• 1980 ve 1992 yılları arasında peru'da, özellikle andean bölgesinde maocu aydınlık yol gerillaları ile devlet ve ona bağlı paramiliter güçler arasında sert çatışmalar yaşandı. 1990'larda çatışmalar başkent lima'ya kadar ulaştı. claudia llosa, güvenlik güçleri tarafından tecavüze uğrayan kadınlardaki oluşan travmanın sütleri yoluyla çocuklarına geçtiği şeklinde peru'da yaygın olan bir inanışı işliyor. buna göre şiddet dönemi sadece o şiddeti yaşayanları degil, sonraki kuşakları da etkilemektedir. llosa'nın filmi 12 yıl süren ve 70 bin kişinin ölümüne neden olan bu savaşın sosyolojik ve psikolojik yönlerini ele alıyor ve tecavüzün bir savaş yöntemi olarak kullanılmasını eleştiriyor.

    film, harvard üniversitesi'nden tıp antropolojisti dr. kimberly theidon'ın 2004 yılında ispanyolca yayınlanan "entre prójimos: el conflicto armado interno y la política de la reconciliación en el perú" (türkçesi: iç düşmanlar: peru'da şiddet ve uzlaşma) adlı kitabından esinlenerek üretilmiş.
    theidon kitabında içlerinde 30 kişi tarafından aynı anda tecavüze uğramış olanların dahi olduğu ve birçoğu hamilelikle sonuçlanan tecavüz vakalarını kayda geçirmiş. theidon'a göre "tecavüze uğrayanlar deneyimleri hakkında konuştukları zaman, dinleyenlere duzduklarına dair bir cevap verme sorumluluğu yüklemiş oluyorlar."

    theidon'un kitabı ıntimate enemies: violence and reconciliation in peru adı ile 2012 sonbaharında ingilizce olarak da yayınlanacak.acı süt, fausta adında bir kızın öyküsünü anlatıyor:

    fausta'nın, "acı süt" denilen ve nadir görülen bir hastalığı vardır. bu hastalık hamileliği sırasında ya da hemen sonrasında tecavüze uğrayan kadınların sütünden çocuklara geçmektedir. peru'daki terör günlerinde militer güçler tarafından tecavüze uğrayan annesi perpetua'dan geçen bu hastalık yüzünden çok sıkıldığında ya da gerildiğinde fausta'da kanamalar görülür. sonra anne perpetua ölür. fausta ise korku içindedir.
hesabın var mı? giriş yap