• 11 kasım 2019 tarihinde sipariş verdiğim ve elime 18 kasımda ulaşan casio marka iki saatten birini, bedeni uymadığı için (diğerini birine hediye ettim) iade etmek istedim ve kolay iade talebinde bulundum.
    verilen iade kodu ile yurtiçi kargo firmasına gittim, ilk gidişimde sistemde hata olduğu gerekçesiyle iade işlemini gerçekleştirmediler.
    ikinci gidişimde, yani bugün ise gergin bir şekilde (nedense) trendyol'un iade işlemlerine belli bir kota koyduğunu, kotanın bugün dolduğunu bu nedenle iade alamayacaklarını söylediler.
    trendyol müşteri hizmetlerini defalarca aramama rağmen direkt müşteri temsilcisine bağlanamadım. otomatik ses kaydında sorunumla ilgili bir seçenek de sunulmadı. internet sitesinde canlı yardım sisteminden faydalanmak istedim, müşteri temsilcisi ile konuşurken sistem hata verdi ve beni attı.
    yani şu an ürün elimde kalmış durumda (iade kodlarının 7 günlük süresi var ve bugün doluyor). derdimi de kimseye anlatamıyorum.
    son çare buraya yazmak zorunda kaldım.
    edit: evet, 7 günlük iade kodu süresi dolduğunda yeniden bir kod alınabiliyor fakat buradaki asıl sorun bir sorunla karşılaştığımda müşteri temsilcisine ulaşamamam ve sorunumu kimseye anlatamıyor olmam. ayrıca böyle hiç de "kolay iade" olmuyor, her seferinde kargo firmasına gitmek zorunda kalıyorum.
  • 11.11 e-ticaret faciasından sonra türkiye'deki birçok kargo şirketinde bütün altyapı büyük bir zarar gördü. yurtiçi kargo genel müdürü dahi görevden alındı bu süreçte. hala operasyonu toparlayamayan şubeler var 2 hafta geçmesine rağmen.

    rezalet değildir demiyorum yanlış anlaşılmasın, amacım sadece nedeni hakkında bilgi vermek. muhtemelen trendyol çağrı merkezi + yurtiçi kargonun sistemi + iki firma arasındaki gerginlik; hepsi biraraya gelince şu anda büyük kaos devam ediyor.

    çıkarım: "efsane günler" "efsane cuma" "black bilmemne" şeklindeki bu aydaki kampanyalardan faydalanarak ürün alacaksanız muhtemelen bu tip problemler yaşayacaksınız, hazırlıklı olun.
  • öncelikle hayırlı forumlar dilerim.

    şimdi şöyle yapacaksınız :

    1) yaptığınız başvurulara ilişkin toplayabildiğiniz evrakların ikişer adet çıktısını alıyorsunuz.

    2) herhangi bir evrak çıkaramıyorsanız, internet sitesinden şikayetinizi yapıp onun çıktısını alıyorsunuz.

    3) en yakın idare binasına gidip hakem heyetini soruyorsunuz.

    4) hakem heyetinde durumunuzu anlatıyorsunuz. size maktu bir (bkz: şikayet dilekçesi) verecekler, okunaklı şekilde doldurup teslim ediyorsunuz.

    5) aradan iki ya da üç ay geçtikten sonra, şikayette bildirdiğiniz adresinize bir tebligat gelecek. açtığınızda "... tüketicinin şikayetinin kabulüne, talep konusu casio saat bedeli... tl tutarın tüketiciye iadesine ..." ifadelerini okuyacaksınız.

    ağlaşmaya gerek yok, hukuka başvurun.

    (bkz: casio saati takmak)

    (bkz: tüketici hakem heyeti)
  • belgelerinizle tüketici hakem heyetine başvurun.
hesabın var mı? giriş yap