• tobb'un 70. genel kurulunda, kemal kılıçdaroğlu'na "ben diktatör olsam, sen meydanlarda konuşamazsın" diye nerdeyse tehdit savuran tayyip erdoğan, protokolü çiğneyerek, kılıçdaroğlundan sonra konuşma yapması gerekirken, ondan önce konuştu ve kılıçdaroğlunu dinlemeden salonu terketti.

    siyasetin ne kadar çirkinleştiğinin, bu adamın ne kadar ahlaksızlaştığının farkında mısınız?
  • ofke kontrol sorunu olan bir kimsenin hal ve tavrinin one ciktigi toplantida gecen konusmalardir. cekmis gitmis bir de, sinir yumagi.
  • şu an kılıçdaroğlunun gerçekçi verilerle estirdiği konuşma...
  • ben lutfediyorum da o yuzden kilicdaroglu konusuyor anlamina gelen, ama ne hikmetse bunun diktator degilim amacli bir arguman olarak sunuldugu akillara ziyan bir basbakan beyani iceren konusmadir. allah razi olsun sizden, ana muhalefet lideri konusabiliyor. tovbe tovbe yaa. bir de ustune yalandan da olsa ana muhalef liderini dinleyip de gitmeyi bile becerememis. sorsan kendini demokraside benchmark sanir. ee, demokrasiyi gidilen yolda tren olarak goren birinden ne beklersiniz ki.
  • diktatörün "diktatör değilim ben" diyerek diktatörlüğünü gösterdiği konuşma.
  • önce haşim kılıç'tan, sonra metin feyzioğlu'ndan paparaları yiyen ve eşekten düşmüşe dönen başbakanın "ulan bugün de biri keyfimizin içine eder en iyisi iki kelam edip kaçıp gideyim" diye düşünerek salonu terk ettiği konuşmalardır.
  • ben sözünün eri adamım demesi yarmıştır evet (bkz: hsbc) şubesindeki televizyondan izledim olayı hatta bu sözleri sarfederken gişedeki ablayla kahkaha attık
  • bugün kemal kılıçdaroğlunun gerçek sorunlara değindiği, bütün ekonomi camiasının ve akademisyenlerin dilinden düşmeyen sorunları ve karşılaştırmaları takır takır yaptığı konuşma. söylediği şeyler oldukça nettir ve iktidar partisi tarafından cevabı verilemez. kılıçdaroğlu gördüğüm en iyi konuşmalarından birini yaptı. bir ekonomist olarak bir siyasetçinin sonunda bu tarz konulara (eğitim, katma değeri yüksek mallar, pisa testleri, üretim, denetim) değinmesi beni biraz olsun rahatlattı. umarım bu konuşulanlar, ekonomimizde artık eskimiş konuları geride bırakmamızı sağlayacak bir açılış niteliğinde olur.
  • kılıçdaroğlu bildiğin tüsiad'ın ağzıyla konuşmuştur.

    ha bu kötü bir şey mi ? şu anki türkiye'de kesinlikle değil. herkesin söylemek isteyip de söyleyemediği şeyleri söylemiştir.
  • içeriğinden çok iktidar ve muhalefetin bu kadar yakınken birbirlerine böyle hitap ettiklerini yakın zamanda hatırlamıyorum.
    aslında bu şekilde konuları tartışsalar çok daha yaralı ve sonucuna ulaşan konuşmalar izleriz. üslup farkını ve konu ile ilgili yorumunu vatandaş çok daha net bir şekilde kendisi anlar. ne başbakanın ne de muhalefet liderinin ayrıca konuları izah etme gereği duyulmaz. recep tayyip erdoğan toplantıyı terk etmeyip kemal kılıçdaroğlu'nun konuşmasını da dinleseydi. belki çok zor olduğu düşünülebilir ama olması gereken bence budur. yoksa sonucuna ulaşmayan ve hiç bir sorunu çözmeyen konuşmaları ilelebet dinlemek zorunda kalırız.
hesabın var mı? giriş yap