• yarışmada sonuncu olan norveç'in temsilcisi tooji'ye röportajını izledikten sonra daha da çok üzüldüm sözlük. çok düzgün, yardımsever çocuk hem şarkısı ve hareketleri de iyiydi. o kadar favori de gösteriliyordu. ama olmayınca olmuyor canım, üzülme, yolun açık olsun

    sevgiler,

    kaynak: http://www.youtube.com/watch?v=toeuhn5dvoo
  • amy winehouse çakması gibi çıkan nina zilli'nin tabi ki batacağı yarışmaydı. şarkı güzel sözüm yok, ama bu kadar hayranı olan sanatçının, hele ki ölümü 1 yılını doldurmadan, benzeri gibi oraya gidip bir de ona benzeyen tonda şarkı seslendirirsen elin avrupalısı "dafuq did she sing!!!!!" deyip, kıl olur, hiç oy vermez. bunda garipsenecek birşey yok.
  • isveç adına katılan 1983 doğumlu loreen'in euphoria şarkısıyla 1. olduğu yarışma. entrynin en gerildiğim yeri olan tanım kısmını geçtiğimize göre devam edebilirim.

    öncelikle "eurovision'u ciddiye almak geyiği", bülent özveren'in "komşuya vermek" geyiği kadar sıktı. artık yeni şeyler söylemek lazım. neden insanların zevkleriyle bu kadar uğraşıldığını anlamıyorum. süper lig izlemek, takım tutmak, kazanınca sevinmek nasıl zevk veriyorsa birilerine, bu yarışma da öyle zevk veriyor başkalarına. senin hoşuna gitmemesi yarışmanın sikik, dandik, bok gibi olduğunu göstermez. ama tabi siz cool olduğunuz için sizin doğrunuz en doğrudur. şarkı yarışması lan işte. niye bu kadar illet ediyorsunuz milleti yok efendim sanat yokmuş, yok bacım kimin kime vereceği belliymiş de... çıkıyorlar 2 göt, göbek, meme oluyor, sonra 3-5 güzel sesli insan şarkı söylüyor. kime ne zararı var anlamıyorum ki. kan çıkmıyor diye bu kadar eleştiriliyor heralde. birileri biber gazı yese, sandalyeler, masalar, koltuklar havada uçuşsa daha çok seveceksiniz ellaham.

    neyse amk ne derseniz diyin, ben her sene seve seve, eğlene eğlene izliyorum.

    isveç, öncelikle açıkça söylemeliyim ki ben zaten televizyonun karşısına şampiyon belli ikinci kim? diyerek oturdum. bence güzel şarkıydı euphoria, kadının sesi çok güzeldi zaten, sahne şovu yoktu, yengeç dansı vardı, o da bence rahatsız edici değildi. en azında 2 tane meme ya da göt, göbek 1. olmadı. aynı şekilde 2010 yılında 1. olan lena'nın satellite performansını da beğenmiştim. reklamı çok yapıldı zart zurt demek de çok çok yersiz. reklamı iyi yapılan şarkı kazanır. hayır sadece şarkı da değil, reklamı iyi yapılan her şey kazanır. zaten bu düzen bizi böyle düzüyor, işi bu. onun dışında komşuya vermenin hasını biz de yapıyoruz. azerbaycan yarışmaya katılmaya başladığından beri 12 puanımızın kime gideceği belli. 10 puan da bosna hersek'e zaten. bu böyle. bizim genel olarak komşu ülkelerle aramız yarak gibi olduğundan ötürü kimse bize zırnık koklatmıyor. neyse loreen bence haketti, güzeldi, tebrik ediyorum.

    rusya, hacı bunlar tatlıydı. değişik bir şey olmuş. böyle bi gımıl gımıl yani. zaten bu tatlılıkları prim yaptı. ama şarkı güzel değildi bence. nakarat kısmı dışındaki kısımlar rusçaydı, eyvallah ama anlaşılmıyordu, kelimeler pek duyulmuyordu. nakarattaki ingilizce kısım bile çok anlaşılır değildi. 2. olmayı hakediyorlar mıydı bilemeyeceğim. ama nakarat insanın diline fena dolanıyor lan, "paaaaaarti for evribadi dens kamon en densss". nenelerimize de sevgilerimi yolluyorum, o kurabiyelerden bi adet bekliyorum canlarım. he bu arada finlandiya adına puan veren lordi'nin "8 points goes to the hottest, sexiest and the cutest woman, actually 6 of them, russia!" cümlesi efsaneydi. güldürdü piç. öpüyorum.

