• ufak bir darbe ile kontrolü kaybedip ortalama 250 km süratle doğrusal açıyla çelik bariyerlere çarpan aracın, çarpmanın şiddeti ile patlayarak ortadan ikiye bölünmesi ve alevler içinde kalması ve buna rağmen içindeki pilotun burnu bile kanamadan kazadan yürüyerek ayrılması. bu olay bize şunu gösteriyor:
    f1 çok tehlikeli bir spor ve fakat f1 araçları dünyadaki en güvenilir araçlar.
  • allah korumadı, mühendisler korudu. böyle bir kazadan kurtulmasını sağlayan, aracı bu kadar güvenli olduğu kadar hafif de yapabilen tüm meslekdaşlarıma saygılar. (gerçi bu adamları düşündükçe kendime "mühendis" demem biraz haksızlık olur)
  • bizim burada tüm bariyerlere lastik koyulması istendi. piste 2 metre mesafede çelik bariyer var. böyle saçmalık olamaz.
  • aracın güvenliği ve şasi tasarımı vs bunlar uzun uzun araştırılır, fia yönetimi bu işin peşini bırakmaz. belki takıma büyük ceza verilir belki de hiç bir suç bulunmaz. bunları ileride göreceğiz.

    fakat o pist tasarımı nedir lan? bu pisti tasarlayan paint terk arkadaş ne bok yemeye hızın maksimuma vuracağı düzlük alanda at sikine konmuş kelebek gibi yolun içine sarkan bariyer yapmış? biraz daha dış tarafa yapamaz mısınız aq koskocaman çöl. yer mi yetmedi? getir ağzıma sok.

    istanbul yarışı olabilecek en kötü şartlarda yapıldı. yağmur çamur felaket içinde arabalar pistte duramadı, her biri bale yaptı defalarca. bir tanesi bile problem yaratacak çarpışma yaşamadı çünkü yol kenarlarında çok geniş düzlük çimen-kum alanlar tasarlanmış. kendi çevresinde 5 tur atarak kayan araçlar bile tekrar piste dönüp yarışa devam etti.

    hani her ayrıntıyı mühendislik seviyesinde düşünüyorsunuz, milimetrik ayarlar için milyon dolarlar harcıyorsunuz iyi güzel de, o yol ayrımı nedir allah aşkına?

    arap sen yapma bokunu çıkarıyorsun.
  • bu kaza cogu kisiye hayati sorgulatir. hamilton falan ben napiyorum, daha neyi kanitlayacagim der, yarismayi birakir. oyle manyak kazaydi. insanin kani cekiliyor amk.
  • kvyat reis bugün hürriyet gücer gibi, amel defteri kapatmaya yemin edip çıkmış piste, dokunan direkt iptal oluyor. az önce de stroll'ün amel defterine "kvyat'dan sevgilerle" yazıp kapattı.
  • tamamiyle aractaki inanilmaz teknoloji ve kendilerine verilen egitimle grosjean hayatta kaldi.
    amk araplarina guvense aracin icinde yanacakti. pistte calisanlar yangin sondurme aletini kullanmayi bile bilmiyor, bariyerin arkasinda biri 20 metreden sikiyor digerleri ne ellerinde yangin sonduruculer izliyorlar. en duzgun ılk mudahaleyi guvenlik aracinin icindekiler yapiyor.
  • dün piste köpek girince eğlenceli konuşmalar geçmişti, bu sabah türkiye’deki köpek girme olayıyla birleştirip daha eğlenceli bir video paylaştılar.

    herkes eğleniyor. bizim “piste köpek mi girermiş tüm dünyaya rezil olduk, hiçbir boku beceremiyoruz” diyen aşağılık kompleksli vatandaşlarımız hariç.

    yarış sonrası edito:

    omg!! inanılmaz bir yarıştı gerçekten. sanırım pistte büyük bir cenabetlik var bilemedim bir kurşun döktürseler iyi olacak. grosjean'ın feci kazası. stroll'ün taklası, perez'in 5 tur kala yanan aracı. açıkçası yarış zevk de vermedi bir an önce bitsin istedim.

    grosjean konusunda bir parantez açmam lazım: işte bu bilimin ışığında gidilen yolda mühendisliğin başarısı. halo'nun belçika gp'de leclerc'in hayatını kurtarmasıyla ne kadar önemli olduğunu zaten görmüştük bu da tescilledi. yalnız bence bundan sonra o tarz metal bariyerler pistin tamamında kalkacak, sonuçta bir metal parçası boynunu kesebilirdi.

    sağlık aracındaki cengaverleri de tebrik ediyorum, adamların yangın söndürme tüpü maşallah baya iyiymiş. pist kenarındaki abimizinki yanında parfüm gibi kaldı.
  • yarış esnasında pistte koşarak karşıdan karşıya geçen adam var lan. araplar iş disiplinleriyle yine göz yaşartıyorlar amk.
  • f1'de gördüğüm en feci kazaydı. ölümlü kazalarda bile bu kadar büyük patlama hatırlamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap