*

  • başrollerini hélène fillières ve raffaëla anderson paylaştığı, sylvie verheyde tarafından yönetilmiş 2001 yılı yapımı fransız filmi.

    --- spoiler ---
    son zamanlarda filmlerde oldukça sık karşılaştığım ve belki de en son okuduğum hanif kureishinin intimacyden sonra belki daha bir anladığım bir konuyu işliyor film. ilk başta çok anlamadığım ama sonra beki insanca gelen bir şey filmin işlediği; kendi tutkularından erteleyip bir anne ve eş rolunu seçmiş olan jeanne kocası ile birlikte gittiği bir partide partiyi hareketlendirip renklendirmek için tutulmuş bir kadınla tanışır. jeanne zorunluluk nedeniyle gittiği için sohbet etmektense etrafını izleyip zaman geçirmek istersen marie'nin ışıltısına kaptırır kendini. daha sonra marie'nin dans hocası olduğunu öğrenir ve çok uzun zamandır dans etmediğini hatırlar ve çok sevdiği dans için marie'nın sınıfına kaydolur.

    belki hepimizin her gün yaptığı harala gürele koşuşturmaları, ev çocuk belki iş derken erteleyip hızlı geçen hayatın ortasında yaşam savaşı verirken bir yandan da hayatımıza hakim olamamanın verdiği caresizlik duygusundan bir an sıyrılma, o hızdan bir an çıkma sanşı bulan jeanne ertafına bakınırken marie'yi bir kez daha görme şansı bulur ve ilişkileri başlar.

    bir çok filmde, erkeklerin ilgisizliği, duyarsızlıkları ve rolleri altında ezilen kadınların yanlarında bulan hemcinslerine sığınmalarını bu sefer belki biraz daha duyarlı bir bakışla anlatıyor. ve belki o duygu sığınmak ya da eksik doldurmaktan öte belki iki insan arasındaki yakınlığın aşka dönüşmesi. bu anlamda bakış açımı sorgulatan bir filmdir.

    ha aslında çok da fazla beklentiye girilmeden izlenmelidir. zira o kadar parlak, akıcı, düşündürücü bir film değil. ama bazı konularda farklı duygular uyandırdığı kesin.
    --- spoiler ---

    http://amazon.imdb.com/title/tt0386092/
hesabın var mı? giriş yap