• tekirdağ'ın çorlu ilçesi'nde tem otoyolunda tır ile çarpışan otomobil alev alarak yanması sonucu yanan araçta bulunan 5 kişi hayatını kaybetmesidir.bayram günü böyle bir üzücü kaza ile yakınlarının ocağına ateş düşmüştür.
    haberde kazaya sebep olan tır sürücüsünün rahatlığı dikkatimi çekti,ulan suç kimde olursa olsun 5 kişi ölmüş herifteki rahatlığa bak.

    edit: altlarda öküzün bir tanesi tır şoförünü savunmuş.aynaya bakmadan,sinyal vermeden yola katılımlarda arkadan gelenin önüne atlayanlar haricinde düz yolda arkadan çarpan daima suçludur.aracın sürücüsü belki o anda kalp krizi geçiriyor,belki araç stop etti,belki şanzıman kilitledi ne biliyorsun amk malı? sen güvenli takip mesafeni korusana!
    rahmetlilerin aracına bakılırsa arkadan gelen onun bunun evladı tırcı frene dokunmamış bile,zaten bu kanun-ceza yok diye her daim bilinçsiz-kuralsız hareket eden şerefsiz ağır vasıta sürücüleri sebebi ile ne canlar gitti gelip birde savunuyor yahu...
  • yoldaki boş tenekeye çarpmış gibi normal bişeymiş gibi anlatıyor herif. beş kişi ölmüş cayır cayır yanarak üzülme diye bişey yok.
  • lpg yasaklanmalı. olayda aracın arkası gitmiş tır şoförü de hatalı olabilir video olmadığı için bilmiyoruz ama arkadan çarpmalarda böylesi yangınlar ve patlamalar çok olası. ne lüzumsuz bir şey lpg. bizden başka nerede var acaba?

    acı bir kaza.
  • arabanın nasıl o hale geldiğini anlayamadığım kaza. hareket halindeki otomobile arkadan çarpıldığında nasıl akordeon gibi katlanabilir içe doğru ki ?

    çok üzücü, allah rahmet eylesin.
  • arabanın benzin deposunun da arkada olduğunu, lpg tankı gibi yüksek basınca dayanıklı olmayan plastik bir depo olduğunu, kazalarda lpg mevcut olsa da tutuşmaya neden olanın benzin olduğunu ve bu kazada aracın lpg'li bile olup olmadığı belli değilken kendince tespit yapan malların olduğu başlık

    kaza nedeni de bayram zamanı yola çıkan klasik acemi şoför

    otoyolda kararsızlık olmaz, yolun ortasında durulmaz, arka kontrol etmeden manevra yapılmaz
  • bayramin ilk gunu bursada da benzer kaza yasanmis, yine haber goruntulerinden gordugum kadariyla ayni marka ve modeldeki arac yanmis. ilginc ama aci bir tesaduf.

    allah rahmet eylesin.
  • yanmanın lpg ile alakası yoktur. lpg tankı bu basınca dayanabilir. kaldı ki, lpg tankı patlasa şu an o tır da tek parça değildi.

    kararsızlık en kötü karardan daha kötüdür direksiyondayken. lütfen kendinizin ve başkalarının hayatlarıyla oynamayın. dönüşü kaçırdıysanız, artık kaçırmışsınızdır. ilerden dönersiniz.

    edit: mühendislikten çok uzak olan 2 aşağıdaki yazarın söylediklerine karşın, linkteki bölüm 4.1 incelenebilir.

    kaynak
  • abicim metal nedir? araç şasesi nedir? sertliği nedir? bilmeyen cühela öküzler yorum yapmasın gerçekten...

    hele ki lpg tankının mukavemeti hakkında, lpg patlamasının etkisi hakkında zerrece fikri olmayanlar lipigi yisiklinsin falan demiyor mu?

    bu araç lpg'li olmasa da tamamen tutuşur.
    aracın haline bakan var mı gerçekten?
    80-90 arası hızla seyreden yüklü bir tırın önünde ani fren yapmış besbelli. tır şoförü tek bir açıklama yapmasa dahi aracın haline bakınca görüyorsunuz zaten. aracın arkası yok! yok bildiğin baya, araç ford fiesta zannedersem ama smart four two boyutlarına dönmüş.
    peki bu ford fiesta,
    nasıl smart four two boyutuna döndü?

    lise fiziği bilmeyen gerizekalıya istediğin kadar nasıl oluru anlat. ne bilsin dangalak nasıl olacağını. yine de ifade etmeye çalışalım.

    o hızda çarpan tır aracın ön ve arka frenleri tamamen kilitlenmemiş isearacı savurur, fırlatır, bu kadar büyük hasar vermez, araç içindekiler ölecekse dahi savrulma sonrasında alacakları darbelerle ölür, ilk çarpma etkisiyle "emniyet kemerleri takılı ise ve aracın tüm airbagları patladı ise" ölmezler.

