• trakya'dayım. her madde birebir doğrudur. çiftçiler artık sikerim böyle işi diyorlar. asgari ücretle geçinir gideriz modundalar.
  • evin 200 mkare civari bahcesine sogan, sarimsak ektik. aslinda krizle alakali da degil; ezelden beri sus olsun, tat olsun, farkli urunlerle uyguladigimiz bi' uygulama. bu sefer daha efektif urunler sart haliyle. ispanak tohumu falan da aldik. birkac sira domates, patlican fidesi de eklenebilir. birkac cuvala patates gommeyi de dusunuyoruz. bir aileye yeter. bunlar disinda makarnasiydi, bakliyatiydi, dondurulmus urunuydu stoklu devam ediyorum. baharat da fazlasiyla mevcut. gotunuzu kurtarmaya bakin krizi...
  • çeşitli algı operasyonlarıyla, malum kesim yine uyutularak, ekonomik saldırı olduğuna inandırılacaktır. dolayısıyla hiçbiri ‘’biz neden üretmiyoruz, nerede yanlış yapıyoruz, ben niye takım tutar gibi parti tutuyorum’’ diye sorgulamayacaktır.

    tanım: gerçekleşmemesini umduğum kriz.
  • bal gibi yaşadığımız krizdir. ufak çaplı gezen tavuk üretimi yapıyorum. yemin çuvalı bir yılda 65 tl den önce 110 a çıktı şu an 100 tl yarka piliç geçen yıl 17 tl iken şu an 25,30 tl arası. kötü günler geride kaldı. beterine alışsanız iyi olur.
  • (bkz: töbe de)

    tanım: umarım gerçekleşmez dediğim kriz. gerçekleşirse yine bazı geçici çözümler uygulanarak bertaraf edilecektir ancak ertesi sene başka bir sektörde yine acısı çıkacaktır. böyle kısır döngüye gider bu iş.
  • ufak bir zeytinliğimiz var. bu sene, iyi verim aldık, allah bereket versin. seneye, dip zeytini toplamayı düşünmüyoruz; ilaçlaması, budaması, sürülmesi, toplaması derken, yaptığın emeğe değmiyor.
    o listeye, zeytin yağını da ekleyi verin bir zahmet.
  • 2001'i elimizde meyve sebze varken 65 milyon nüfusla atlattık. şimdi beslenmesi gereken +18 milyon daha var ama gıda azalıyor. talep artıyor ama arz köylüden gıda kartelinin eline geçmiş durumda. velhasıl soğanın 5 lira olması çok da süpriz değil.

    edit: birkaç yazar arkadaşın önermesiyle üstteki sayıya ekstra 3-4 milyon suriyeli göçmen nüfusu da eklendi.
  • ön edit: birçok mesaj aldım, genel olarak mazot ve işçi gideri en büyük kalemmiş. öğrenmiş olduk, teşekkür ederim bütün mesaj atan yazarlara.

    katıldığım tespit. yalnız anlamadığım bir şey var;

    ürünü tarlada bırakmak, toplayıp satmaktan nasıl daha karlı olur? masrafın çoğunluğu zaten tohum ve ekim aşamasında olmuyor mu? yetişmiş ürünü toplamayıp, çürütmek nedir?
  • bugün antalya'da bir doğal felaket yaşadık.
    yarın ege'de veya bursa'da öbür gün adana'da doğal felaketler yaşasak el açıp ekmek dilenecek duruma düşeriz.

    bu sebepten bilim, teknoloji önemli. felaketin geleceğini bilirsen ona göre önlem alırsın.

    bu yüzden organizasyon önemli, amerikan devleti her yıl yaşanan onlarca felakete rağmen vatandaşı aç açık bırakmıyor.
  • sorun olmayacak krizdir. nasıl olsa çomarlar 9 liraya bimden 3 kişi paşalar gibi doyuyor, üstelik mis gibi tavuk burgerle...
    (bkz: 9 liraya bim'den üç kişi paşalar gibi doymak)
hesabın var mı? giriş yap