• bugün yayınlanan arda turan yazısından anladığım kadarıyla erman toroğlu bobinleri yakmak üzere. lig başlasın, en fazla iki hafta içinde maraton programından sağlık nedenleri ile ayrılacak.

    bu gelişme üzerine şansal büyüka'nın partneri olarak ahmet çakar'la anlaşılacak. ancak bu sefer de şansal büyüka bir iki hafta içinde sağlık nedenlerini öne sürerek programdan ayrılacak.
  • tahminimce bu sene ligde gol olur.

    hatta lig sonunda bu sene de iyi gol yaptı muhabbeti yapabiliriz.
  • galatasaray en az beş karşılaşmayı seyircisiz oynayacaktır.
  • her sene olduğu gibi sezon başında deli gibi takımının arkasında olduğunu söyleyen taraftar diyemediğim iyi gün dostlarının karalayacağı lig olacaktır.

    gerçek galatasaraylı, gerçek beşiktaşlı, gerçek fenerbahçeli veya tuttuğu takımın gerçekten taraftarı olan kardeşlerimizi utandıracak bir çok olayla; önceki senelerden yaşananlara ders gözüyle bakılması gerekirken yıllık ödev gibi her sene yapılması gereken bir şey olarak algılanılışına içlenip, tekrarlanacağını bildiğimiz bir sezon daha bizi bekliyor.
  • fenerbahçe'nin transferleri tutmazsa, (ki resmen papatya falına döndü iyice) rayına oturmuş bir galatasaray açık ara şampiyon olur diye düşünüyorum. bu bağlamda beşiktaş da 2.liği zorlayabilir. objektif olarak baktığımda bana en olası gelen senaryo bu. eğer galatasaray'ın da kimyası tutmazsa, mustafa denizli faktörüyle birlikte yine ite kaka bir beşiktaş şampiyonluğu izleyebiliriz. fenerbahçe'nin şampiyonluğu ise tamamen kendine bağlı. ligi namağlup da bitirebilir, 8. olup avrupa'ya da gidemeyebilir. ve rakiplerinin bu duruma hiçbir etkisi olmaz. fenerbahçe'yi ancak kendisi baltalar.

    bu sezon yeni stadına geçen kayserispor'un ciddi bir patlama yapacağını düşünüyorum. bu sezonun flaş takımı adayım banko kayserispor. trabzonspor ise her sene olduğu gibi kapalı kutu. ligin ilk 10 sırasında herhangibir yere koyabilirsiniz. kadrolarını iyi transferlerle güçlendiren bursaspor ve gaziantepspor da üst sıraları zorlamaya aday ekiplerden. 2 yıldır yükselen bir grafik çizen ama bu sezon önemli birkaç oyuncusunu kaybeden sivasspor ise duraklama evresine geçecektir.

    gelelim düşme adaylarına. bank asya 1. ligi'nden gelen üç takımdan diyarbakırspor ve kasımpaşaspor'un; gerek sınırlı bütçeleri, gerekse de şu ana kadar aleni bir şekilde aldıkları siyasi desteğin artık süper lig'de olmalarından dolayı çekilmek zorunda kalacağı gerçeği yüzünden, lige tutunmakta en fazla güçlük çekecek olan 2 takım olmaları muhtemel. kadrosunu bir türlü güçlendiremeyen antalyaspor ile yıllar yılıdır direkten dönen istanbul büyükşehir belediyespor'un (belediye takımlarının süper ligde ne aradığına dair hiçbir fikrim yok bu arada) önümüzdeki sezonu hayalkrıklığıyla kapatmaları oldukça olası gözüküyor.

    bir paragraf da 100. yılını kutlayan ankaragücü'ne açalım. transfer sezonuna "sözde" darius vassell transferiyle başlayan başkent ekibinin bana göre en büyük sorunu oynadığı saha. zemini suni çim ile kaplı olan ankara 19 mayıs stadı, rakiplerinden ziyade sarı-lacivert'li ekibe zarar vermekte. türkiye'nin başkentinde, yüzüncü yılını dünyanın en büyük halı sahası'nda kutlamak bu köklü kulübe yakışmıyor.

    anlamsız tahminlerim:

    - ilk teknik direktör istifası/kovulması 3. haftada yaşanır diye düşünüyorum. favorim manisaspor'un başına geçen mesut bakkal
    - ligin ilk yarısını sonuncu olarak bitiren takım, 17 hafta boyunca maksimum 7 puan toplayacaktır.
    - ligin ilk 5 haftasını lider olarak tamamlayan takım, sezon sonunda şampiyonluk kupasını da kaldıracaktır.
    - hakemlerin tartışılmadığı, eleştirilmediği tek bir hafta dahi olmayacaktır.
    - fenerbahçe penaltı atışı kazanacaktır. (valla bak. içime doğdu. bu sene verecekler bir penaltı)
    - trabzonspor oynayacağı tüm gündüz maçlarını kazanacaktır.

