• kendi putlarımı dikmeme izin vermemesi sebebiyle ısınamadığım vasat oyun. sikik zeus ve götveren isis'e tek dua ettirmedim. ateist yetiştirdim halkımı. tüm tapınakları yıktım parayı bilime halkıma harcadım.
  • 90'lardan günümüze çıkan tüm age of serilerini expansionlarıyla beraber defalarca oynamış,araştırmış ve özümsemiş biri olarak söylemem gerekir ki serinin en iyi si age of myhtology'dir.
    gereğinden çok fazla eleştiri alan bu oyun her yönüyle mükemmele yakındır.öncelikle oyunun teması diğer rts'lere nazaran farklı ve geniştir(mitoloji kadar geniş ve eğlenceli az konu vardır) bir oyun,mitolojiyi konu alıp onun içine etmeden harika bir kıvamda oyuncusuna ancak bu kadar güzel sunar diye düşünüyorum.mitolojiyle zerre kadar alakası olmayan bile eğer oyunun hakkını verirse oldukça şey öğrenir.level editörlerinden tuğbek ölek'in age of mythology için aralık 2002'de yayınlanan incelemesinin kesinlikle okunması gerektiğini düşünüyorum. age of mythology'i daha iyi anlamak için birkaç satır eklemek gerekirse :
    ''bugüne kadar gördüğüm en rafine ve derin strateji oyunlarından bir age of mythology.serinin temellerini bozmadan pek çok yenilik eklemeleri harika''
    ''age of mythology ile her ne kadar gerçek tarihe veda edilmiş olsa da mitolojik tarihe ve onun öğelerine sadık kalınması beni mutlu etti.amerikan kültürünün para adına mitolojiyi dejenere etme hastalığı bu oyunda yok neyseki.bu yüzden herkül ve zeyna gibi saçma dizilerin tersine age of mythology'de gerçek mitoloji adına da yeni bir şeyler öğrenebiliyorsunuz''
    ''bu denli güzel oyuna kusur bulmak zor''
    age of mythology birçok oyunun tüm campainglerini onlarca kez bitirmiş biri olarak en çok oynadığım campainglerden biridir ayrıca.gayet güzel bir hikaye üstüne oturtulmuş olan 32 campaing çok sürükleyici ve oyunun tüm güzelliklerini ve özelliklerini sunacak niteliktedir.
    age of mythology için söylenecek çok şey var ama son olarak belirtmeliyim ki oyun dünyasının gelmiş geçmiş en güzel oyunlarından biridir age of myhtology heleki görsellik,zeka,bilgi ve mitolojiyi seviyorsanız.
  • insanı mani dinine ve putperestliğe özendirmesi sebebiyle ısınamadığım vasat oyun. şifre ve hile yapıp yunan tanrılarının putlarını yıkarak büyük sevap kazandım.
  • 32 bölümden oluşan campaign'i hiç age of empires oynamamış birine hitap eder biçimde başlayıp olayı kavrattıktan sonra coşan oyundur. bölümleri bitirdiğinizde oyundaki üç medeniyeti` : greek`` : egyptian`` : norse` de tanımış ve temel özelliklerini öğrenmiş olursunuz. üstelik bu süreç mitolojik bir öyküyü anlatan bir dizi film gibidir. hikaye atlantis'te başlar, truva, yunanistan, mısır ve iskandinavya'da devam edip yine atlantis'te son bulur. oyunda villagerlar saldırıya uğrayan bir arkadaşlarını gördüklerinde işi gücü bırakıp derhal yardıma koşarlar. böyle de delikanlı karakterlere sahip bir oyundur yani. ayrıca harita seçenekleri arasında anadolu da yer alır.
  • durduk yere yillar sonra bir anda yeniden gecemi gunduzume katip oynamaya basladigim oyundur. hayir, yaz geldi, disarda kelebekler ucusuyorlar, ben eve kapanmis haldir haldir oynuyorum.

    o degil de, birkac sey var sinirime dokunan..

    - neden norseland'de tarla suremiyor ki canim köylulerim? halbusi daha kolay, kur tarlayi, bak savasina. böyle olunca hadi dön arada bak bakalim köylulerin hala avcilik yapiyor mu, yoksa hayvanciklar tukenmis mi orda?

    - amanra isimli kahramani tutabilene ask olsun. dur diyorum, bekle orda sakin kipirdama diyorum, hoooop atlayip zipliyor, asiyor dusman kapilari, sonra cik isin icinden. geri de ziplayip cikamiyor, ben basliyorum kapiyi yikmaya, geliyor dusman askerleri, öluyor guzelim kahraman.

    - ne zaman ki okcularimi "hero" yapip, myth unit'leri ne kadar kolay öldurebildikleri gördum, iste o zaman yitti heyecanim. 15 hero okcu ordumu yapiyorum, bir de "regenerate" yapiyorum, saliyorum dusmana, ooooh bitiyor oyun hemen. bile bile yine de her seferinde ayni seyi yapiyorum, kolayina kaciyorum isin.

