• yapın reis’in heykelini siz de rahatlayın biz de rahatlayalım.

    edit: imla
  • ne anlamı var, anlayamadığım yenileme.

    restore etmeyip değiştirmişler *

    modern mescitlere benzemiş.

    edit: mesaj atıp şu böyle, bu böyle diye açıklama yapanlar var. yok kötü durumdaymış vs. istanbul'un simgesini arap motifleriyle süsleyerek değiştiremezsin. bu kadar basit.
  • hani diyoruz ya keşke 2 yıl önce o arabayı alsaydım, o evi alsaydım diye. şimdi de tarihi eserler için keşke sağlamken görebilseydik diyeceğiz gibi.
  • acaba diyorum bunlar kız kulesini komple söküp gidip bir milyardere satmış olmasınlar.
    gidip onu satarlar zenginin birine sonra yeniden aha restore ettik diye dikiyorlarmış düşünsene. beklerim bu para gözlerden.

    edit: düzeltme yapmak isterim yukarıdaki kendi düşüncem. hiç bir insana asılsız iftira atmak istemem.
    kız kulesi ilk yapıldığından bu zamana kadar çok kez yıkılmış veya yanmış. hatta bazı kalıntıları kuleden avrupa yakası tarafına bakarken " suya bakacaksınız" görünüyormuş. yani kuleyi çalmış olamazlar m.ö dikilen bu kule günümüze kadar çok şekil değiştirmiş.

    kaynak wikipedia

    edit 2:
    t. allom tarafından çizilmiş kız kulesi, 1840 wikipedia

    rus ressam ıvan aivazovsky tarafından yapılmış bir kız kulesi çalışması, 1848 wikipedia

    ıı. abdülhamid'in fotoğraf albümünden kız kulesi wikipedia

    bunlar sadece görsellene bilen değişiklikler için kanıt. yani 2000 yıldan fazla geçmişi olan bu tarihi eserimiz günümüze gelene kadar çok büyük değişiklikler yaşamış. sadece son 150 yıldaki şeklinin değişimini sizde görebilirsiniz. 150 yılda şeklini yakın tutmaya çalışmışlar.
    fakat 1999 depreminden sonra sağlamlaşması için ciddi bir şeyler yapılmış. mevcut restorasyonda biraz şekil değiştiği gözle görülüyor demek ki sağlamlığı için bu şart.
  • abi neden tarihi eserleri değiştirmek gibi bir huyları var bunların gerçeği ile birebir restore eder geçersin ne diye saçma saçma eklemeler yapıp orjinalini bozuyorsun üstteki yazarın dediği gibi yap reis'in heykelini rahatlasın herkes.
  • ezan da okunacak mı orda ?
  • bit gibi, kene gibi durmadan güzel ne varsa bozarak, yıkarak, kemire kemire.
  • süper mario'da hiç göremediğimiz prensesin kulesine benzetilerek bir restorasyon faciası olmuş. bu tarihi eserler dünya mirası kabul edilerek restorasyonları unesco tarafından denetlenmiyor mu acaba?
  • (bkz: yetmez ama evet) diye diye ülkenin anasını bellediniz.
hesabın var mı? giriş yap