• hani batmıştı bunlar
  • yıllar yıllar sonra temmuz 2019 da baldız ve bacanağın ısrarı ile kaldığım hisar önünde 30 odalı butik otelde oda kahvaltı 600 tl idi.geçen sene temmuz’da 1000 tl yaptı.bu sene temmuz’da 1500 tl.bakın 2019 senesi türkiyenin yanılmıyorsam 35 milyon ile yabancı turist rekoru kırdığı yıl.temmuz 2019 euro kuru 6,20 tl.bu sene hadi temmuz’a 11 tl olsun.600 olan oda 2 yılda %150 artmış.ben böyle bir terbiyesizlik görmedim.yunan adasında mayıs ayında 50 euro’ya kaldığım oda kahvaltı oda temmuz ayında 65 euro bir sene sonrası da 50 ve 65 euro yada en fazla 55-70 euro.umarım ve dilerim hepsi batar.aman bana ne 2 yıldır tekne kiralıyorum zaten.ne işim olur tanımadığım insanlar ile aynı yerde.
  • düşünün lan işte, talan edilmiş orman arazilerine, güzelim koylara peşkeş çekilip kondurulan bu ucube otellere yabancı müşteri gelsin diye 17 gün kapalı kaldınız ama size reva görülen bu. ya insan gibi karavanınızı çadırınızı alıp doğaya akacaksınız ya da gidip domalacaksınız, tercih sizin.
  • yunanistan'a gidilerek aşılacak sorundur. hem daha ucuz hem de daha kaliteli hizmet alırsınız.
  • daha durun. birçok büyük şirket tamamen uzaktan çalışmaya geçti yurtdışında. birçok yabancı 100-200 bin euro gibi kendileri için komik rakamlara türkiye'deki tatil bölgelerinden ev alacak. ya da uzaktan çalışarak bir yandan tatil yapabilecekleri seçenekleri değerlendirecekler.

    bizim alım gücümüzün yerlerde olmasının keyfini sürecekler. biz türkler için ise tatil yapmak imkansız hale gelecek. tatil imkanı sınırlı zaten. kiralık satılık ev, apart, otel hepsi yabancı için 3 kuruş olan paralara gidecek.
  • fırsat bu fırsat ekonomik kriz ve pandemi üst üste gelmişken yerli turiste donunu da indir denen fiyatlardır.
  • hillside beach club'da 4 yıl önce 4.300 lira vererek 4 gün kalmıştık. şu an mayıs ayı için bakınca aynı odaya 20.000 lira istediklerini görüyorum. yalnızca dolar kurunu hesap edince fiyatın 10.000 lira olması lazımken fiyat tam 2 katı. denk gelmiş tatil yapmışız. oteli beğenmiştik bir daha geliriz demiştik ama kapısından içeri bir daha giremeyeceği izi öğrenmiş olduk.
  • talep düştüğünde fiyatların arttığını öğrenmeme sebep olmuş başlıktır. 4 sene boşuna iktisat görmüşüz.
  • akp öncesi hafta sonu kaçamakları yapardım, cuma işten çıkar karadeniz, güneydoğu anadolu ya da trakya da otelde kalır yöresel mutfak takılır, bir kaç yer gezer geri dönerdim ayda iki defa. o kadar rutine bağlamışım ki paylaşım yapmıyor hatta muhabbetini bile yapmıyordum. şu an tek bir yurt içi gezi yapmak için para biriktirmek gerek.
    geçtim yurtdışında tatili falan.

    trende kebabımı yiyip rakımı içip kulaklık ile müzik dinlerken pencereden manzara izlemek lüks olmuş lan.
  • o kıytırık alkolleriniz , kullanılmaktan sararmış havlularınız , bi boka benzemeyen yemekleriniz götünüze girsin dedirtendir.allam nolur tekrar vakalar artsın da turiste hasret kalsınlar, yerli turiste mecbur kalsınlar ama hiçbirimiz gitmeyelim .ülkede utanmazlık arlanmazlık gelenek olmuş ya gençliğimizi yediniz de yine doyuramadık amkun vampirleri
hesabın var mı? giriş yap