir senet imzalıyor.

    yaşlı çiftçi senete de güveniyor eve geliyor.
    sonra evdekiler adamı uyarıyor. dolandırıldın sen kesin diyorlar. adam telefonlara çıkıyor çarşamba günü hesabına geçecek diyor.
    neyse adliyeden bir tanıdıklarına senedin fotoğrafını atıyorlar.gbt sine bakmışlar sanırım 2010-2013-2022 yıllarına ait 3 adet dolandırıcılık kaydı çıkıyor.
    adamı arayıp koyunlarımı ver deyince koyunları yükledik gitti, kuran kursuna verdik falan diye kıvırıyor.
    karakola gidiyoruz şikayet edeceğiz, deyince de polise giderseniz hiç vermem, diyor.
    saruhanlı polis karakoluna gelip şikayetçi oldular. hatta şu an karakoldalar. polisler, bir şey çıkmaz geçmiş olsun deyip ifade alıyorlar. bu arada adam telefonlara yine açıyor küfürlü ve tehditvari konuşmaya devam ediyor.
    adamın pazara geldiği aracın plakasını ve verdiği senet fotosunu yüklüyorum.
    edit: tc'sini gizledik.
    adamın dolandırıcı olduğu konusunda kimsenin en ufak bir şüphesi yok. bir dosyadan da araması var firar görünüyor. tc'si ve telefonu gerçek.
  • olay doğru ise gündem olmalı. herkes çiftçiyi eleştirecek ama sormak isterim: “hırsızın hiç mi suçu yok?”
  • adam tc'sini yazarken 123 diye başlamış en azından bundan şüphelenir insan.

    dolandırıcı: "hmm, 123 dur lan diğerleri farklı olsun 58744277. yok çakmadı devamke"

    ülkede hırsızlık zeka seviyesi olarak görülmeye başlandı. karşındaki safsa malına çökmenin cezası çok az o da yakalanırsan. hatta "ben verecektim ya parasını adam durduk yere olay çıkardı" diyerek salınması ve adamın kaçması da muhtemel.
  • bayram günü sevaba gireyim demiş dayı ama olmamış.
  • besici para harcasın, gecesini gündüzüne katsın çalışsın sonra sen gel adamın bütün malını çal. insanların bu kadar vicdansız olmasını aklım almıyor.
  • üst edit : fast ile tek seferde bu tarih itibariyle 5000 tl sınırı varmış. 61 bin tl yi 13 seferde atabilirdi. maksimum 50 - 60 tl hızlı gönderim ücreti öderdi.

    fast gönderim ile bankalar arasında artık beklemeden para transferi olduğunu bilmeyen çiftçi.

    gönderen sadece 1- 2 tl fark ile anlık olarak eft atabiliyor. araç, ev vs satacak olanlar varsa onlara da bilgi olarak dursun burada.

    şunu da unutmayın, para hangi hesaptan geliyorsa satışı da o hesap sahibine yapmanız lazım. (ya da parayı gönderen kişi açıklamaya araç kimin üzerine alınacaksa açıkça alıcının ismini belirtip gönderim yapmalı), aksi halde sonrasında parayı gönderen kişi parasını gönderdim ama aracı başkasına satmış diyerek dolandırıldığı iddiası ile dava açıp elinizdeki parayı da faiziyle alıyor. hem araba gidiyor hem de eldeki paradan olunuyor. aman diyeyim dikkat edin böyle şeylere. hırsıza uğursuza emeklerinizi birikimlerinizi kaptırmayın.
  • vadesi gelmemiş senet için neden adama dolandırıcı dendiğini anlamadım. adam telefonlara da çıkıyor.

    kaçmamış. bir de adamın ismini cismini tc'sini adama dolandırıcı diyerek paylaşıyorsunuz.

    adamın yerinde olsam o parayı öder size de yüklü bir tazminat davası açarım.
    adamın suç kaydı var ben de görüyorum ama vadesi gelmemiş borcu ödemeyecek bu diyerek adamı fişlemek ne demek?

    ya hiç senet sepet ile uğraşmayacaksın ya da madem senet ile iş yaptın vadesini bekleyeceksin.
  • tamamda senedin vadesi gelmemiş. neden dolandırıcı ilan ediyorsunuz adamı?

    hele bi ödemesin.
  • hayvanları ucuza vermiş?neden mi bakın dinle kandırılmış.bu kısım çok daha vahim.
  • hayvanları ucuza vermiş?neden mi bakın dinle kandırılmış.bu kısım çok daha vahim.19 koç,kuran kursu,her türlü dolandırıcılıktır.
hesabın var mı? giriş yap