• 30 yaşına geldim nerdeyse , türkiye ile ilgili böyle ağır bir açıklama görmedim. adamlar küfretse daha hafif kaçarmış . özetle "ihvan için kıçını yırtma , umrumuzda değil " demişler .
    "mısır dışişleri bakanlığı, bir açıklama yaparak türk cumhurbaşkanı erdoğan'ın "mısır'daki darbeye karşıyız" sözlerine sert cevap verdi. açıklamada erdoğan'ın ortadoğu'da karışıklık çıkarmak istediği ve fırsatçılıkla yalandan da uzak durmadığı belirtildi.

    türk cumhurbaşkanı erdoğan'ın bm genel kurulu'nda yaptığı konuşmada sarf ettiği "ülkesinin mısır'daki askeri darbeye karşı olduğu" yönündeki sözlerine mısır'dan cevap gecikmedi.

    arap sitelerinde yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklama yapan mısır dışişleri bakanlığı, türk devletinin daış çeteleriyle olan sıkı ilişkilerine göndermede bulundu. açıklamada özetle şöyle denildi: "türk devletinin cumhurbaşkanı teröre gerek siyasi, gerekse lojistik destek vermek ve onları barındırıp beslemek suretiyle ortadoğu bölgesinde karışıklık yaratmaya çalışıyor. bununla da kendi kişisel çıkarlarını bölge halklarının çıkarlardan üstün görmek ve buna bölge halklarının da inanmasını beklemektedir. oysa yalan ve fırsatçılık türk cumhurbaşkanından pek de uzak şeyler değil."

    mısır dışişleri bakanlığı açıklamasında, "türkiye devleti cumhurbaşkanının bu tutumu, mısır halkının 30 haziran'da ortaya koyduğu iradesine karşı yapılmış bir saygısızlıktır" denildi.

    mısır ve türkiye dışişleri bakanlıkları arasında gerçekleşmesi gereken görüşme de mısır dışişleri bakanlığı tarafından iptal edildi."
    (bkz: adam haklı beyler)
    (bkz: küfür etkisi yaratan ama küfür olmayan cümleler)
    edit : daiş arapça ve kürtçede ışid yerine kullanılıyor
  • darbeyle yönetime gelen hükümetin, gayr-i meşru bakanlığının yaptığı açıklamadır.

    "tayyip'e sövsün de isterse götümüze koysun"
hesabın var mı? giriş yap