• yakın zamanda bir arkadaşımın başına gelen, hepimizin başına gelebilecek olan bir dolandırıcılık olayı karşısında, yıllardır çalıştığı bankanın müşterisinin yanında olmaması durumudur. rezalet gibi rezalettir.

    arkadaşımın ağzından aktarıyorum:

    "8 aralık günü işten çıkıp eve gidiyordum, her zaman yaptığım gibi, taksim metro istasyonu'ndaki garanti bbwa atm'sinden para çektim. ertesi gün hesaplarımı kontrol ettiğimde, şişli'de, hiç bilmediğim bir atm'den, benim adıma 6300 tl nakit para çekildiğini öğrendim. evet nasıl olduysa kartım kopyalanmış ve garanti atm'sindeki güvenlik açığı, eksi 6300 lira olarak hesabıma yansımış. neyse ki hesabımda yüklü mevduat olmadığı için ucuz yırttım.

    9 aralık günü bu parayı benim çekmediğimi söyleyerek, bankaya itirazda bulundum ve dilekçe yazmamı söylediler. bugüne yani 21 aralık'a kadar ise konuyla kimse ilgilenmedi. bugün ise şikayetimin 60 ile 180 gün içinde incelenip tarafıma bir geri dönüş yapılacağı söylendi.

    şimdi soruyorum; güvenlik açığınız sebebiyle hesabımdan çekilen 6300 lira,
    ya bu pandemi günlerinde harcayacak son param olsaydı, ya kira borcum olsaydı, ya kredi borcum olsaydı. atm kameralarından kolayca failin eşgalini teşhis edip, müşterinizi korumak varken, 60 ila 180 gün size dönüşümüzü bekleyin demek, bu kadar basit bir dolandırıcılık olayında bile güvenecek kendimiz hariç kimse olmadığını gösteriyor.

    siz siz olun, atm'den para çekerken önce arkanızı, yanınızı, çevrenizi kolaçan edin.
    yoksa kartınızı kopyalayıp bana yaptıkları gibi hesabınızı boşaltabilirler ve belki ay sonunu getireceğiniz para için bankanın size dönüşünü 180 gün bekleyebilirsiniz.
  • konu hakkında önerisi olan, hukuki olarak beni yönlendirebilecek olan arkadaşlar olursa sevineceğim rezalet gibi rezalet.
hesabın var mı? giriş yap