• "tam işi gücü aileyi kurmuşken..."

    nası bir iş kurmaksa, 2000 liraya sıkışınca tefeciye koşmuş... te allam, iyi geceler kardeşim, iyi geceler...
  • bankalarin uygulama uzerinden bile 15000 tl ye kadar aninda kredi verdikleri bugunlerde cok da skimizde olmayacak eylemdir.
  • fazla türk filmi izlemiş arkadaş beyanatı, üstelik de yeşilçam'da kalmış.

    günümüzde tefeciler bile işini garantiye alarak yapıyor artık.

    bir gün bir tanıdık gitmişti hatta tefeciye, tefeci istediği borç miktarını ve tc kimlik numarasını istemişti.
    ertesi gün aramıştı tefeci, bankalara çok fazla borcu olduğu için "sen aldığın parayı geri ödeyemezsin" diyerek borç vermeyi reddetmişti.
    borç alınamadı tefeciden.

    artık öyle vereyim para ödemezse çeker vururum mantığıyla tefeci bile iş yapmıyor. derdi koyduğunu almak, onun için beş para etmeyen canını değil.
    o yüzden atarken destekli at kardeş.
  • bir ayda 2000 tl yi 7000 liraya çıkarıp sonra da bunun için adam vurmaya kalkan tefeci çok güzel dövülür lan. ben olsam meydan dayağı atarım.
  • yardıma koşmamız gerekirken hakkında şakalar komiklikler yapılan konu.

    "hemen hesap numarası gönder kardeşim, candan önemli mi" diyerek borcunu kapatmak isterdim ama bütün birikimimi yarın bulgaristan'dan gelecek sevgilime gönderdim :(
  • tefeciler 7000 lira için adam vurmazlar dostum. o olaylar geçmişte kaldı. hafif gözünü korkuturlar, küfür ederler, kimseyi ayırt etmeden küfür ederler. belki olay çok zora girerse hafif hırpalarlar. senin ya da ailenin herhangi bir arabası, malı, mülkü neyi varsa artık onlara göz dikerler. tabi bu süreç içerisinde borç olur 10 katı. daha da alamazlarsa, ailene, akrabalarına, iş arkadaşlarına, tanıdığın herkese ulaşır bir şekilde parayı alırlar. sende o ışığı görmüşler ki o parayı sana vermişler. tabi yaşadığın hayatı, şartları bilmeden atıp tutuyoruz burada, malum sözlüğün konsepti buraya doğru gidiyor. bir şekilde ana paranın üzerine biraz faiz koyarak ödersin. sana tavsiyem adamların yanına birileriyle git, tek başına gitme. sağlam birileriyle git ki yalnız olmadığını anlasınlar. hatta bulabiliyorsan, dıdısının dıdısı bile olsa ortak bir tanıdık bulmaya çalış. parayı ödedikten sonrada malum bir daha bulaşma bu olaylara.
  • kardeş sen 7000 tl yüzünden değil mallığın yüzünden vurulacaksın.
  • yarın tefeci tarafından kurşunlanacak yazar beyanı. hakkım helal olsun kardeşim, gitmeden tövbe namazını falan kıl öyle git. öldürmezlerse süründürürler o yüzden sana sorarlarsa sen ölmeyi tercih et.

    bu video sana yardımcı olabilir ;

    https://www.youtube.com/watch?v=8fnpta5zuja
hesabın var mı? giriş yap