• almanya'da gerçekleşecek olan boks maçı. ibo dünya şampiyonluk kemerinin ortada olacağı bu maç ayrıca world boxing super series turnuvasının maçı olacak. world boxing super series'in detaylarına sonra girerim ama bu maç bizim çok önemli çünkü ilk defa bir türk boksör dünya şampiyonluk maçına çıkacak. daha evvel sadece selçuk aydın wbc geçici dünya şampiyonluk maçına çıkmıştı ama o resmi dünya şampiyonluk maçı sayılmaz. bu yüzden bizim için bu maç çok önemli.

    dün bu ikili ilk kez karşı karşıya geldi.

    full basın toplantı

    face off

    eubank jr.'ın avni hakkında görüşleri

    özellikle chris eubank jr. aşırı soğukkanlı tavırları ile bu maçı ne kadar ciddiye aldığını gösterdi. ve kesinlikle eubank jr. rakibine aşırı saygılı davrandı. bakın ben bu eubank jr. kardeşimizi hep eleştirdim ama gerçekten kendini çok geliştirdi. ve tahminimce önümüzdeki 10 yıl boyunca babası kadar sükse yapmasını bekliyorum.

    avni ise kesinlikle çok itici tavırları ile dikkat çekti. yok arthur abraham boksör değilmiş, yok chris eubank kaliteli bir boksör ile dövüşmemiş,yok eubank kim ben 13 yaşından beri dövüşüyorum, yok ben su tabancası değil kalaşnikof'um gibi saçma sapan laflarla sağolsun bana defalarca facepalm yaptırdı. ya amk sanane arthur abraham'ın boksör olup olmamasından. senin eleştirdiğin arthur abraham defalarca dünya şampiyonluk maçına çıkmış ve defalarca kemer korumuş birisi. abraham belki felix sturm ile beraber almanya'nın yetiştirdiği en iyi boksörlerden birisi. kurt kocayınca itin köpeğin maskarası olur misali bir sen, bir eubank jr., bir gilberto ramirez sağdan soldan vurun amk. şimdi konuşmak kolay adam olmuş 37 yaşında. bundan 6-7 sene evvel çıkın bakalım bu adamın karşısına amele sümüğü gibi yere yapıştırır sizi amk.( hakkını yemek istemem gilberto ramirez pek bir şey demedi abraham hakkında.) yani avni bey bekara kadın boşamak kolay. sen çık bakalım andre ward, anthony dirrell, carl froch gibi boksörlerin karşısına. anca boşa kurşun sıkın amk.

    ayrıca bunun için bir ayrı bir paragraf yazmak istedim. neden "ne mutlu türküm diyene" diye bağırdın? yani sebebi nedir ? eubank jr. türkler hakkında kötü bir şey mi dedi ? sauerland senin türklüğüne laf mı attı ? hayır yani durup dururken müslüman uyuma.swf tarzı bir bağırış yaptın millet gülmekten öldü. hayır yani bunu yapacaksan maçı kazandıktan sonra yapsaydın bari. o zaman ben de sana eşlik ederdim. ama böyle çok yersiz oldu. yani dediğim gibi avni yıldırım bu hareketleriyle eubank jr. tipi boksörleri rahatsız edemez.

    antrenman detaylarına gelirsek eubank jr. maça çok iyi hazırlandı. amerika'da floyd mayweather ile kampa katıldı. floyd mayweather sr. ile antrenmanlar yaptı. floyd mayweather jr. ile sparring yaptı. yani tamamen formda bir eubank jr. olarak maça hazır. avni yıldırım ise canelo alvarez ile kampa katılacaktı, sparring yapacaktı ama o iş yattı faruk. çünkü bir tane bile haber yok. bir tane video yok. fotoğraf bile yok.

