• perspektifinizi geliştirmeye yardım edebilecek türden matematik konularını başarılı görsel ve grafiklerle, anlaşılır biçimde açıklayan takip edilesi bir youtube kanalı.

    birkaç örnek:

    riemann zeta fonksiyonu nu anlamak: https://youtu.be/sd0njbwqlyw

    pi ve e sayılarını anlamak : https://youtu.be/f_0yfvm0uou
  • linear algebra serisi inanılmaz başarılı olan youtube kanalı. lisansta, linear algebra dersi aldığınız gibi açıp bu seriyi dersinizle paralel olarak izleyin mutlaka.

    ha izlemeden de math dersini geçersiniz ama sonrasında mesela kontrol ve robotikle uğraşacaksanız bu görsel anlamıyla kafanızda yer etmesi çok ama çok avantajlı olacaktır. (muhtemelen başka disiplinlerde de faydası olacaktır.)
  • essence of calculus serisi, matematiğe ve özellikle kalkülüs'e ortalama miktarda ilgisi olan herkesin keyif alabileceği, kafa açıcı bir seridir. anlatımı sırasında grafikleri muazzam kullanır.
  • benzer egitim siteleri icin
    (bkz: massive open online course)
    (bkz: #68590726)
  • lisans dahil her kademedeki eğitim sistemi bu videoları kullanmaya başladığında matematik, fizik ve benzeri bölümlerde okumak çok güzel olacak. gelecek nesiller bu açından çok şanslı. eğitim bilimleri alanının bu eğitim materyalleri youtube yayıncıları kadar etkin kullanacağı zaman bir an önce gelmeli.
  • şu kanalı takip ediniz de dünya daha güzel bir yer olsun.

    https://www.youtube.com/…l/ucyo_jab_esufrv4b17ajtaw
  • kanalın sahibi güzel insanın animasyon videolarını kendi geliştirdiği kütüphane ile tamamen python ile oluşturduğu, en kompleks içerikleri bile çok güzel biçimde açıklayan, izleyicilerin aklına takılabilecek ama videolarında da açıklamadığı kısımları da belirtip, izleyiciyi araştırmaya teşvik eden efsanevi youtube kanalı. üniversitelerdeki akademisyenlerin neden ders anlatma ve öğretme konularında bu gibi insanlardan ders almaları gerektiğinin en büyük kanıtı. videolarındaki yorumlarda "bu konuyu üniversitede bilmem kaç yıl okudum ama anlamadım, senin 10 dakikalık videonda her şey yerine oturdu gibi hissediyorum" benzeri yorumlar görmeniz çok olasıdır. genelde üniversitedeki akademisyenler görece olarak en başarılı öğrencilerden ve en iyi akademik kariyere sahip olanlardan seçilir. ama bu durum bu insanların aynı zamanda iyi bir öğretici, anlatıcı olduklarını gerektirmez. hatta gözlemlerime dayanarak söylüyorum, çoğu çok kötü ders anlatır. ülkemizdeki en iyi üniversitelerde de durum böyledir. üniversitede ders verecek olan akademisyenlerin doğru dürüst bir formasyon ile ders nasıl anlatılır, görsel materyal nasıl hazırlanır konularında ders almaları gerekir. ama bu akademisyenlerimizin yine pek çoğu yürüyen bir ego bombası olduğu için buna yanaşır mı işte orası muamma. kanalın sahibi grant kardeşimiz bildiğim kadarıyla matematik eğitimi konusunda konuşmalar da veriyor ve bu konuda bir değişim getirmeye çalışıyor, ama tabii ki abd'de. güzel ülkemizin nadide üniversitelerinin de umarım verdikleri eğitimin kalitesini artırmak gibi kaygıları olur.
  • (bkz: bu zamana kadar nerelerdeydin sen)

    bunu keşfederek bu geceki uykumu da piç ettim evet ama olsun hiçbir şey tezimden daha değerli değil diyorum, gözaltı morluklarım da beni tanıyan herkesin kabulleneceği bir gerçek olabilir. kendimi kaybettim şu an, ha-ri-ka-lar.
  • animasyonlarını kendi geliştirdiği open source olan manim adlı python kütüphanesinde geliştiren standford'lu bir matematikçi abimizin ufku ikiye katlayan youtube kanalı.
    kesinlikle tüm videolar ilgili ders alınmadan 1 kere alınırken defalarca incelenmeli, şahsen lineer algebra konusunda ufkumu o kadar katladı ki gaza gelip bir lineer algebra kitabı aldım ve hiç bir zorlama olmamasına rağmen hafta sonları saatlerce linear algebra çalışıyorum bir yandan da calculus'a başlayacağım,üzerine de differential equations sonra da walter lewin'den fizik 1 -2 yapıştırıp devam edicem sonra ver elini kuantum dünyası,ulan ne güzel şey şu youtube.
  • bana gore her muhendislik ogrencisinin ozellikle elektrik/elektronikcilerin takip etmesi gereken bir kanal. harika bir is yapiyor. benim icin youtube'daki en degerli kanal.
hesabın var mı? giriş yap