    - bir de misirlilar'i sevmiyorum hic. yildizim barismadi bir turlu. temple dikiyorlar, favor kazanmak icin monument yapiyorlar. saldiriyorum, ama temple'larini yikmam yeterli degil, isin gucun yok o 5 monumenti yikmak icin ugras dur.

    her sey bir yana, seviyorum ben bu oyunu. sevgili esim war of worldcraftin ustune tanimiyorsa, ben de age of mythology ustune tanimiyorum kardesim.

    edit: war of worlcraft ne ki yahu? world of warcraft olacak o. kiz milleti bu kadar anlar iste bilgisayar oyunundan. yok artik! :)
  • 3 yıldır oynuyorum. deneyimlerim sonucunda isis'in ekonomik, pratik ve güçlü tarzı, işlevsel büyüleri ve mobilitesi başarılı olan askeri güçlerini (sivilleri yada askerleri, katapulkları mancınıkları havada taşıyan devasa kuş süper bir olay) keşfetmem sonucunda bu tanrıçada uzmanlaştım, ve arada bilgisayara karşı oynarken ra'yı, thor'u, hades'i seçsem de, organik beyinlerle oynadığımda her daim isis'i seçiyorum. lakin böylece düşmanlarım da isis'in hikmetlerini farketti ve tanrılarını değiştirip isis'e geçti. large haritada 4 tane isis...

    -oğlum sen hep hades oluyodun ne değiştiriyon ya
    +olur mu lan isis gibi beleşçisi var mı
    -oğlum hem isis tanrıça dikkatini çekerim. karı gibi oynamaya başladın isis'i seçtiğinden beri
    +hadi ordan
    -o benim tanrıçam siz başka seçin!
    +yok yok böyle iyi sırf taktikler yarışıyor

    şeklinde sohbetlerimiz oluyor.

    +bu (benden bahsediyor) geçen n'aaptı biliyon mu, ben cem'e saldırırken gelmiş fillerimin poposuna köylüleriyle saldırıyor, ben ona dönünce de kendi ok atan kulelerine doğru koşturmaya başlıyor köylülerini. yer miyiz böyle taktikleriiii
    -bu da n'apıyo biliyo musun, haritada çıkılamayan tepeler var ya, onların üstüne o büyük kuşa bindirip taşıyo mancınıklarını, lan bi yerden ateş geliyo ama nerden, gönderiyom askerleri yayan çıkılmıyo ki oraya... o zaman uzun menzilli ok atan develi tipler işe yarıyo.
    +tabi mancınığın mancınığın işini bitirmesi çok zaman alıyo

    bugünkü age of mythology dersimiz de bu kadar. gelecek sefere görüşmek dileğiyle, esen kalın.
  • kendisini 1-2 sene kadar oynayan ve merak edip oyundaki mitoloji notlarını uzun uzun okumayı tercih eden herhangi bir insanda oldukça sağlam bir mitoloji kültürü temeli atabilir bu oyun. theseus'tan girer cyclops'tan çıkar; valhalla neymiş, valkyrie ne demekmiş öğrenir; bastet'in kim olduğunu, osiris ve isis arasında ne tür bir münasebet bulunduğunu teoride değil de pratikte tecrübe etme şansı yakalarsınız.

    eğer herhangi bir okulun herhangi bir sosyal bölümünde mitolojiye giriş benzeri bir ders olsaydı (belki de vardır) ve ben de bu dersi veren hoca olsaydım muhtemelen ilk derste öğrencilerimden bu oyunu yüklemelerini ve campaign bölümlerini mitoloji başlıklarını teker teker okuyup tüm üniteleri tanıyarak bitirmelerini ister, hatta onlar için gerçekten yararlı olacağına inandığım için bunu ödev olarak verirdim. öyle de tesirine inandığım bir oyundur.

    edit: hayatın cilvesi işte, ben bu dersi yıllar sonra istanbul üniversitesi sanat tarihi bölümünde serap yüzgüller'den aldım. öncesinde erasmus'tayken de benzer bir ders almıştım.
  • kanımca türünün en iyisidir.hem mitoloji hem strateji mis.
  • ben küçükken abim oynarken izlediğim ve şimdi ben oynarken kimsenin izlemediği oyun.
  • 2. sınıfta çılgın bi proje döneminin ortasında elime geçmiş, gece gündüz tüm zamanımı vermekte sakınca görmediğim birşeye dönüşmüş oyundur..
    defalarca bitirip, defalarca bilgisayarımı sırtlayıp (bildiğin masa üstü) arkadaşların evine kampa gitmişliğim vardır..
    "saat 3'te projeye başlıycaz ama!" diye sözler verilmiş ama gece hep mitoloji konuşularak sonlandırılmıştır.. t cetveline tanrılardan birinin silahının adını verip birbirlerine girişenleri, "sanıyorum benim için en uygun din paganizm" diyenleri saymıyorum..
hesabın var mı? giriş yap