    sırbistan, çok bir şey söylemeye gerek yok. özellikle müzikal anlamda çok güzel bir şarkıydı. eurovision'un genel konseptinin aksine catchy diye tabir edilen şarkılardan değildi. buna rağmen 3. oldu. böylelikle bu tip şarkıların da başarı elde edebildiğini gösterdi.

    azerbaycan, slow bir şarkıyla katılmışlar. daha önce de drip drop diye bir şarkıyla katılmışlardı sanırım. bu şekilde slow slow pek birinciliğe oynayamıyorlar ama zorluyorlar, iyi puan topluyorlar. drip drop şarkısı da ilk 5'in içerisindeydi, bu da aynı şekilde oldu. ha drip drop'u beğenmiştim, bunu pek beğenmedim. şarkının azerice yorumu daha güzelmiş bence.

    arnavutluk, meşhur "çaaaaaaaaaaaaayyy" şarkısı... şimdi ses güzel, allah için tüyleri diken diken ediyor, "çığırtkan karı" yorumunu yapanlar; siz bi siktirin gidin de yani bilemedim bu kadar puan alabilecek bir şarkı mıydı bu? vardı lan daha güzel şarkılar.

    estonya, ben sevmedim bu şarkıyı o yüzden bir şey söylemeden geçiyorum.

    türkiye, can bonomo'nun performansı beklediğimden daha iyiydi, şarkı da güzeldi böyle eğlenceli kıprak, "haydeeeeee". azerbaycan'la, hadi en olmadı arnavutluk'la yer değiştirsek hakkıydı bence. yazık oldu. rimi rimi ley'de bile oy veren gurbetçilerden dahi oy gelmedi amk. sorarım size niye böyle olduk almanya, şimdi böyle mi olduk hollanda?

    devamında sırayla gitmeyeceğim.

    yunanistan, klasik yunanistan şarkısıydı. oynak, kıpır kıpır yaz şarkısı. -hatta açtım ben dinliyorum şu an- bunlar zaten genelde böyle yaza az zaman kala yaz şarkılarını yapıp yapıp yolluyorlar. kız da güzeldi, sevimliydi ama tabi meme olsun, göt olsun, bacak olsun yetmedi bunlar yüksek yüksek puanlar almasına, onyedinci olabildiler. yazın bol bol dinleyeceğiz tabi orası ayrı.

    kıbrıs, o neydi la? yeminle sex bomb, bakışıydı duruşuydu. bacaklara laf yok zaten. amma velakin gel gör ki görüntüyü kapat, sadece müziği dinle... nah dinlersin afedersin. rezalet sesin tanımı resmen. ama kız taştı allah için. 1993 doğumluymuş ivi adamou. allah sahibine bağışlasın.

    danimarka, soluna samay'ın seslendirdiği should've known better şarkısıyla 21 puan alıp 23. oldular. içim acıdı resmen lan. çok çok güzel bir şarkıydı bence, eurovision'a fazla geldi herhalde. şu şarkıyı taylor swift albümünde filan söylese, şöhretine şöhret katardı yemin ederim. ama burda olmadı işte. yazık oldu bence.

    geliyorum benim için en bi favori, en bi güzel, en bi harcanmış olanına;

    italya, arkadaş bu şarkıya oy vermeyen eller kırılsın lan! nina zilli harika iş çıkardı, çok çok güzel şarkıydı l'amore è femmina. oy filan da yolladım, insanlar da yollar diye düşündüm ama ancak 9. olabildiler. türkiye'den 1 puan bile alamadılar. kesinlikle ilk 5'te olması lazımdı bu şarkının ama olmadı. içim cız etti cız! böylesine içimin acıdığı bir örnek de 2010 eurovision şarkı yarışması'nda ukrayna adına yarışan alyosha'nın seslendirdiği sweet people şarkısıdır. 10 numara 5 yıldız şarkıydı ama o da ancak 10. olabilmişti oslo'da. aynısı oldu yine. ha ben sweet people'ı hala açar dinlerim, mp3 çalarda, telefonda hala var. işte l'amore è femmina'yı da eminim ki aradan çok zaman geçse de dinleyeceğim. bu anlamda nina zilli'yi öğrenmemiz güzel oldu bence. seni seviyoruz nina bebeğim, italya'ya gelirsem görüşelim, makarna da yiyebilelim.

