• 3 haziran günü 2 yaşındaki çocuğumla istanbuldan trabzona yaptığım seyahatte maruz kaldığım öneri.

    yolculuk esnasında çocuğum kakasını yaptı ve altını değiştirmek için hostese uygun yer sordum.bana uçağın arkasında tuvalette bunun için yer olduğunu kullanabileceğimi söyledi.bebek alt değişim için klozetin üstüne bir tahta koymuşlar ve göz kararı tahminim genişliği 70 cm boyu 50 cm falan.yan yatırıp değiştirilmesi gerekiyor.ama benim çocuğum 16 kg ve 100 cm boyunda.hiçbir tutar yanı yok.bu arada uçağın arkasındaki 4-5 sıra komple boştu.bir kez yanımdaki yolcuya en arkada değiştirebileceklerini söyledikleri bir yolculuğu da o an hatırladım.

    çocuğumun buraya sığmayacağını ve bir alternatif önerebilir misiniz dedim.başka bir yer olmadığını söylediler.peki şu an ne yapmam gerektiğini sordum.yapabilecekleri bir şey olmadıklarını söylediler.hosteslerin koltuğunu göstererek burada değiştirsem sorun olur mu dedim.değiştiremezsiniz hiç hijyenik olmaz dediler.ben de biliyorum ama çocuk huzursuz oldu başka bir alternatif önerin lütfen dedim.

    maalesef dediler ama o an ilk sinirlendiğim an oldu.en arka koltukta arap olduğunu tahmin ettiğim bir yolcu ayakkabılarını çıkarmış koridora uzatmış uyuyor.zaten uçakta çok fazla ayakkabısını çıkarmış ve camla koltuk arasına uzatmış yine tahminim yabancı uyruklu çok yolcu var.ve ben o şartı bile kabul etmişken çocuğum alt açma bezini serip koltukta değiştirince hijyenik olmuyor.

    o sırada hostesler de toplandığı için oğlum korkup ağlıyor.sorun değil çocuğum nasıl ağlar dünyayı dar ederim gibi bi durum söz konusu değil bu.ağlayabilir anlaşılması zor bi dönem 2 yaş.

    bekleyin deyip business kısmına gitti bir hostes 5 dk bekledik ve o 5 dk boyunca çocuğum ağladı, ıslak mendil açıp buraları silelim falan deyip ufak ufak oyalamaya çalıştım.çünkü aynı yerde bekliyoruz ve ne bir oyuncak ne bir eşyamız yanımızda.sorun değil hallolsun sorunumuz modundayım.

    hostes hanım geldi ve öndeki tuvalette de aynı boyutta olduğunu ve yapacak bir şeyleri olmadığını söyledi.siz değiştirmeyi deneyin ben yardım edeyim dedi hostes.çocuğumun bacaklarından tutması gerekecek ve ben altını değiştireceğim.neden hostes çocuğumun altını değiştirirken yanımda olsun anlayamadım. mahremiyet hakkımızın da olduğunu düşünerek ısrarla bir çözüm isteyince yerde değiştirebilirsiniz dedi.ne bir alt açma örtüsü ne bir yer öylece yerde değiştirin dediler.ben o sırada yatan yolcunun ayaklarını gösterdim bu hijyenik mi dedim.maalesef o da değil dediler.

    velhasılı kelam aşırı ısrar ve tartışmalarım sonucu hosteslerin koltuğunda çocuğun ayakları aşağıda sallanarak çocuğum da bir yandan korkudan ağlarken altını hızlıca değiştirdim.alt açma bezi bulup verdiler yine de sağolsunlar.ama hosteslerle aynı ortamda değiştirdim bu çocuğun altı böyle herkesin ortasında değiştirilebilen bir şey mi?bu normal mi kabul ediliyor?

    hostesler çözüm bulmaya çalıştılar haklarını yiyememem ama kitaba, kurala uygun çözümler.sorunun firma kaynaklı çözümde olduğunu düşünüyorum.

    velev ki benim çocuğum özel gereksinimli bir çocuk, onu geçtim sıfır mahremiyetle korkudan ağlarken hostes koltuğunda altını değiştiriyorum çocuğun ve önceki teklif edilenlerin yanında çok da insani kalıyor.koridorda yerde değiştirmenin yanında evet.

    neticede para verdiğin kadar ayaklarını uzatacağın miktarı belirleyen sistem.doğru ama. yetişkin ücreti aldıkları 2 yaşındaki çocuğun en doğal ihtiyacını mahremiyeti korunarak insani şartlarda karşılanmasını beklemek de anormal bir durum olmasa gerek. hele görgüsüzlerin pis çorap kokularını teneffüs ettiğimiz bir ortamdan bahsediyorum.

