• bunu alırım ev ile uğraşmam diye düşünebilirsiniz ama 2 milyonun alım gücü bir sonraki ay 2 milyon olarak kalacak mı? bir sorum daha var. 2 milyonun var bir de 2 milyonluk 1 ev var. bu ay almadın faize koydun. bir sonraki ay o evi 2 milyona alabilecek misin?

    edit: üstümde bir eleman vardı. ev alacağıma bunu yaparım diye yazmıştı. benimki ona cevaptı. eleman gitmiş nedense..
  • konut fiyatı çökmez, hiç baktınız mı demir beton ne kadar, boş arsaya ev yapmak ne kadar tutar

    edit : özelden yazanlara evlerine kapsamlı tadilat ve köylerine ev yaptırıp konuşmalarını öneriyorum, 2 banyo tadilatını siz kaça yaptırıyorsunuz da bu evler ucuzlayacak, 1 ustanın günlüğü ne kadar, gömme rezervuar bile ne kadar bi bak bakalım hele yapı ruhsatı, yapı denetim harcı, iskan bedeli yahu ozalit bile ne paralara gelmiş
  • 2 yıl sonra gelen pişmanlık hissi*. paranın erimesi şu anki faiz oranları ile fazla uzun sürmez. evle uğraşamam diyorsanız fiziki altın bile iş görür.
  • (bkz: negatif faiz)
  • 2 milyon liraya ev alamadığınıza göre şu anki kiraların düşük olduğu buradan bile anlaşılabilir.
  • çok mantıklı yaklaşım. benim de aklıma süper bir fikir geldi. neden daha fazla para basarak ülkenin borçlarını ödemiyoruz?
  • bu dahiyane fikir gecen sene bi arkadaşımın da aklına geldi. 1 milyon ty'ye evini satılığa çıkardı. ayda 3 bin tl kira alacağıma vadeli hesaba yatırıp ayda 18 bin tl alırım dedi.
    sonuç: evin fiyatı şu an 2.4 milyon tl oldu. arkadaşın parası ise 1 milyon 216 bin tl!
    yanı artık sattığı evin anca yarısını alabiliyor!

    edit: o evi 2.4 milyona satamaz, fiyatlar balon minvalinde milyorlarca mesaj geldi. arkadaşlar piyasanın 1 milyon altına yani 1.4 milyona satılsa bile arkadaşın yaklaşık 200 bin tl zararı var. bizler 200 bin tl için yaklaşık 12 ay (hatta asgari ücretliler 24 ay) işe gitmek zorunda olan insanlarız !
  • (bkz: güzel para kanka)

    yalniz döviz olarak yatır. enflasyonları daha az hem de faiz işler. ohhhh vilyayı filimcilere de kiraya verip uğraşmassın da... ben olsam oyle yapardim yani sana tavsiye olmasin. skusjsshs
  • normal ekonomilerde yazarın bahsettiği konu gayet doğru olmakla birlikte türkiyede işlememektedir malesef.

    şöyle ki;
    1-2 sene içinde bahsettiğiniz 2 milyon tllik evin bedeli katlanarak 4-5 milyon tl olacak.
    45000 tl olarak çok yüksek dediğiniz fazi miktarı ise ilk başta ödemenin mantıklı olduğunun söylediğiniz kira bedeline yaklaşık olarak denk gelecektir.
  • 2 milyon lirasi olup tlde tutan tek insan evladi kalmis midir acaba ulkede
hesabın var mı? giriş yap