• niye evleneyim?
    dertsiz başıma dert mi açayım?
  • şöyle bir göz attım da tüm masraflar genelde erkeğe yüklenmiş, bu kızlar niye elini cebine atmıyor hiç onu anlamıyorum.
    ortlama 500k çıksa masraflarınız, birikimleriniz ile çok rahat halledilebilir meblağ.
    evlilik dediğin sey bence yük olacak değil, yükünüzü hafifletecek bir birlik olmalı.
    bu nedir böyle sinirlerim zıpladı.
  • bir bu milyon-beşyüzbin düğüne ota boka harcayanlar, bir de iş kurarken bütün paranın yüzde 90’ını ofise harcayan tipler. bunları silkelesen ülke coşacak
  • evet gençler, tam olarak 2022 nisan ayında beyaz eşya (öncesinde 3-5 ufak tefek şeyeri saymıyorum) ile başladığımız serüvende bugün itibariyle 270 bin tl'yi görmüş bulunuyoruz. neler var derseniz;

    - düğün yeri
    - beyaz eşya
    - mobilya
    - gelinlik ve daha birçok aklınıza gelebilecek şey..

    ne yok derseniz en büyük kalem olarak evi söyleyebilirim. bugün 6-7k'ya ev tutsanız, girişte en az 20k para ödemeniz gerekir (emlaktan ise).. bakalım hakkımızda hayırlısı :)
  • evliliği sadece maliyeti ile değerlendirecek varsa bence evlenmesin zaten. bizim hatun evlenelim dese para her şekilde bulunur yani, yeter ki gönüller bir olsun.

    ayrıca rakam yazanları da anlamıyorum, herkesin harcaması aynı mı ki evlilik ücreti sabit olsun?
  • size bir şey diyeyim.

    boşanmaların iki major sebebi var. birincisi maddi durum, ikincisi çiftlerin kaliteli seks hayatlarının olmaması.

    maddi durumu ve ten uyumu ortalamanın üzerinde olan çiftlerin tartışmaları incir çekirdeğini doldurmaz. aileyi geçindirecek miktardaki para ve doyuma ulaştıran cinsellik uyumu, çok fazla olumsuzluğun üstünü örter. bu çiftler maddi imkanlarının gücüyle her ay bir yere tatile giderler ve ilişkilerindeki negatifliğe reset atarlar. çocuk olduktan sonra bakıcı tutarak zamandan tasarruf ederler ve kendi gelişimlerine ket vuracak akışları önleyebilirler. günün yorgunluğunu, işteki sıkıntılarını birbirlerine sarıldıklarında ten alışverişinden kaynaklı yatakta nötrlerler.

    yavru dünyaya getireceksiniz bu minnağa en uygun ortamda; maddi gücünüzü kullanarak sporsal, müziksel, eğitimsel, dilsel vb. gibi yetkinliklerin sağlanması ve ten uyumunun gücüyle birbirine sevgi, şevkat, merhamet, tutku besleyen akıl sağlığı yerinde bir anne ve baba olması gerekmektedir.

    bu gerçeği fark ettikten sonra şu noktaya ulaştım.

    elimdeki yatırım amaçlı aldığım 2. aracı, ağzıma sıçan matrah düzenlemesinin etkilerinden sonra satıp, bugün o parayı düğüne harcamaktansa doğru hisse seçimleriyle 5-10 yıllık uzun vadeli borsa yatırımcısı olarak evliliğe başlayayım diyorum.

    watsaptan grup açıp kime ne taktıysam, ailem kime ne taktıysa, takmadıklarım varsa da gönlünden bir şey koparsa diye haber salıp; paraysa şu ibana gönderin, altınsa şu adrese hediyenizi getirin demeyi de düşünüyorum.

    bugün 20 bine bir nişan ve 60-80 bine salon tutup düğün mü yapmalıyım yoksa sasa, ereğli, şişe v.b şirket hisselerine dibi gördüklerinde, büyük kısmı aracın parasından olmak üzere bugünden 600 binlik portfoy oluşturup ya hak diyip 10 yıl sonrasına mı yatırım yapmalıyım diye kendime soruyorum. bunu büyük ihtimal yapacağım.

    350-400 bin masraf, holding sahiplerinin kızı ve oğlu değilseniz, ticaretle uğraşmıyorsanız, borçları sizler krediyle ödeyecekseniz, maaşlı çalışanlarsanız gerçekten nedir, bekar evinde yaşayanlarınızın hiç mi eşyası yok?

    maaşlı çalışanlara düğün masraflarını kısıp elindeki 100 bin 200 bini tasarruf olarak ayırıp uzun vadeli yatırıma yönelmelerini, zengin baba yoksul baba kitabıyla başlayıp piyasadaki yatırım kitaplarını alıp okumalarını, evliliklerinin sıhhati için şimdiden yatırım odaklı düşünmelerini tavsiye ederim. savunma sanayide, dhmi'de, merkez bankasında çalışanlara bile bunu tavsiye ederim. aldığınız maaşın miktarının bir önemi yok. sonuçta maaşlı çalışıyorsunuz.

    ticaret yapan insanların büyük çoğunluğu bu kafadalar mesela. mercedes alacak gücü vardır ama mercedese binmez; megana biner aradaki farkı işletir. ev almaz, kirada oturur; eve ödeyeceği milyonu işletir.

    diyeceklerim bu kadar. herkese mutlu, huzurlu, ten uyumlu bir aile ortamı dilerim.
  • buradaki maliyetlerin tamamı yanlış.
    2016'da evlendim. tamamını peşin ödedim. ama hala ödüyorum :)
    bilmem anlatabildim mi?
  • 2018 de 100 bini bulmuştu her şey dahil yani ama şuan evlen desen evlenemem.
    evlenmek isteyen herkese geçmiş olsun 500 bini tutar
  • 500 bin tane türk lirası.

    ortalama 10 bin kazanan birinin yemeden, içmeden, sıçmadan yaklaşık 4 senede ödeyebileceği bir bedel.

    adam mı öldürdün biraderim?
    ablam?

    eğer evlendiğiniz kişinin güneş görmeyen yerleri altından değilse bu çok açık şekilde aptallık.
  • bilmediğim için resmi internet sitelerinden alıntıdır.

    evlilik: bir kadın ve bir erkeğin t.c. medeni hukuk kurallarına göre nikah akdi ile hayatlarını birleştirmesidir.

    evlilik maliyeti: belediyeler, ortalama 150 tl ile 300 tl arasında nikah ücreti talep etmektedir. belediye dışında kıyılacak nikahlar için bu ortalama 750 tl ile 1.100 tl bandına yükselebilmektedir.

    bunun dışındaki harcamalarınız evlilik maliyeti değildir. evlenirken yapacağınız gerekli ya da gereksiz harcamalardır.
hesabın var mı? giriş yap