• toshiba, 10 yıldır çalıştığı bataryalarda otomobil sektörünü tepeden tırnağa değiştirebilecek ve elektrikli arabaları yaygınlaştırabilecek bir buluşa imza attı. yeni nesil titanyum niyobyum anoda sahip bataryalar 6 dakika ultra hızlı şarj ile 320 km sürüş sağlayabilecek. bu, mevcut lityum iyon teknolojisinden 3 kat daha fazla mesafe demek

    kaynak - habertürk

    kaynak (toshıba)

    edit : 5000 şarj / deşarj testinden sonra yalnızca % 10 kayıp verdiği yazıyor toshiba‘nın kaynağında.

    yani aracınızın pillerini değiştirmeden binlerce km yol kat edebileceksiniz.
  • tabii ki japonlar bulacaktı dedirten teknoloji. kıçı kırık tesla motors mu bulacaktı? elon musk anca yapay zeka gelecek anamızı belleyecek diye ağlasın.
  • mükemmel bir haber.. teknolojiyi dar boğaza sokan en büyük sorun çözülmek üzere.
  • bugün sünnet yarın deniz sloganının elektrikli otomobilde vücut bulmuş hali...

    ayrıca (bkz: tak fişi bitir işi)
  • teslanin yakin zamanda ellerinden satin alacagi veyahut ortak olacagi teknolojik gelisim.
  • toshiba ya bedava sik dese güvenmem..
  • hızlı şarjlar hali hazırda pilin ömrünün kısalmasına sebep olur. adamlar buna da çözüm bulduklarını, mevcut hızlı şarj teknolojisinin pillere verdiği zarardan daha az zararla bu işlemi gerçekleştirdiklerini iddia etmişler. doğruysa 6 dakikada 320 km tatavası bundandır. yoksa telefon üreticileri de bilirler cihaza 1 dakikada %50 şarj yapacak sistem kurmayı. ama 2 haftaya pili elinize alırsınız gezersiniz "bu şarj tutmuyo yaaa" diye.

    ayrıca laptop şarjı konusunda toshiba en başarılı markalardan biridir. pil ömrü en yavaş düşen laptopları bu markada gördüm ben. zaten pil ömrünün azalmasının, yani tam kapasiteyle şarj tutmasının süreyle değil şarj döngüsü ile alakası vardır. bu nedenle sony telefonlarında sizin uyandığınız saate yakın tam şarj olmasını sağlayan bir makine öğrenmesi tabanlı şarj sistemi yarattı. zaten telefonlarımızın zamanla pil ömrünün azalmasının sebebi de, her gece yatarken %60 bile şarjımız olsa şarja takmamız.
  • (bkz: bataryalara %3000 ötv getirilmesi)

    mevcut durumda bireysel elektrik üretimi 1 mw ile sınırlandırılmış durumda, daha fazlasını üretirseniz ceza kesiliyor*. yakın bir gelecekte emin olun 1 kw'la falan sınırlandırılır ve güneş veya rüzgardan enerji elde etmek yasaklanır.

    elektrik zabıtaları kurulur ve bütün mesailerini çatılara kurulmuş olabilecek kaçak güneş panellerini, rüzgar güllerini aramakla harcarlar.
  • şuradaki yorumları okuyarak, ekşi sözlük yazarlarının geneli hakkında kanaat elde etmek mümkün.

    negatif dur, yapabildiğin kadar eleştir.

    tanım: otomobil bataryası teknolojisinde önemli şeyler vaadeden haber.
hesabın var mı? giriş yap