    maç detaylarına gelirsek kesinlikle avni yıldırım maça hızlı başlar ama kendisini fazla yormaması lazım. çünkü eubank jr.'da acayip bir kondisyon var. yani bu adam 12 raunt boyunca yorulmaz. avni'nin aparkatlara çok dikkat etmesi lazım. çünkü eubank jr. üstüste çok isabetli aparkat atabiliyor. avni'nin çok açık vermemesi lazım. yani periban maçında çok açık verdi. eğer ki eubank jr.'a karşı bu kadar açık verirse seri yumruklarla baya bir zor anlar yaşayabilir. olası bir grogi durumunda eubank jr. asla işini şansa bırakmaz ve korkarım hakem araya girer.

    gelelim avni'nin avantajlarına ve dezavantajlarına;

    avantajları;

    çenesi; avni, periban maçıyla birlikte çok güçlü bir çeneye sahip olduğunu kanıtladı. yani kolay kolay bu adamın yıkılacağını zannetmiyorum.

    gücü ve kondisyonu; avni'nin gücü tartışılmaz. zaten çok güçlü yumrukları olduğu için super middleweight sikletinde en çok çekinilen boksörlerden birisi. kondisyon derseniz son raunt yorulması haricinde gerçekten ortalamanın üstü bir kondisyona sahip.

    dezavantajları;

    rakip; avni şu ana kadar ortalama üstü 1 rakiple karşılaştı o da marco antonio periban. o maçta da rüştünü ispatladı ama avni ilk kez bu kadar dominant bir rakip ile karşılaşacak. medyanın ilgisi kesinlikle eubank jr.'ın üzerinde, yani herkes bu eubank jr.'ın potansiyelinin farkında. yani bahis şirketleri eubank jr. favori diyor. o yüzden avni 1-0 geride.

    köşesi; avni'nin kesinlikle daha iyi bir köşeye ihtiyacı var. bu işler ahmet öner ile yürümez. ahmet öner kesinlikle iyi bir menajer ama antrenör dediğin kişi senin beynin gibi olacak. bu işler hadi aslanım, hadi kaplanım gibi laflarla yürümez. hadi saldır oğlum, saldır dersen 10. raunt'ta tko ile yenilirsin. son maçlardan örnek vereyim. açın gennady golovkin - daniel jacobs maçını izleyin. gennady golovkin nasıl akıllıca hareket ederek maçı kazandı. çünkü köşesinde abel sanchez gibi bir deha var. abel sanchez aslında tam avni'ye göre bir antrenör.ha abel sanchez olmadı nazım richardson, john david jackson veya virgil hunter* oldu o da olumlu. ama bu kafayla devam et bence. asıl eleştirimi son paragrafa sakladım.

    gelelim chris eubank jr.'ın avantajları ve dezavantajlarına;

    kondisyon; bu çocuğun kondisyon inanılmaz. yani açın arthur abraham maçını izleyin veya billy joe saunders maçını izleyin. yorulmak nedir bilmez. 15 raunt bile dövüşür bu kondisyonla.

    dayanıklılık ve seri olması; billy joe saunders maçında bir kamyon yumruk yedi bana mısın demedi amk. aşırı derecede dayanıklı bu adamı body shot ile yıkamazsın kesinlikle. seri olması ise kesinlikle ayrı bir konu. bu çocuğun inanılmaz refleksleri var ve aşırı derecede seri yumruk atabiliyor. yani rakibini köşeye sıkıştırdığı taktirde hakemin araya girmesine şaşırmamak lazım.

    doğuştan gelen popülerlik; babadan gelen popülerlik kendisini doğuştan 1-0 avantaj sağlıyor. aslında babasının başarısı altında biraz ezilmesi nedeniyle biraz dezavantaj sayılabilir. bilemiyorum altan. bence siz karar verin avantaj mı dezavantaj mı?

    dezavantaj;

    güçsüz yumruklar; eubank jr. her ne kadar seri yumruklar atabiliyorsa da o kadar güçlü yumruklara sahip değil. yani avni'yi o yumruklarla yıkması çok zor. dediğim gibi olası bir tko veya avni'nin köşesinin geri çekilmesi haricinde asla avni'yi yıkacağını düşünmüyorum.

    rakip; her ne kadar avni'yi rakip konusunda eleştirdiysem bu eleştiriler eubank jr. için de geçerli. yani billy joe saunders haricinde düzgün rakibi yok. abraham ile yeni karşılaştı zaten. ayrıca deplasman faktörü var. eubank jr. ilk defa seyirci avantajı rakibinde olacak.