    edit:çocuk bezli arkadaşlar.25 aylık.
    edit2: çocuğa yola çıkmadan lavman önerenler, ayakta değiştir diyenler, kezbanlae uçuşuyor dmde :) para verip hizmet almamaya alışmış bünyeler müşteriyi suçluyor.ha bir de 2 yaş çocuğun mahremiyeti mi olurmuş :)
    edit3: çocuğun boyuna kilosuna takılanlar olmuş, çok şaşkınım.babası 2 metre çocuğun genetiğiyle mi oynayayım?bu mu problem.benim ilk önceliğim çocuğun altını mahremiyeti korunmuş ve temiz herhangi bir yerde değiştirmek.arka koltukta da değiştirmek istemiyorum, koridorda yerde de değiştirmek istemiyorum, hostes koltuğunda da değiştirmek istemiyorum.böyle bir beklentim olmadı.çözümsüz kalınca alternatifleri konuştuk.hosteslere hak verdiğimi de söyledim ama çocuğun kilo boyunu duyduktan sonra anlamayı bırakmış bir kesim.bunu biraz magazin bağımlılığı olarak görüyorum.neyse umarım böyle bir durumda kalmazsınız.

    edit4: tüm sözlüğü tek çatı altında toplamayı başardık.koca muhalefetin yapamadığını yapmışım helal olsun :) ortak aday olarak ebubekir karen olarak değiştireceğim adını.he bu arada çocuğun/m dediğim için hakaretler eden yazarlar la ne diyem mahmut mu diyem?
  • ufacık çocuk, altına sıçabilir, o yüzden yolculuğa çıkmadan önce bir önlem alayım vs gibi düşünmeyen yazarın şikayeti.. kendi çocuğunu düşünme, thy düşünsün ama. çünkü para verdin.

    biz'de böyle. çocuk yaptıysan, her şey senin için düzenlenmeli. çocuk yaptın çünkü.

    "oğlum korkup ağlıyor, sorun değil." belki diğer para veren yolcular için sorun olur ağlama gürültüsü ama bilemedim ?

    edit : okuma özürlü yazarlar, kıyafet değil, çocuk bezli gibi mesaj atıyor. yazdığım yazıda kıyafet ile ilgili bir şeyden bahsettiğimi sananlar ne ile besleniyor çok merak ediyorum.
  • muhalif bir yanıt değildir bu yazdığım ben de bir babayım; fakat şöyle bir mevzuat var:

    uçak içerisinde bir çok yolcunun rahatsız olacağı bir koku kabine yayılırsa, bu koku da filtreler tarafından engellenemezse, uçuş iptal olup kalkılan meydana geri dönülebilir. uçuş ekibi bunu bilir, açıkça da söyleyemez. benim tahminim bu sebepten müsaade edilmediği yönünde.
  • alt tarafı bok için açılan boktan bir başlık. uzattıkça uzatmış. alt açma örtüsü için nil'e başkalarını suçlamış. getirseydin yanında alt açma bezini. hatta tek kullanımlıkları bile var. yolculukta tanında taşı. ayrıca o yaşta ufacık çocuk canım bokundan bezinden ne olacak diye düşünen bencillikleriniz annelikten de bebekten de soğutuyor. pis boklu bezi tuvalette ayakta da değiştirebilirsin çocuğu yatırmadan. ben neden kapalı alanda senin çocuğunun bok kokusuna maruz kalayım? iyyyk iğrenç.
  • bebekler hepimizin kıymetlisi fakat olay fazlasıyla mantıksız ilerlediği için ilk paragraftan sonrasını okumadım. içi dolu bir bezin yayacağı kokuyu düşünmeden, diğer insanlar rahatsız olur mu diye düşünmeden yolcu koltuğunda değiştirmeyi teklif edip red yiyince de gelip buraya yazan kişiye de denecek bir şey yok sanki.
  • ucakta her yerden her mm2 den faydalanip islevsel hale getiriliyor
    dunya uzerinde ki en iyi isleyen en basarili kurumlardir havayollari

    spesifik durumlar icin cozum uretmek zorunda degiller zaten 90 dk lik yol

    yeterince yardimci olmaya calismislar zaten

    biraz simariklik biraz bencillik olmuyor mu sahsi meseleler bunlar
  • thy hostesleri gayet yardimci olmus, gorevleri olmamasina ragmen yardim etmeyi bile teklif etmis. her cocugun boyutuna gore bebek degistirme standi sunacak degiller ya. ellerindeki ekmek bu, ortaya cikacak kofte bu.

    bu vakadaki tek garip sey yolcunun kendisi.

    edit: bu arada allah uzun ve saglikli, sevdikleri ile gecen bir omur versin, yazarin bebegin masallahi var 100cm 16 kilo demis:

    "25 aylık kızların kilosunda alt sınır 9,3 kg, üst sınır 14,9 kg; boyunda alt sınır 80,4 cm, üst sınır 92,8 cm.
    25 aylık erkeklerin kilosunda alt sınır 10 kg, üst sınır 15,3 kg; boyunda alt sınır 82,1 cm, üst sınır 93,8 cm"
  • senin cocugunun sictigi koltuga hostes oturmak zorunda mi veya yolcular o kokuyu cekmek zorunda mi ? isin icine cocuk veya kadin girince butun kurallar esnetilsin isteyen insanlari egitebilsek keske. bi de hakli goruyorlar kendileri sonuna kadar.
  • son zamanlarda okuduğum en boş entry. belki ilerleyen bölümlerde bir gelişme olabilir dedim ama vaktimi boşa harcamışım.

    hostesin hiç zorunda olmamasına rağmen yardım teklifini garip öneri olarak adlandırılması. sanki hostes senin çocuğun bokunu görmeye çok hevesli de niye o esnada yanımda olsun diyor bir de.
hesabın var mı? giriş yap