• ankara’da kırtasiye esnafından zincir market eylemi: biz ne satacağız

    zincir marketlerde yapılan kırtasiye satışına tepki gösteren esnaf, ellerinde dövizlerle eylem yaptı. oda başkanı küçükarzuman, “marketlerden kırtasiye ve kırtasiye ürünlerini çıkaralım" dedi.

    link
  • hah şöyle. yıllarca istediğiniz fiyattan ittirdiniz insanlara, ya kırtasiyecidir kitaba dokunan adamdan zarar gelmez dedikçe, gidip ampule bastınız mührü. 0.75 kuruşa gelen küçük defteri 4-5 tl'den satıp, ev, araba, yazlık çektiniz altınıza.
    sonra vay efendim, zinir marketlerden dolayı insanları zikemiyoruz.

    edit : mesaj kutuma damlamış şakirt bir tanesi, beddualar ediyor. ne yalan, ne de yanlış bir şey söyledim, buyrun denemesi bedava, bulunduğum ilçede 3 farklı kırtasiye var (aynı 2 kırtasiyenin 3'er dükkanı var) ev ve arabaları var, gümüldür de yazlıkları var. bir tanesinin oğlu yaz boyu değiştirdiği arabalardan bir sürü story attı, gittiği mekânlarda gayette iyi para eziyordu. lütfen damlamayın, ne olduğunuzu çok iyi biliyorum.
  • "marketler satıyor, bakkal, manav, kasap herkes kırtasiye satıyor; fakat kırtasiyeciler kırtasiye satamıyor"

    her şeyi anlatıyor bu söyledikleri! niye satamıyorsun çünkü kazıklamaya çalışıyorsun milleti!
  • anladığım;

    "bizim sattığımız 50 tl'lik defterleri siz kafanıza göre 20-25 tl yapıp bizim mamamızı kesiyorsunuz. siz olmadan ne güzel birde vergi ödemeden 10 tl lik ürünleri 50 tl'ye satıyor ve kolayca ev, araba yada yazlık alıp bu halkı düdüklüyoduk. şimdi bu vasıfsızlıkla biz ne yapacağız"

    dedikleridir.

    ülkede 7'den 70'e tüm esnaflar yemin etmiş gibi şu geleceği çalınmış ve dışarıdan su parası bile olmayan mazlum halkı düdüklemeye çalışıyor. umarım (bkz: cengiz han) gibi biri gelir de, en ufak toplumun huzurunu bozan ve halkı düdükleyen tiplerin tek tek işini bitirir.
  • senede 1 defa markette açılan okula dönüş sezonu kırtasiyecilere batan durumdur. ciddiye alınmaya değmez. esnafı halkı düdüklemeye çalışır, yöneticisi elindekini almaya çalışır. kim kimi bulursa
  • hepsi batsın nedir yani? girelim bim, a101 adı her ne ise ultra dağıtım ağı, über tedarik zinciri ve toptan fiyatlara yani bir şekilde bana daha ucuza satıyorsa alalım.

    neden arada başka bir komisyoncuyu besleyeyim?

    umarım tüm küçük esnaf yok olur, kusura bakmasınlar, bize ne kardeşim? ben mi düşüneceğim bunca zorluk varken senin gelirini, iteleyemiyorsun diye ağlamak nedir...
  • adamlar hakli.
    zincir marketi gectim, 1 milyoncularda igne atsan yere dusmuyor artik.
    edit: imla
  • okul kıyafeti işine girmesi lazım büyük marketlerin en büyük mama orada.
  • kırtasiyeler kapatılmalı tam tersine. kan emici hırsızlar sizi. nasılsa serbest piyasa, kontrol yok ne denk gelirse geçiriyordunuz. batın, aç kalın hırsızlar sizi.
  • türkiye'de her şeyi devletin satması gerektiğinin göstergesi galiba. serbest piyasa bize göre değil
hesabın var mı? giriş yap