    çenesi; bu konuda hala şüpheliyim. çünkü güçlü bir rakiple karşılaşmadığı için çenesi nasıldır bilmiyoruz. billy joe saunders zaten nakavt odaklı bir boksör değil. abraham desen artık yaşlandı. ayrıca eubank jr'ın, abraham maçında yediği bir yumruk var. eğer avni'den yerse baya zorlanır diye düşünüyorum.

    gelelim world boxing super series konusuna. (diğer adı ile muhammed ali turnuvası) bu turnuva 2 siklet'te düzenlenecek. birisi cruiserweight* diğeri ise avni'nin sikleti olan super middleweight*. büyük ödül 50 milyon dolar cruiserweight şampiyonuna 30 milyon dolar, super middleweight şampiyonuna 20 milyon dolar verilecek. getireceği prestij ise ayrı bir olay. super middleweight sikleti chris eubank jr. ve bizim için avni yıldırım haricinde pek heyecanlı değil ama cruiserweight sikleti adeta bir kurtlar sofrası, adeta bir world martial arts* gibi bir şey. denis lebedev hariç bütün şampiyonlar dövüşecek amk. detayları resmi siteden öğrenebilirsiniz.

    son olarak türk boksu içler acısı bir halde. avni yıldırım haricinde gelecek vaat eden bir boksörümüz yok. olanları zaten almanya alıyor.(aslında almıyor tabi ki yetiştirdiği sporcu onun adına dövüşüyor. doğrusu bu zaten.)ben kendi vatandaşımı tabi ki destekleyeceğim. ama avni sen bu hareketlerden kaçın. sana yakışmıyor. itici saygısız insanı kimse sevmez. örnek: adrien broner, derek chisora, dillan whyte, floyd mayweather senin ülkenin kurucusu mustafa kemal atatürk'ün sözünü örnek alacaksın. "ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim". bunu unutma ve bu söze uyan sporcuları kendine rol model belirle. örnek: klitschko kardeşler, manny pacquiao gibi boksörleri örnek al. muhammed ali olmaya çalışma zaten olamazsın. muhammad ali en iyi boksör değil aynı zamanda gelmiş geçmiş en iyi sporcudur. ırkçılık yapıldığı için madalyasını göle atmış bir insan, 60'li yıllarda müslümanlığı seçti.(düşün hem siyahi olduğun için dışlandığın zamanlar ve sen üstüne müslümanlığı seç o yüzden büyük bir sporcu). görüşleri için savaşa gitmeyi reddeden bir insan. hedefi biraz düşür yani. ayrıca git ingilizce öğren. hala senin adına menajer'in konuşuyor. ayrıca genel kültürünü geliştir. ayrıca amerika'ya yerleş ve kendine düzgün bir antrenör bul. boksu yerinde öğren. imkanın var çünkü. bu dediklerimi zaten bütün başarılı boksörler yapıyor. çünkü boksör olmak istiyorsan amerika'da yaşaman şart! bak zar zor bi turnuva'ya giriyorsun. hele bu maçı kaybedersen allah bilir ne zaman ünvan maçına çıkarsın. eğer ki dediğim gibi yaparsan 2. golovkin olursun ama yapmazsan memleketine döner sivas kebabı yersin. ve yenildiğin vakit asla yanında kimse kalmaz. ilk dostum, abim dediklerin seni terkeder. sende yetenek var. gerçekten büyük potansiyel var. ama bu kafayla devam edersen sauerland promotions, golden boy promotions tekliflerini reddedersen dediğim gibi gidişat pek iyi değil.

    rakibi gerçekten zorlu bir rakip. işi zor ama avni kazanırsa beni asla şaşırtmaz. maç benim için %45 avni yıldırım %55 chris eubank jr. umarım avni yıldırım bu maçı kazanır .

