• abd'yi ırkçılık üzerinden vurmadan önce siyahi nüfusun amerika'daki oranının %20 civarında olduğunu bilmek gerekir. bunun devamında ise abd'de polisin bir nevi kral olduğunu bilmeniz gerekir. diyelim trafik polisi tarafından durduruldunuz öyle el kol falan yaparsanız çekip vurabilir yetkisi vardır, bire birde ampır ampır konuşursanız ve her tarafınız ayrı oynarsa yine mermiyi yiyebilirsiniz.

    polisin kral olmasının sebebi nedir derseniz (bkz: amerikan iç savaşı) başlığına gidip neden çekindiklerini biraz olsun anlayabilirsiniz.
  • amerikan polisi için sıradan kalan bir sayı olmuş.

    gaz kapsülü ile kaç tanesini öldürmüş diye soran arkadaş ve diğer merak edenler, buradan fikir alabilirler.
    kaçan adama 1 şarjör boşaltıyor abd polisi. en ufak şüphe olması yetiyor.

    insaflı olun biraz. bizim polis silahını bile emir olmadan kılıfından zor çıkartır, uyarı için bile havaya ateş ettiğinde en az iki tane ifade verir.
  • 2017 de kaç amerikan polisinin görev başında vurularak öldüğü bilgisi olmadan anlamsız veridir.* orda ufağından büyüğüne her suçlu silahlı .

    adamlarin felsefesi basit : freeze or die

    ps: '' amerikan federal soruşturma bürosu fbı'ın verilerine göre 2017 yılında 46 güvenlik memuru görev sırasında hayatını kaybetti '' denmiş haberde. hoş şu cümleyi : '' 2017 yılında polisin ateş açması sonucu silahsız 68 kişinin öldüğü'' doğru anlamışsam ( yani ölen 1000 kişinin sadece 68 i silahsız ölmüşse azmış bile ölen polis sayısı )
  • ekşi sözlük sözde duyarcılarını harekete geçirmiş başlıktır. arkadaşım anla artık hatalı olan onların değil senin hukukun. kızının odasında karanlıkta hırsız gördüğünde ateş edip öldürürsen savcı sana bin tane soru soruyor: yok kaçıyor muydu, üzerine mi geliyordu yoksa sabit miydi, yok elinde silah olduğunu gördün mü, elinde silah varsa bıçak mıydı yoksa tabanca mıydı, bıçaksa neden bacağına ya da öldürmeyecek bir yerine ateş etmedin falan. odama gelip muayene esnasında küfür edip üzerime saldıran adamın bana vurmasına izin vermeyip herifin ağzını burnunu dağıttım diye savcı 4 ay ile 1 sene arasında hapis cezası istemi ile beni mahkemeye sevk etti. bu habere bak. kadın polis burada silahına davransa ceza alacak. silahına davranmasa dayak diyor. bir celal yılmaz vardı mesela. kendini takip edip öldürmeye çalışan adama üç el ateş etti diye yargılandı. beraat etmesi önemli değil, o süreci yaşaması yetiyor. kendini korumasına izin vermediğimiz insanlardan da bizi korumasını bekliyoruz. bizim tatlı su hümanistlerimiz de gelip burada klavye başında duyar kasıyor
  • abd dediğin yer; 3 milyon evsiz, 2.1 milyon hapishanede insan bulunduran, 3. cezadan sonra müebbet hapis yenilen, insanların idam edildiği, fakirinin met üretip sattığı, uyuşturucu kartellerine ev sahipliği yapan, mahalleleri çete çete bölüşülmüş, insanların para kazanabilmek için 2-3 işte birden çalışmak zorunda kaldığı, anti-virüs programları kullanmanın mantıklı bulunduğu, ne olduğu belirsiz tarikatlara ve dinlere ev sahipliği yapan, polisin takır tukur vatandaşı öldürebildiği bir yer. geçenlerde "abd polisi bu yıl kaç kişiyi öldürdü acaba" diye merak etmekteydim karşıma bu haber geldi bugün.

    keza denk gelirseniz, abd polisinin göstericilere dalması videoları efsane şiddet barındırmakta. böyle bir ülke tabi ki şeriatçı suudi arabistan ile çok rahat anlaşabiliyor.
  • silahlanmanın anayasal bir hak olduğu bir ülkede normaldir.
  • türkiye'de olsa buralar karışırdı.

    edit: bak bak işte orada. "normal bence" 'ciler geldi
  • bizde taşlı sopalı lince uğramamak için havaya ateş açan ancak arkası dönük havaya ateş açarken eline taş çarpması sonucu kendisini linç etmeye çalışan birini vurup öldüren ahmet şahbaz isimli polise 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi ve meslekten men edildi. hiç suçu yokken adam silahını kullandı diye hayatı kaydı. söz konusu suçlu hakları olunca bizden adaletli ülke yok.
  • amerikan askeri kaç kişinin ölümüne neden olmuş var mi bir sayı?

    kaç ülkeyi karıştırıp iç savaşta taraflara silah satıp kazançlı durumdan kac para kazanmış var mı bilinen bir meblağ?

    hangi ülkelerde ama manipülasyonla ama para politikalarıyla ne kadar kazanç sağlayıp kaç ekonomiyi bitirerek ne kadar aileyi parçalamış var mi sayısı bilinen bir nüfus?

    belki de tarihin en psikopat başkanını; ırkçı olacağını vaat eden, ekonomik politikalarda acımasız olacagini taahhüt eden, masamda kocaman nükleer silah düğmesi var diyen trump'i seçen halk bu amerikan halkı değil mi?

    1000 nedir ki 300 milyon nüfusta? bırakın efendim ne halleri varsa görsünler...
  • (bkz: a.c.a.b.)
hesabın var mı? giriş yap