• yarışla ilgili söylenecek tek bir şey var. hamilton, akp imiş. tüm pilotlar daha bu sabaha kadar hamilton'dan nefret söyleminde bulunurken, tüm yarış boyunca tur bindirmelerde max'e, vettel'e sorun çıkarırlarken oylarını hamilton'a "buyurun lewis bey geçiniz" nezaketiyle kullanmışlardır.
    tur bindirme kazanç/kayıp istatistikleri:
    max: +3,796
    hamilton: -8.104
    vettel: +5.763
    rosberg: -1.348
    hamilton büyük ve gerçek şampiyon pilot ise, japonya'da 80 beygir güç farkıyla max'i geçmeliydi. pistte bile kalmayı beceremedi.
    nico kazandı.
    nico rosberg, mercedesin çok cefasını çekmiştir, hamilton hazıra konmuştur. bu sene rosberg şampiyon olmazsa, tarihin en acımasız takımı olacaktır mercedes. şampiyonluk kupasını alırken bi schumi posteri de görmek isteriz rosberg'in üzerinde ya da yanı başında. schumi de, çok çilesini çekti o aracın, o olmasa olamayabilirdi.
  • oooo ferrari dev sıçtı. verstappen'i kovalayan vettel'i pite almayarak o kadar sıçtılar ki şimdi ricciardo'nun da arkasında çıkacak pite girerse.
  • ferrari dükkanı kapatıp gidebilir. özellikle bu stratejilerden kim sorumluysa boşa yer işgal etmesin orada. her yarışta nasıl başarırsın bu kadar hata yapmayı. önce kimi'yi hem hamilton'ın hem de ricciardo'nun arkasına düşürdüler. sonra da vettel'i olası bir podyumdan ettiler. ayrıca bugün ferrari, redbull'un gerisinde falan değildi. pist üstünde gayet denk bir mücadele vardı (hatta ferrari bir adım önde denilebilir). ferrari, redbull'un ilk pitlerde yaptığını (2 pilotunu da aynı anda erken pite almak) ikinci pitlerde yapacaktı. gördük ki kimi de işe yaradı. bu pistte pist üstü pozisyonu, 4-5 tur fazla lastik ömründen daha önemli. vettel verstappen'in önünde kalıp podyuma çıkabilirdi. ama ferrari'nin zehir gibi zekaya sahip olan stratejistleri ne yaptı? vettel'i pistte tuttular ve hamilton'ın onu yakalayıp erken pit ile geçmesine göz yumdular. ardından da soft lastik takıp hamilton'ı pistte geçmesini istediler.
  • hamilton verstappen'i geçecek artık bu allah'ın emri. nicola farkı böylece 30 puana çıkarmış oluyor. kaldı 4 yarış. heyecanlanmaya başladı. ayrıca böyle verstappen de vettel'in önüne geçmiş oluyor. demek ki genç ves sezon başında gelmiş olsa neler neler olacak.
  • max verstappen günün pilotuydu bence. şu an f1 gridindeki herhangi bir aracın bir mercedes'i arkasında tutması öyle kolay değil. tertemiz yarıştı, üst üste 2. kez podyumda ikinci sıraya çıkacak.
  • ahahahah hamilton sıçtı. çok çok yaklaşmıştı ama şikanda atak yapmaya çalıştı. ves de iyi savununca pistten çıktı. beklese drs ile alacak pozisyonu. nicola kazandı. fark 33 puan. ves yine podyumda maşşallah maşşallah.
  • sıralama turlarını adamım rosberg 1. sırada tamamlayıp pole pozisyonunu aldı. 2. hamilton. 3. raikkonen. 4. vettel 5. verstappen 6. ricardo 7.perez 8.grosjean 9. hulkenberg 10. gutierrez.
    hamiltondan yarınki yarışta yine motor patlatma olur bariyere toslama olur süspansiyon dağıtma olur bir şekilde yarış dışında kalmasını bekliyoruz bakalım.
  • şu adreste antreman, sıralama ve yarış hakkında tutulmuş notlar mevcut. umarım sezonun geri kalan yarışları için de böyle notlar tutar. yarışta ne olmuştu diye dönüp bakması güzel olabilir.
    http://ilkaygunel.com/blog/2016/f1japanese2016gp/
  • tam olarak kesin olmasa da yağmur altında antreman,sıralama ve yarış olma ihtimalinin bulunduğu 16. yarış.
    rosberg'in yarışı kazanmasını can-ı gönülden umuyorum.
  • 1. ve 2. antreman seanslarını nico rosberg birinci tamamladı. 2. antremanda rosberg ile hamilton arasındaki fark 0.072 saniye idi.
    2. antremanda rai 3. vers 4. vettel de 5. oldu.
hesabın var mı? giriş yap