    son olarak da ev sahibi azerbaycan, bakü'de güzel iş çıkarmış bence. güzel de reklamını yaptılar bence ülkelerinin. izlediğim hiçbir eurovision'dan eksiği yoktu. balalarım çalışmış belli.
  • can bonomo'nun eğer yurt dışına açılmayı düşünüyorsa malta'dan ya da san marino'dan falan başlaması gerektiğini gösteren yarışma olmuştur. yıllardır doğru düzgün puan almamışızdır buralardan toplasak ama can bonomo'ya puan vermişler gayet.

    bi de norveç o şarkıyla nasıl sonuncu olur hala anlamadım. dış politikalarında falan bi kusurları mı oldu acaba protesto falan mı var diye bile düşündüm.
  • zalilileyi bombayye gibimsi bi şarkı vardı, tanrım, umarım o şarkıyı "l" manyağı britney spears söylemez.
  • yarışmayı kazanan şarkıyı dinledim ve bana feci şekilde celine dion un ismini tam hatırlayamadığım bir şarkısının nakaratından araklanmış gibi geldi. şarkıyı ilk defa değil de, daha önce celine dion dan dinledim sanki. neredeyse yemin edebilirim o derece!...

    buarada isveç in solistinin sesi de, burcu güneş sanki sahnedeymiş de o söylüyormuş gibi bir his uyandırdı.

    ya akşam yemeğini fazla kaçırdım ya da başka bir şey var. bunu bu şekilde düşünen yalnızca ben olduğuma göre sanırım kedidir kedi... evet.

    not: yalnız değilmişim çok sevindim... bildiğin celine dion melodileri bu şarkı. ancak güzel şarkı ona sözüm yok. ve fakat daha önce yapılmışı var. yep
  • bugün bir arkadaşımın yarışmayla ilgili yorumu "ya gıcık oldum. ne diye yahudi adam gönderirsin ki? türkiye yarışyor yane" olunca nevrim döndü resmen. "be kadın" dedim "türkiye'de yaşayan herhangi biri türkiye için yarışabilir. adamın dininden sanane!!!"

    daha da ayrımcı olsaydınız. daha da bağnaz olsaydınız. ne fark eder adamın dini? kime ne? ister yahudi olsun ister hristiyan ister budist ister inanmasın bir şeye. yahu bu şarkı yarışması. ne alakası var bütün bunların? bıraktım şarkı yarışmasını, herhangi bir koşulda başka birinin neye inandığı seni neden alakadar etsin be insan?! ben de akşam düşünüyordum gurbetçilerden neden oy gelmediğini, üstelik şarkıyı gerçekten çok sevmiştim. burada da yahudiliği ile ilgili olduğunu okuyunca inanasım gelmemişti önce, bugün kendi kulaklarımla duydum. ne işi varmış.. hay inandığınız şey neyse sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın, e mi!
  • 42 ülke katıldığı halde 46 ülkede canlı olarak yayınlanmış yarışma.

    avustralya ve yeni zelanda bile canlı olarak vermiş dün gece.

    azerbaycan'ı da kutlamamak olmaz. yıllardır tek kanal döneminden beri izleriz, dünkü kadar keyif veren, parmak ısırtan bir şov hatırlamıyorum. sahnede su dansı mı istersin, beyaz elbisenin üzerine yansıtılan görüntüler mi, koskoca binayı içten ve dıştan ışık seline dönüştürmek mi, yarışmacıları kulise tıkmadan heyecanın tam ortasında konumlandırmak mı? helal olsun!..
  • italya'ya yazık olduğu; izlanda ve danimarka'nın da hak etmedikleri kadar geride kaldıkları yarışma.

    ancak şov çok başarılıydı, bunlar da yorumları:
    http://gorsel-gunluk.blogspot.com/…vision-2012.html
  • avrupa'dan arkadaşlarla parti havasında ve birincilik, üçüncülük, beşincilik, vs. kaygısı olmadan izlendiğinde acayip keyif alınan program.

    babushki her yönüyle bizim ortamın birincisi oldu, tabii. o şarkı sözlerinin dile dolanmaması mümkün değil. ayrıca, hiç şüphesiz yarışmadaki en sempatik gruptu.

    eurovision yarışmasını sadece bir eğlence olarak görenlere babushki'den gelsin;

    party for everybody! dance!
    come on and dance!
    come on and dance!
    come on and… boom! boom! boom! boom! dance!

    pizzaaaaa!!!
hesabın var mı? giriş yap