    edit : son basın toplantısı sağolsun beni başkası yerine utandırmayı iliklerime kadar hissettirmiştir. abi o ahmet öner'in hareketleri nedir öyle ya! kepazelik bildiğin amk. altta yazılan yorumları okuyunca 2. defa yerin dibine girdim. ayrıca avni'ye %45 şans veriyordum ama toplantılardan sonra %35 hatta %30 şans veriyorum. eubank jr. acayip şekilde disiplinli ve soğukkanlı tavırlarıyla benden tam puan aldı. hatta ahmet öner ve avni orada cebelleşirken eubank jr.'ın cool şekilde ortamı terketmesi gerçekten süperdi. umarım ahmet öner saçma bir iş yapıp avni'yi diskalifiye ettirmez. bu adamdan her şey beklerim.

    edit 2: bugün tartım yapıldı. avni yıldırım 76.2 kg, chris eubank jr. ise 75.8 kg geldi. maç 00.00'da tivibuspor'da yayınlanacak.siz yine de tedbirli olun 23.30 veya 23.45 gibi kanalı açık bırakın.
  • sinan kangotan'ın maç öncesi yorum ve analizine 12 raunt üzerinden ulaşılabilir. geçmişteki isabetli tahminlerinin referansıyla oldukça başarılı bir analiz olduğu söylenebilir: https://youtu.be/em3smgbiv9e
  • avni yıldırım'ın dişine bir rakiple karşılaşacağı maç, bundan önceki maçlarda hep kendinden alt seviye boksörlerle karşılaştı ve hepsini de ezdi. umarım yiğido zaferle ayrılır, chris çok ciddi bir rakip
  • avni'nin fena dayak yiyeceği maç.
  • avni ve koçunun, 3. sınıf aksiyon filmi kötü adamları gibi davranmaya devam ettikçe antipatiden başka birşey kazanmayacaklarını anlamaları gereken maç.

    avni'nin çenesi fena değil ama savunması neredeyse hiç yok. önceki maçlardaki gibi yumrukları çenesiyle savunmaya kalkarsa sonu hezimet olur.

    basın toplantıları rezalet geçti umarım maçta ortaya saygı duyulacak bir şey koyarlar.
  • basın toplantısında avni yıldırım'ın antrenörü, eubank jr'ın yardımcı antrenörünün üzerine yürüyüp bayağı bir küfretmiş.

    https://youtu.be/c4djfabhkwq?t=977

    reklam olduğunu düşünüyordum, ta ki şunu duyana kadar:
    (bkz: i fuck your wife in your bed)

    bu arada ingilizce ettiği küfürler yeterli deşarjı sağlayamamış olsa gerek, hızını alamayıp türkçe saydırıyor. bunlar için de bir maç ayarlasınlar bari.
  • avni'nin pek şansı olmadığını düşündüğüm maç. umarım yanılırım.
  • bankacı arkadaşı tuttuğum müsabaka.
  • türkiye boks tarihinin en önemli maçlarından birisidir bu maç .. haydi avni bütün türkiye arkanda kardeşim.. 12 raund sonunda puanla da olsa bu maçı bir şekilde alabileceğini düşünüyorum avni'nin . çok zor çok çetin bir mücadele olacak , avni'nin kariyerinin en zor maçı olcak ama kazanacağız inşallah .
  • eubank in yumruklarının avni yi ko veya kd durumuna düşüreceğini hiç sanmıyorum, eubank in yumrukları indirici değil daha çok yıpratıcı ek olarak avni nin hafif ağır siklet tecrübesi olduğundan vücudunun daha ağır yumrukları kaldırabileceğinden şüphem yok, yani diyeceğim şu ki bu maçta benim boks tecrübeme göre eubank avni yi ancak puan ile veyahut yumruk kombineleri hızlı olduğu için hakemin araya girmesi ile yenebilir, bunun olmaması için avni nin eubank ile kırışmadan çekinmemesi(çünkü eubank açık ve kafası eğik yumruk atıyor genellikle) , erken roundlarda kondisyonuna güveniyorsa ko araması gerekiyor. umarım avni kazanır.
hesabın var mı? giriş yap