• 20 aralık 2014 eğitim-iş yürüyüşü'nde gerçekleşen müdahalede, öğretmenlerin tandoğan orduevi'ne sığınmasının ardından askerin polisle yaşadığı tartışmada gerçekleşmiştir. meselenin politik bir kavga mı yoksa başka bir şey mi olduğu anlaşılamasa da, çatışmanın eşiğinden dönüldüğü anlaşılıyor:

    http://odatv.com/vid_video.php?id=8d532
  • gezi dşrenişinde de bir benzeri olmuştu: http://www.youtube.com/watch?v=0sgrhwokmlq
  • durun siz kardeşsiniz:
    (bkz: 12 mart)
    (bkz: 12 eylül)
  • olum asker olmak çok farklı bi duygu lan. bu askerle de kendim yaptığım için de gurur duydum.
  • şöyle 2 keleşli asker çatara patara o polis güruhunu tarasa içimin yağları erirdi lan, öyle bişey sandım.

    ölen polise acıyanı siksinler.
  • sözlüğün asker sevicilerini gün yüzüne çıkartan olay. size baskı kurma ihtimali olan hiçbir şeyi sevmeyin diye diye tüy bitti dilimde
  • polis sevici falan değilim ama açıköğretim ev ekonomisi mezunu kısa dönem kamil in birinin keleşle ne yapacağını bilememe durumudur.tezkereyi alınca mahallede arkadaşlarına anlatır.oysa karşısındaki polis "adamsan vur" dese tetiğe dokunamaz.neyse.
  • büyük bir ihtimalle şarjöründe kurşun olmayan askerin yaptığı atarlanma. bu tarz şehir içinde bulunan askeri binalarda nöbet tutan askerlere dolu silah verilmez. sadece acil müdahale mangasında dolu silah bulunur.
  • asker, görev yerinde olay çıkmasının verdiği gerginlikle sinirlerine hakim olamamış, polis amirine bağırmış. elinde tüfek var ama buna pek silah çekti denemez, zira nöbet sırasında o tüfeği iki eliyle tutmak zorundadır (çapraz tutuştan hazır tutuşa geçmiş sadece).

    bu arada, askerle polis arasındaki farkı bilmeyenleri ortaya çıkarmıştır. yok aynı bokun lacivertiymiş de yok bilmem ne. adamlar nizamiyede nöbet tutan ere darbeci demeye getirmişler resmen. ulan askerlik ne zamandan beri gönüllü veya maaşlı (erler için söylüyorum ve 20 lirayı paradan saymıyorum) yapılan bir iş oldu? kendi zorunlu görevini (belki 5 ay belki 12ay) kazasız belasız bitirmek isteyen askerle, cemaatin veya akp'nin köpeği polisle bir tutmayın amk saçmalamayın.

    edit: bu entry'de ne polis, ne de asker seviciliği yapılmıştır. ben olayı nöbetçi askerin açısından değerlendirdim. biraz kafası çalışan insan zaten bunu görebilir.
    birçoğumuz askerliğimizi nefret ede ede yaptık. bu bağıran asker de bu tiplerden biri. bütün askerlere kenan evren muamelesi yapmayın amk.
hesabın var mı? giriş yap