• metin ali feyyaz rıza gökhan ulvi kadir şifo mehmet takoz recep'li kadrosuyla namağlup şampiyon olan beşiktaş'ı izleyebilmektir.

    o zamanlar herşey gibi futbol da daha temizdi tabi.
  • doksanlarda çocuk olmak ''annnee dondurmacı geliyooo alalımmm alalım lüttfen '' demektir. ve doksanlarda çocuk olmak leblebi tozu yemek sulugöz çiğnemektir.
  • muhtelif gameboy ve atari oyunlarıyla vakit geçirmek,
    taso biriktirmek,
    anneden gizli meybuz yemek,
    sanal bebek beslemek.*
    tam olarak ne işe yaradığı anlaşılmayan ama buna rağmen çılgınlar gibi oynanan gökkuşağı renkli yay ile oynamak, (bkz: slinky)
    kurmalı balık tutma oyuncağı ile turnuva düzenlemektir benim için 90'larda çocuk olmak.
  • şu güzel şarkıları dinlemektir; http://www.youtube.com/watch?v=_4bktfmu9ky

    helede o tüplü tvlerle klipleri izlemek, power rangersi izlemek, tsubasayı izlemek, scooby dooyuuu izlemek, sevimli hayalet casperi izlemek ne kadar güzeldi. şimdi ara sıra açar izlerim, ama o tadı almak ne mümkün. hüzünlenmekten başka bir şey yapamıyorum.
  • kokulu silgi almak, taso biriktirmek ve her sabah teletabi izlemektir.
  • (bkz: leblebi tozu)
    (bkz: çokomel)
  • daha sonralari nokia 3310'da snake oynayanlarla ayni nesildir.
  • bando takimina girip kendinden büyük bandoyu tasimak ve ellerinin acisina rağmen bayramlarda bando çalmaktir.
  • yanan insanlar görmektir (sivas katliamı)
    arabasına bomba konulup öldürülen gazeteci görmektir (uğur mumcu)
    kitabın içine yerleştirilen bombayla öldürülen yazar, akademisyen görmektir (bahriye üçok)
    gözaltında öldürülen gazeteci görmektir ( metin göktepe)
    özal gibi "sevimli" bir cumhurbaşkanını görmektir.
    susurluk kazasını görmektir.

    bu çocuk bunların hepsini görür belki o sırada önündeki oyuncak kamyonetiyle oynuyordur, belki de annesi babası bu olayları izlerken ısrarla çizgi film açılmasını istiyordur. görmüştür, anlamamıştır, büyür, anlar ve derki "ne boktan bir dönemmiş. şehirlere bombalar yağıyormuş her gece."
  • 90'larda çocuksan sokakta top oynamışsındır, mahalle maçı yapmışsındır, şota'lı, kubilay'lı, bülent uygun'lu futbolcu kartlarıyla oyun oynamışsındır, sokakta istop, saklambaç, yerden yüksek oynamışsındır, arif'in manchestara attığı golü izlemişsindir, şampiyonlar liginde her maç öncesi tapılan abuk şarkıları dinlemişsindir, türkücü ve popçu dizileri izlemişsindir..

    90'larda çocuk olmak küçük besleme'yi, üvey baba'yı izlemek üç buçuk atmaktır, fred'nin geceleri rüyalarına girmesidir, elm sokağında hiç ikamet etmediğin halde. geleceğe dönüşp ,izleyip zaman yolculuğu hayalleri kurmaktır, show tv'nin hababam sınıfını bölük pörçük edip dizi gibi ayyınlamasıdır, show tv'nin spikersiz siyah bant haberleridir , tuttu furuttidir, reha muhtar'dır, defne samyeli'dir, cem yılmaz'lı panasonic reklamlarıdır, kaan yakuphanoğulları'dır.

    90'larda çocuk olmak mc donald's'ta doğum günü yapan arkadaşlarına mal gibi imrenmektir, power rangers'tır, süper baba'dır, alim'i galatasaray lisesinde döven çocuktur, hugo'dur, gol şov'dur, abuk sözlü pop müzik şarkılarıdır, hadi yine iyisindir, kıl oldum abi'dir, aboneyim abone'dir.

    90'larda çocuk olmak, siyaset meydanı'dır, sayın kırca'dır, erman'la şansal'dır, şansal'la hıncal'dır, sergen yalçın'dır, hakan şükür'dür, euro 96 çıkartma albümüdür, gerd müller'in saçlarıdır, parlaklara 3 çıkarma vermektir, luiz nazario de lima ronaldo'dur, le manyak'tır, kötü kedi şerafettin'dir, robinson ve cuma'dır, cem yılmaz bir tad bir doku'dur..

    90'larda çocuk olmak, magic box'tır, çarkıfelektir, tarık tarcan'dır, halit kıvanç'tır, turnike'dir, güner ümit'tir, teleon'dur, mehmet ali erbil'dir, bülent karpat'tır, şampiyonlar ligidir, yeni dökülmüş betona adını yazmaktır, capitol'dür .. falandır filandır..
hesabın var mı? giriş yap