• insanda biraz saygı biraz utanma olur. yazık.
    http://www.imdb.com/title/tt1694508/
  • yanılmıyorsam, bu filmde "moby dick" bir adayı oluşturan tepelerin üstünden uçuyor, sahile iniyor ve orada makinalı tüfenk ile ateş ederek kendisi ile savaşmaya çalışıyorlar. emin değilim. ot falan çekmiyorum, ama böyle sahneler hatırladığıma göre "dr. jeykll and mr. hide" modunda çekmiş ve bu sahneleri kafamdan uydurmuş olabilirim. daha kötüsü bu sahnelerin çekilmiş olması elbette.
  • yapılmış en kötü filmlerden biri olabilir.
  • bir otobüs yolculuğu sırasında otobüs ekranındaki filmler arasında görüp de yaratıklı filmler(evet yaratıklı film) sevmemden ötürü izlediğim, 30 dakikasından itibaren telefondan sürekli filmle ilgili bilgi aradığım bir garip şey. yani film falan değil orası kesin de tanım bulamıyorum. eleştirmeye, kötülemeye değmez, o derece. ulan hadi güzelim senaryoyu uyrlama adı altında piç ettiniz tamam, bari ortaya doğru düzgün bir şey çıkartın görsel olarak. 1956 yapımı film görsel olarak bundan iyi. diğer yönleriyle zaten kıyaslamaya bile sokmak o gilme hakaret olur o ayrı. bir insana kötü film yap desen bu kadar kötüsünü yapamaz.

    yani insan sormadan edemiyor;

    (bkz: sebebi neydi ki)
  • isminde gectigi icin dogal olarak moby dick romanından esintiler aradıgım ama zerresini bulamadıgım film. icerdigi mantık hatalarını burada sıralamaya gerek yok. fazla bisey beklememek lazim. bir aliens and cowboys veya abraham lincoln vampire hunter kadar degil. tek tesellim seneler sonra xena'nin gabriel'ine bu filmde tekrar rastlamak oldu.
hesabın var mı? giriş yap