    aracın hiç bir airbag'inin patlamamış olma ihtimalini de göz önüne alın, zira arkadan çarpmalarda airbaglar genel itibariyle patlamaz.

    bu kazada araç sürücüsü her ne sebeple olduğu bilinmeksizin tır önünde ani ve net fren yapmış. frene küçük bir dokunuştan değil. ani bir stop halinden bahsediyoruz. bir nevi intihara kalkışmak.
    neden?

    zira tüm frenleri kilitlenen araç gördüğünüz hale gelir. yarısına kadar içine göçme için ön ve arka frenlerin tam manasıyla kilitlenmesi lazım ki o hasarın alınması için gereken mukavemet sağlansın.

    peki araçta lpg olmasa dahi neden bu araç alev alır.
    buna da cevap verelim.
    aracın benzin deposunun bulunduğu bölge tamamen yok olmuş durumda. bu çarpma sonucunda benzin deposunun söz konusu hasarda zarar görmemesi imkansız. dolayısıyla lpg tankı var ise ve patladıysa bu kesinlikle benzin deposunun patlamasının ardından 2 patlama olarak gerçekleşebilir.
    ha zaten benzin deposu patlamasından böyle bir kaza sonrası sağ olarak çıkamayacaktır kişiler. lpg deposunun bu noktada etkisi yok.

    bakın hala daha adım adım, bilale anlatır gibi anlatıyorum.

    devam ediyorum.

    peki airbagların patlamamış olmasının bu noktada önemi nedir.
    patlama şoku ile çarpma şoku ayrıdır. patlama şoku ile insan anlık hareket etme ihtiyacı hisseder imkan bulursa araçtan fırlama şansı elde edebilir (tutuşmuş olsalar dahi) ama çarpma şoku sonrası airbaglar açılmadıysa her iki yolcu da emniyet kemerine rağmen kafasını torpido ve direksiyona vurarak baygınlık geçirmiş ve baygın halde iken yanarak can vermiş olabilirler.

    tüm bunların mantığını yürütmek için mühendis olmaya gerek yok. lisede gördüğünüz fizik bilgisi + üzerine konuştuğunuz ürünler hakkında çok temel bilgilere sahip olmak yeterli.

    zaten hakkında hiç bir fikriniz olmayan konular üzerine yorumunuz var ise cücük beyninizi akşam yemeğinde afiyetle yiyin. pek bir işe yaramıyor demektir. bilgin yok fikrin var amq...

    tır şoförüne gelirsek...
    adam aleni şokta. şok durumunda vücut anlamsız bir sakınlık ve olağanlık tavrı sergiler. öyle dizilerde filmlerde gördüğünüz gibi manasız bir durgunluk, ağlama nöbetleri falan olmaz.

    monoton hayatınızda 1 kez dahi olsa şok yaşamamış, şoka girmemiş iseniz anlamamış olmanız normal.

    yeter ki bilmediğiniz konuda ahkam kesmeyin amq.

    büdüt:
    siz cühelalara bir de lpg tankı nasıl patlar görseli bırakalım
    cyka blyat
    tok kapı sesli alman şahini
    susulosu nickli yazar dostumuzun önerisi ile bleve patlaması bunu izledikten sonra "o lpg tankı patlamıştır" diyen cahilleri görmek isterim. lpg tankı patlasa o arabanın şasesi falan kalmaz...

    ikisinde de ortak bir şey var farkında iseniz: patlama sonrasında tutuşma yok.

    lpg'yi dün ortaya çıkan teknoloji zannedenler lpg depolarınında napalm gibi patladığını zannederler.
    lpg tankları basınçtan patlar arkadaşlar, basınçtan patlayınca da ortaya bu çıkar.
    2. videoda lpg basımı yapılan aracın tankının "basınç ile" patlamasına, bu esnada basım yapılan istasyonun zarar görüp lpg sızdırmasına ve buna rağmen alev almamasına dikkat ettiyseniz dersimiz bitmiştir.

    dağılın.

    lpg patlamaz demiyoruz, lpg nasıl patlar onu anlatıyoruz ama kafalar hala pert.
    1.benzin deposu patlamadıkça o araç o hale gelmez
    2. bu bilgilere haiz olmadan lpg yasaklansın diyen cühelanın püsküllüsüdür.
  • diger acidan yaklasirsak tir surucusu aniden onumde durdular demis. arkadan carpmalarda aniden onunde durmus olsa bile gozunun yasina bakmazlar, cunku arkadan carpan her zaman sucludur. kural, yeterli fren yapabilecek takip mesafesi biraksaydin diyor, ki aslinda hakli.

    tir surucusunun hatali oldugu kazadir. allah rahmet eylesin
  • kazanın tek sorumlusu takip mesafesini korumayan yavşak kamyon şoförüdür.
    takip mesafesi bu yüzden var
    kalp krizi de geçirebilirdi
    durması zorunlu da olabilirdi
    tampona yapışıp öndeki aracı taciz etmeyi marifet sanan trafik magandasıdır
hesabın var mı? giriş yap