    ***

    işkembeden sallamalarımı bir kenara bırakırsak umarım artık bu sene düzgün ve kaliteli bir lig izleriz. gerçekten tek temennim bu. meraklısına not: fenerbahçeliyim.
  • orhan abi olmadan muhabbetinin o kadar da keyifli olmiyacağını garanti ederim..
    (bkz: orhan şengürbüz)
  • fenerbahce buyuk bir ihtimalle ilk haftayi ve son haftayi maglup tamamlayacaktir (beraberlik de verebilirsiniz). ayrica ilk 3 hafta taraftarini iyice umutsuzluga sevkedecek bir futbol oynayacaktir. bir sure zeki ama dersine hic calismiyo amcasi modunda takilacaktir. potansiyel olarak kaybedecegi bu puanlari sampiyonluk rakipleriyle yapacagi maclardaki performansiyla zor yoldan telafi etmeye calisacaktir. becerebilirse sampiyon olacaktir.

    galatasaray dersine gunu gunune calisacaktir. gitti denilen maclardan puanlar cikartacaktir. bu yuzden tum onemli maclarini kaybetse bile sampiyon olma sansini devam ettirebilecek belki de tek takimdir. ancak takim
    disiplinine helal getirecek (lincoln benzeri) herhangi bir unsur takimin butun hareket planlarini bozacaktir. kucuk butceli takimlarla oynadigi maclardaki performansi ne kadar yuksekse sampiyonluk sansi o kadar yuksektir.

    besiktas her zamanki gibi takilacaktir. yukaridaki iki takimin ikisi de dokulurse sampiyonluk sansi dogacaktir. ancak o sekilde bile isini zora sokacak biseyler bulacaktir. takim disinda herseyiyle ovunup takim ruhunu saha disinda arayacaktir.

    tarih tekerrurden ibarettir...
  • avrupa kupasını boslamis ligi on planda tutan daha once bu konuda basarılı olmus bir teknik direktor ve olası ilk yarı zafiyetinde takıma milyonlar dokmekte behis gormeyecek baskanlıgını sampiyonluga ipotek etmis bir baskan ile fenerbahcenin turk furbolcuları ilge asılacaktır.tek tek degerlendiginde top teknigi yksek oyunculara ahip fenerbahcen,n en buyuk handikapı brezilya hegomonyası ve lincolnlesmeye yuz tutmus guiza.

    teknik direktoru sebebi ile sabırlı taraftarı ve tiraj korkusuyl basının da da teknik direktorun ustune cok gitmeyi goze alamayacagı dusunulurse kafası en rahat takım galatasaray olacaktır.dige takımların aksine avrupada ne kadar kalırsa bunun lige o kadar olumlu yansıyacagını dusunuyorum galatasarayın.zayıf noktası ise gokhan zan il servetin aynı anda forma giymesi olacaktır.song tipinde bir oyuncu galatasarayı ligin en iddialı ekibi haline getirebilir.

    6+2 formulunden dolayı yabancılarının tamaını kullandıgı avrupa macları il turkiye maclarında tamamen farklı bir gountu cizmesini bekliyorum besiktasın.yabancılarına cok bagımlı hale gelen beisktas alısılmısın aksine avrupada basarılı olurken ligde samiyonluk hedefine ulasamayacaktır.besiktasın aslında favori olması beklenir ama rakiplerinin yerinde teknik direktor tercihleri bu sezon besiktası zorlayacaktır.nihata hakettigi katanlıgı vermesi yerlilerin motivastonunu sezon icinde ust duzeyde tutabilir ama simdilik boyle bir hamlesi yok besiktasın.

    bilicanın yerini dolduramayan sivasspor yoluna buyuk ihtimal uefada devam ederken uefada basarılı olacak ve ilk sıradaki takımların yuksek puanlar elde etmesi beklenen bu sezonda ilk 3 e oynamakta zorlanacaktır.

    cok da iyi bir teknik direktor transfer etmesine karsın daha gelmeden onu yıpratan ve kadrosunu yeterince takviye edemeyen trabzonsporun isi cok zor.rakiplerinin aksine lige asılacak olması sansı gozukuyor.altapıdan gelecek yeteneklerin verimliligi etkileecektir trabzonsporu.tek tesellimiz besiktasın batuhanı yurtdısı yerine gaziantepe kiralama hatasına dusmeyip belcikaya gondermesi.bir sekilde fatih tekkey transfer edip lider sorununu cozerse iddialı hale gelebilir.

    kadrosunu cok iyi takviye eden ve elindek oyuncuları cok iyi paralara satan gaziantesor eski gunlerine donus sinyali veriyor.ertugrul sagşamlı bursaspor da 3 buyukleri oldukca zorlayacaktır.

    ligin son sırasını alan ekipse diyarbakırspor olacak.kume dusmekten kurtulmus bir diyarbakırsoru basındaki ziya dogan sezonun en basarılı teknik direktoru ilan edilebilir.
  • şimdiki seyriyle giderse son hafta kan çıkar. beşiktaş'ın deplasmanda bursa maçına çıkarken "kazanıp ikinciliği alıp şampiyonlar ligine mi gitsem, kaybedip galatasaray'ın şampiyonluğunu mu engellesem" ikileminde olma ihtimali bile var.

    çok eğlenicez çooook...
hesabın var mı? giriş yap