*

  • türkçeye "gerçek bir genç kız" şeklinde çevrilebilir...
  • her ne kadar fransızca bilmesem de (tabi ki (bkz: lacrima) gibi bir tercümanım var :) türkçe'ye ilk sevişme olarak çevrildiğini görünce garip bir gülümseme yayıldı yüzüme. filmde genç kız keşfedilecekleri önce kendi kendine keşfetmeyi uygun görüyormuş. hala vizyondaymış, ne diyeyim izleyeceğim (sebep sadece merak)
  • insana afakanlar bastırtan, hiper sıkıcı anlamsız, naturalist tuhaf film
  • tür: dram / erotik
    yönetmen: catherine breillat
    senaryo: catherine breillat , andré génovès (kitap)
    görüntü yönetmeni: pierre fattori
    müzik: mort shuman
    yapım: 1975, fransa , 93 dk.
    oyuncular
    charlotte alexandra , hiram keller , bruno balp , rita maiden , georges guéret
  • iki sene önceki uçan süpürge film festivalinde de gösterilen bu film, aslında komedidir. genç kızın hormonlarına sahip olamayıp bunu aklında garip garip fantezilere dönüştürmesi görülmese de olur. yanlış hatırlamıyorsam catherine breillat bunu 16 yaşındayken kitap olarak yayımlatıyor ve bu kitap 18 yaşından küçüklere yasaklanıyor fransa'da. yani yazarının dahi okuma iznine sahip olmamasıyla ironiye harika bir örnek oluyor.
  • bir internet sitesinde filmle ilgili açıklama : film, ailesinin çiftliğinde tatilde bulunduğu bir yaz boyunca vücudunun, arzunun farkına varıp zevki keşfeden genç bir kızın hikayesini anlatıyor. breillat bu filmini yıllar önce zor koşullarda, düşük bir bütçe ve üç kişilik bir teknik ekiple kotarmış. ancak film cannes'da dağıtımcıların vetosu ile karşılaşmış ve fransa'daki denetim kurulundan "18 yaşın üzerindekiler izleyebilir" onayını almasına karşın gösterim şansı bulamamıştır.
  • yaklasık 1.5 saatın ardından sadece "bır gun genc bır kızın hormonları calısmaya baslar ve genc kız orasına burasına bı seyler sokusturur. ayrıca denısık fantezılerı ve cok guzel memelerı vardır." dıye ozetleyebılecegım fılm.
    ayrıca fransız sınemasının allah tez vakıtte belasını versın ya da zaten allahın belayı vermıs halı bu.
  • izlediğiniz en yarrak kürek en allah benim belamı versin ben bunu nasıl izledim dediğiniz filmleri hatırlayın, hah işte bunu izledikten sonra artık onlar size birer dehanın ürünü, ne bileyim bir devrim gibi gelmeye başlayacak.

    bu sebepten izlenmeli bu film, oyunculuk nedir nasıl yapılmaz? fantezi nedir nasıl libidonun anasını siker? işte bu soruların cevapları hep bu filmde gizli.

    kadının orasına burasına solucan mum toprak taş doldurmasından ibaret bir film mi olur amk ya niye çektiniz arkadaş bunu?
  • geçenlerde (bkz: catherine breillat)'ın filmleri güzel diye okumuştum ama okumaz olaydım. nasıl saçma bir filmdir ya bu. sahneler arası kopukluklar diz boyu, oyunculuklar berbat, konu anlamsız ve bir o kadarda sapkın sahnelerle dolu. izlenmemesi gereken filmlerden biri, ben ettim siz etmeyin dostlar.
hesabın var mı? giriş yap