• her şeyin en iyisini bildiğini sanan bir adet dal yaprağa ait tespit.

    yardımlardan tam olarak faydalanamamış olabilirler, cahilliğin getirdiği cesarete kurban gitmiş olabilirler, evine çıkıp ihtiyacı olan şeyleri de alıyor olabilirler.

    7.8lik depreme ait birçok videoda insanlar deprem oluyor diye video çekiyor aslında. ilk sarsıntının ardından gelen büyük şok yıkıcı etki yaratıyor. orada birçok insanın saklanmak için de zamanı vardı belki. sen bunları da yargılarsın. 7.8lik deprem olurken video çekebilen hataylılar diye.

    bu konularda suçluyu tek bir yerde aramak en büyük sorunumuz.

    devleti eğitime-tatbikata ve liyakata davet etmek ve insanları, aldıkları eğitimleri uygulamaya,hak yememeye, vicdana yönlendirirsek deprem ve diğer sorunlarımız gibi tüm sorunlarımızda gelişim göstericez, inanıyorum.
  • bir adet sıcak yatağından entry giren ekşiçi içeren başlık. dışarısı buz gibi soğuk, duş bile alamıyorsun. çadır yok, konteynır yok. ne yapsın bu insanlar?
  • ağır hasarlı evlere orta hasar veya hafif hasar verildi. insanlara kalacak, başını sokacak çadır verilmedi. ne yapacaklar? sıcacık yataklarınızdan çok güzel yazıyorsunuz. cesaretiniz varsa gelin deprem bölgesinde 1 hafta dışarıda yatın.

    edit: ağır hasarlı evimize orta hasar verilmesini bütün kanıtlarıyla isteyene atabilirim. bu halk haftalardır sahipsiz. bu millet ise yıllardır sahipsiz.

    edit2: çok fazla mesaj aldım ve mesaj olarak görselleri gönderemiyorum o sebeple buraya ekleyeceğim. şu anda tük hatay’da mevcut kontroller iptal edilmiş ve tekrar bakılacak.

    binanın mevcut kolon kırığı:görsel

    binanın hasar tespit durumu:görsel

    edit3: binanın bilgileri başıma iş almamak için kırmızıyla boyanmıştır.
  • 6 şubat kahramanmaraş depreminden 13 gün sonra, 20 şubat hatay depreminden bir gün önce 40 bin nüfuslu yere afad'ın organizasyonuyla sadece 320 çadır sağlanabilmesinden ötürü eve geçmiş olan hataylılardır.
  • sırf aktrolluk yapacaksınız diye bu kadar orospu çocuğu olmaya gerek yok.
  • depremin yazın olması ayrı dert kışın olması ayrı dert. 99 depreminde istanbul'da aylarca parkta yattı insanlar. bizim minibüs vardı arkası boş. oraya yer yatakları yapıp bazen ormanda bazen parktaki sokakta yatardik. okullar açılana kadar yattık hiç sorun olmadı.

    sonra düzce depremi oldu. kasım ayı olmasına rağmen her sallantıda dışarı çıkıp sonra mecbur eve dönüyorduk. bazen sürekli gir çık yapiyorduk korkuyla. esas deprem fobim o zaman başladı..ne evde kalabiliyorduk ne dışarda.
  • ev mi kaldı hıyar?
  • soğukta titremek ne? bilemezsin, aç kalmak ne? bilemezsin, ele çadır geçmeyince ne yapacağını bilemezsin, evime hırsız girer tüm emeklerim çalınır düşüncesinin sana kattığı duygu ne? bilemezsin ama düşünmeden konuşmayı, saçma fikir beyan etmeyi, insanları eleştirmeyi, ahkam kesmeyi bilirsin.
    (bkz: tuzu kuru olmak)
  • sanki keyiflerinden kaldılar evlerinde, kimbilir ne korkular ile o mecburiyete mahkum kaldılar.
hesabın var mı? giriş yap