• roche firmasının kan şekeri ölçüm cihazı
    piyasadaki şeker ölçme cihazları arasında en güvenilir ölçüm yapan cihaz olduğu birincil kullanıcılar tarafından teyit edilmiş ayrıca şahsıma gebelik şekeri münasebetiyle doktor tarafından tavsiye edilmiş cihaz
    tecrübelerime göre piyasada çok kolay bulunmuyor bulunduğunda da hemen atlayıp almaya kalkmamak gerekiyor zira fiyatı oldukça değişiklik gösteriyor
    kadıköy merkezde üç dört tane eczane gezdikten sonra beşincisinde 120 tl bir fiyat verildi
    daha önceden aynı cihazı alan bir tanıdık tarafından fiyatının çok çeşitlilik gösterdiği hususunda tembihlendiğimden üç beş dükkan ilerideki başka bir eczanede iki kutu ölçüm çubuğu alana (70 tl) ölçüm cihazının hediye olarak verildiğini öğrendim. anladığım 50 tl karşılığı satılan ölçüm cihazlarının kampanya dolayısıyla hediye edilenlerini de ayrıca satma çabasında olan çakal eczacılar var.
    bir kazıklanmadığımız eczacı kalmıştı dememek için alınacaksa birkaç yerden fiyat almadan satın almamakta fayda bulunan cihazdır kendisi
  • gerçekten piyasadaki en iyi ve en güvenilir şeker ölçümü yapan cihaz. peki ama fiyatı neden pahalı ? eczacılar gerçekten kazıklıyor mu ?

    şimdi öncelikle şunu belirtiyim şeker ölçüm cihazını devlet 2 yılda 1 sefer verme hakkı tanıyor hastaya.
    stripleri ise şeker hastalığının türüne göre -insülin kullanan veya kullanmayan- 1 ile 9 kutu arasında ödüyor.
    ancak devletin şeker ölçüm cihazı için belirlediği fiyat 25 tl
    şeker ölçüm stribi için belirlediği fiyat ise 17.73 tl
    bu fiyatlar reçeteli bile alsanız striplerde fark çıkmasının sebebidir.

    şimdi gelelim parekende satış fiyatının farklılığına. accu check dediğiniz ilacın eczaneye gelişi bellidir. şöyle bir kavram var bu ürün çok satılmadığından çoğu eczane stoklu almaz baremi düşük şekilde alır. o şekilde de eczacıya maliyeti yüksektir. devletin belirlediği oranlara göre eczacı kârı o fiyat baremindeki bir ürün için %20-25 arasındadır. biz o stribi ve cihazı sattığımızda devlet biz %25 kâr ediyoruz diye hesaplıyor ve kâra göre bunun vergisini alıyor. ben o ürünü %1 kârla bile satsam devletin hesapladığı kâra göre vergisini ödüyorum. şimdi eczacılar salak mı ? hepimiz bir işletme işletiyoruz; onun gider kalemlerini ve vergisini ödüyoruz. kimse kimseye geliş fiyatına ürün satmak zorunda değil.

    gelelim eczane eczane değişen fiyat farkının sebebine. bir ürünü yüksek sayıda almakla düşük sayıda almanın maliyet fiyatına etkisi bellidir. ucuza veren eczane yüksek sayıda aldığından ona göre kâr miktarını ekleyerek ucuza veriyor. diğer eczanenin suçu var mı ? yok. kimse kimseye zararına ürün satmak zorunda değil.

    serbest fiyatlı ürün olarak geçen bu ürünleri geniş çaplı sormanız daha mantıklı olucaktır. bu yanlış bir durum ancak ürünlere parekende satış fiyatı eklenmesi bu yanlışı bir nebze çözecektir. firmalar ayıptır ya şunlara bi adam akıllı psf çakın.

    özet: süper cihaz ama pahalı. gülü seven dikenine katlanır
  • süper cihaz. elinde bu cihaz için üretilen her strip ile uyumlu siyah çiplerden olan varsa hayrına karşı ödemeli olarak aileme ya da bana göndermek üzere yeşillendirilmesini istediğim. senelerdir beleşçilik yüzünden eb sensor ile rezil olmuşuz, ölçümler 120 130 iken hba1c 8 gelince anladık. doktora stripleri de yazdırdık, sonra bi baktık sakladığımız tek siyah çip kaybolmuş, kutulardan da çip çıkmıyor artık. velhasıl sağlık önemli. lütfen yeşillendirin.
  • cihaz ve striplerini diabet tipinize göre devlet karşılıyor artık. ama ille de ben bunu kullanırım diyorsanız. kaldı ki ben kullanıyorum. hem doğruluğu, hem fonksiyonları, hem de yakışıklılığı için öneririm. raporunuz varsa (bende tip2 raporu vardı eczane karsılamıyor dedı) arayın roche 'un 0212 306 06 06 müşteri hizmetlerini. ben ömür boyu şeker ölçümü yapmak zorundayım ücretsiz gönderim yaparsanız sizin striplerinizden yazdıracağım deyin. raporunuzu sürekli gittiğiniz ya da size en yakın eczaneye götürmenizi ve eczacının bilgilerini (adres, telefon, isim) paylaşmanızı istiyor. eczaneyi sistemden teyid ettikten sonra kendisini arayıp raporu sorup ertesi gün kargo ile yepis yeni beleş mi beleş cihazı gönderiyor.
    aslında mantık basit. cihaz piyasada 50-200 tl arasında bulunabiliyor. bu farkın da sebebi, eczanelere raporlu hastalara raporunu görmek kaydıyla promosyon olarak verebilirsiniz. (verin ki onlar da bizim kutusu 50 lira olan striplerden alsınlar yarısını onlar yarısını devlet ödesin! win-win!) diye bırakılan cihazları onlardan daha çakal eczacıların parayla satması.

    yöntemi bizzat geçen ay denedim %100 çalışıyor. bu vesile ile beni ve dolaylı olarak sizi bu işe uyandıran davutpaşa eczanesi asker abimize bir hayır duanızı da eksik etmeyin.
  • diabetlilerin asil ve güvenilir dostu benim de öyle. ancak sgk 5 stripe kadar karşılıyor şu anlık veya benim öyle. 5x1 den fazla alan yazarlar bunu nasıl başardıklarını yeşillendirip anlatırsa çok makbule geçer sevgiler.
  • merhaba, düşük şeker için kan ölçüm cihazı alacaktım.
    accu check ınstant mı yoksa accu check nano'yu mu önerirsiniz?
    mesaj kutumu yeşillendirirseniz süper olur.
  • iyi forumlar
  • roche accu-chek instant 329 tl iken accu chek performa nano neden 2999 tl anlayamadığım hede.

    ikisi de isabetli ölçüyor mu merak ediyorum. eğer öyle ise 3000 tl vermenin bir anlamı yok.
    bilenler yeşillendirsin lütfen.
hesabın var mı? giriş yap