• mühendisini ayrı teknikerini ayrı sikiyim.
    not: mühendisspor
  • yöneticilik çok farklı bir zanaat ama bizim ülkemizde mühendis ise direk yöneticilik yapabilirmiş gibi bir kafa var ki bariz yalnış.

    yöneticinin işin teknik ve pratik boyutunu bilmesine gerek yok onun görevi bunu bilen insanları doğru yönetmektir.

    teknisyen işi pratikte iyi ve max verimlilikte yapması gerekir teknik bilgisi önemlidir, teorik bilgi onun için elzem değildir ama ne kadar çok bilirse işini o kadar iyi yapar.

    mühendis ise işi teorikte çok iyi bilmeli, pratikte ise en azından temel bilgi sahibi olması şart ne kadar iyi bilirse işini o kadar iyi yapar.

    eğitim sisteminin yöneticide yetiştirmesi lazım gelişmiş ülkelerde en akıllı çocuklar seçilip yönetici olarak yetiştirilirken bizde bırak yönetici yetiştirmeyi mühendislik bölümleri bile birkaçı hariç vasatın altında.
  • ne yapılmalı, 19 yıl teknisyenlik yapana mühendislik ünvanı mı verilmeli?

    teknisyen prarikte; sahada, tezgahta iyidir. teknisyen iş bitircidir. görev adamıdır. asıl işi yapıp sonuca gidendir.

    mühendis ise teoride; masada, projede iyidir. mesleğinin mektebini okumuş, hesaplamalar, formüllerle yoğrulmuş, bir disiplinden geçmiştir.

    aynı jenerasyondaki teknisyenin avantajı mühendis okul okuyorken, teknisyen sahada pişiyordur. mühendis öyle ya da böyle zaman içinde farkı kapatarak teknisyenden iyi hâle gelir.

    buradaki olay teknisyen sahada kendini geliştirirse, mühendisin teknisyen gibi olmasına imkan yoktur. ama aynı saha deneyiminden geçmiş mühendis illâki teknisyenden ileride olacaktır.

    tekniker ve teknisyeni yönetecek kişi mühendis olmamalı. bu üç sınıfı da yöneten; hem teknik hem de yönetim bilgisi olan, mıs - management information systems (ybs - yönetim bilişim sistemleri) lisans mezunu deneyimli biri olmalıdır.
  • e yani ne olacaktı

    eger 19 yıllık teknisyen 2 yıllık amiriyle nasil gecinecegini bilmiyorsa 19 yılı boşa gitmiştir.

    2 yıllık arkadas da 19 yıllık teknisyenle gecinemiyorsa zaten ya isinden olur gider tecrube edinir, yada teknisyen arkadaştan isi öğrenmeye çalışır yine beceremezse istifa eder gider yerine1 baska 4 yıllık 1 yıllık mühendis arkadas gelir bu böyle gider işte
  • işveren her zaman teknisyeni, teknikeri tutar tabi eğer gerçekten yetişmiş, işini iyi yapan bir çalışansa. mühendis kağıt üzerinde amir sayılır ama kendini bilen bir çok mühendis bu çalışana saygı gösterir ve dengeli yaklaşım sergiler, ama ukala bir insansa amirlik taslar, çalışanı sıkıştırır falan ama bu döner dolaşır ona girer. özellikle günümüzde gerçekten işini iyi yapan teknisyen ve tekniker çok zor bulunuyor ve kolay yetişmiyor, sanayi alemi bu konuda sıkıntı çekmektedir ve bu çalışanlarına gerekli özeni göstermektedir.
  • emek başka, tahsil başka. isterse 1 gün olsun. ama akıllı mühendis de o teknisyenin tecrübesini dikkate alır. tüm teknik elemanlara selam olsun.
  • odtülü mühendisim. 2 yıllıkken de yönetiyordum, 6 yıllığım 20 teknisyenimi hala yönetiyorum. problem yönetmek ve yönetilmek olarak bakıyor olmanız. siz aynı hedef için çeşitli zorlukla boğuşan iki çalışansınız. bir de birbirinize zorluk çıkartmayın. iletişiminize zarar vermemek için belli sınırlar dahilinde yardımcı olun karşınızdakine. sınırlarda problem olduğu an tepkinizi gösterin. son sözü tabi ki ben söylerim. ama teknisyenlerimin hatasını da kendim üstlenirim. birey değil ekip olun.
  • kafası çalışan her mühendis / kısım şefi her neyse işin ehli tekniker/ teknisyenle çalışmak ister/ zorundadır .
  • bu ülkede mühendisliğin önemi tahminen ne zaman kavranır?
  • olağan ve olacak olandır.
    bir hocamın bir sözü vardı, insan kendi tecrübelerinden öğrenir ama akıllı insan başkalarının da tecrübelerinden öğrenendir.
    elbette ki yeni mezun mühendis çalışma arkadaşlarını, rolleri ne olursa olsun, dinlemelidir. kıdeme saygı çok önemli.
    fakat nedir bu okumuş olanı ezme dürtüsü? diploma sahiplerine karşı neden bu kadar nefret dolusunuz? bu mantıkla kimse okumasın.. sanayiye çocuk yaşta çırak başlatalım. mezuniyet yaşına dek baya bi tecrübe kazanır. siz de belki saygı göstersiniz. bilimsel yöntemin gücü olmadan bir arpa boyu gelişemeyiz, o ayrı.
hesabın var mı? giriş yap