• çok önemli sınır editi: türkiye-iran sınırı kapatıldı arkadaşlar. bu çok güzel bir gelişme. haber linki

    ntv editi: ntv de bu olayı başlıkla aynı şekilde haberleştirmiş. burdan

    sağlık bakanı fahrettin koca'nın açıklamaları

    şu an söylenti fakat van'da 4 kişinin şüpheli olarak bölge hastanesinde karantina altında olduğu bilgisi yayılmakta. ıranlı nüfusun şehirdeki fazlalığı biliniyor. sınır güvenliği konusunda bir şeyler yapılmalı gibi duruyor.

    video editi: karantina videosu

    böyle videolar geliyor. durum sıkıntılı bir hal almadan hemen bir şeyler yapılır umarım. acil önlemler alınmalı.

    video editi 2: 2.video

    zorunlu edit: beni provakasyon yapmakla suçlayan çaylak arkadaşın biri cimere şikayet etmiş başlığı. ınsanlar burada canlarıyla uğraşıyor, sağlıklarından endişe ediyor. bu dallama da dallamalik pesinde. bunu duyurmaya çalışmak provakasyon oluyorsa yanmışız biz.

    zorunlu edit 2: ilk cümleden söylenti olduğunu, şu an için iddia olduğunu belirtiyorum. çok rahatsız olunduysa modlar tarafından değiştirilebilir başlık. amacım telaş yaratmak değil, bilinç oluşturup halki tehdit edecek bu sıkıntılı viruse karşı önlem alınmasını yetkililerden istemek. yaşamak istiyoruz ulan çok mu?

    gazete editi: sözcü haberi

    a haber

    son dakika editi: hastaneden nöbette olan personeller ulaşıyor. ayrica ben de bugun oradaydım ve yakınlarımdan o hastanede çalışanlar var. endişeliyiz doğal olarak. son bilgiler kesin bir tanı konmadığı ve durumun kuşku boyutunda olduğu yönünde.

    video editi 3: esendere sınır kapısında giriş çıkışın serbest olduğuna dair haberler geliyor. yani sadece van'da değil hakkari'de de risk mevcut anlaşılan. hastaneye kaldırılanlar varmış. yüksekova'dan bir görüntü

    gazete editi 2: sağlık müdürlüğünden açıklama var

    twitter editi: van bölge eğitim ve araştırma hastanesi baş hekiminin açıklaması

    zorunlu edit 3: olay kesinmiş gibi açılan bir başka başlık da bu başlığın altına taşındığı için sanki ben insanları telaslandiriyormusum gibi algılanmış. böyle bir durum yok. başlıkta ve benim de entrymde belirttiğim gibi olay şüphe ve iddia aşamasında. umarım korkulan olmaz. amacım yalnızca bilinç kazandirmak ve erken önlem alınmasına yardimci olmak. 'başlığı açan şöyle böyle' diye atıp tutan, hakaret eden yazar dostlara diyecek bir şeyim yok gerçekten. sosyal medyayı falan geçiyorum zaten. herkes espri yapma derdinde. ben bu ülkede güzel insanların çoğunlukta olduğunu düşünmek istedim hep fakat bu konudaki umutlarım kırılıyor maalesef. güvende hissetmeye ve sağlıklı yaşam hakkına herkesin ihtiyacı var.
  • yok canım nezledir o.
    havaalanlarında ateş ölçerek coronavirüse göz açtırmıyoruz.
    işte güvende olduğumuzun bir kanıtı da iran sınırımızdan buraya transit geçen çok sayıdaki iranlı. burası güvenli olmasa din kardeşlerimiz hastalıktan türkiye'ye kaçar mı?
  • söylentiler üzerine ırak kadar olamadığımız ve endişelenmemiz gereken başlık.
  • ciddi bir iddia sanırım. şöyle bir görüntü bulunmakta.
    edit: şüphelenilen hastaların test sonuçları negatif çıkmış bilgisi var. geçmiş olsun herkese.
  • van sağlık müdürlüğü açıklama yapmış ancak benim pek inanasım gelmiyor.

    iha

    kaynak iha verilmiş. iha'da arama yapınca sayfa badway hatası veriyor.

    edit : iha haber ajansı eklendi.

    van ism sayfasında da aynı haber yayınlanmış link
  • söylenti ama başlık kesinlik içeriyor. ne biçim bir tipsiniz siz ya.
  • afganistanı nasıl transit geçti bu virüs?
  • iran-mazot ilişkisini sıkı tutan vatandaşların taşıdığı virüs olabilir.

    (bkz: van gölü canavarı)
  • disaridaki hastada tahlilsiz röntgensiz virüs tespit edemezler. iranli turist rahatsizlaninca önlem olarak saglik calisanlari giyinmiş kuşanmışlar. goruntuler bunu gosteriyor. umarim buraya sicramaz diyecegim ama italya'da bile vaka sayisi 50'yi geçti.
  • şimdi kapatırsınız artık kapıları. binlerce yıllık türk zihniyeti : olay,gerçekleştikten sonra önlem almak. artık neye yarayacaksa?!
hesabın var mı? giriş yap