• spotify'da başka bir "iki kelime" adlı şarkı ararken yanlışlıkla bu sanatçının "iki kelime" adlı parçasını açtım. basitçe "parça" diye hitap etmek hakaret olur, saatlerdir albümü kapatamıyorum. çok iyi geldi.

    şuraya da linkini bırakayım:
    https://open.spotify.com/…ck/4usujtbieuiaytiqmwp465
  • bu akşam salut salon’la beraber aya irini’de muhteşem bir performans sergileyen, haberdar olmaktan memnun olduğumuz kanun sanatçısı.
  • ankaralı. müziğe çocuk yaşta trt ankara radyosu çocuk korosu ile başladı.
    hacettepe üniversitesi devlet konservatuvarında yüksek lisans yaptı.

    henüz 18 yaşında iken senfoni orkestraları ile çalışmaya başladı. “senfoni orkestralarının en genç solist kanunisi” oldu.

    caz müziğe ve doğaçlamaya olan tutkusu dünya çapında starlarla aynı sahneyi paylaşmasını ve albümler kaydetmesini sağladı.

    kanun icrasına türk müziği tarihinde kendi adı ile anılacak yeni bir teknik kazandırdı. farklı vizyonu ve yorumculuğu devlet konservatuvarlarında bitirme tezlerine konu oldu.

    ingiltere kraliçesi’nden rusya devlet başkanı’na papa’dan norveç kralı’na kadar elli beş devlet adamı onuruna türk musikisini tanıtıcı dinletiler sundu.

    kültür sanat yüksek ödülü, yılın sanat girişimi ve uluslararası yarışmalarda birincilikler biriktirip, danimarka kraliçesi ıı. margrethe ve kazakistan cumhurbaşkanı nursultan nazarbayev tarafından devlet nişanı ile onurlandırıldı.

    altı kıtada bini aşkın konser verdi.

    ahmet baran’a ilk seslendirilişlerini kendisinin gerçekleştirdiği, iki ayrı kanun konçertosu ithaf edildi.

    iki kelime ve kanun namına isimli iki albümü, saz eserleri, sahne sanatları, dizi, reklam, bilgisayar oyunu ve kısa metraj film müzikleri bulunuyor.

    kanun eğitmenliği, katıldığı uluslararası kanun festivalleri ve dünyadaki müzik festivalleri akademik kariyerini sağlamlaştırdı.

    2016 yılında yayınladığı kanun namına albümü çok satanlar listelerinde yerini alarak müzik eleştirmenleri tarafından tam not aldı.

    sanatçının kendi adını ve imzasını taşıyan özel kanun serileri üretiliyor. bu enstrümanlar tüm dünyada satışta.

    şefliğini yürüttüğü müzik topluluklarında çocuk istismarı, kadına şiddet gibi toplumsal sorunları işleyerek farkındalık yaratmakta, aralarında otizmli çocukların da bulunduğu 100'ü aşkın koriste şarkıları işaret dili ile öğreterek işitme engelliler için verdiği konserlerle müziğin ötesinde ruha dokunmayı hedeflemektedir.

    doğunun dinamik ve kozmopolit ruhunu alanında özel yeteneklere sahip virtüözler ve görsel şovlar eşliğinde sahneye taşıdığı “kanun namına project” grubu ile dünya çapındaki sanatçılarla ortak projelere imza atmaktadır.

    dünyanın seçkin akademik kurumlarında master class programları düzenleyerek farklı ülkelerdeki yüzlerce kanun öğrencisi ile bilgi ve birikimlerini paylaşmakta, t.c. kültür ve turizm bakanlığı güzel sanatlar genel müdürlüğü mersin devlet klasik türk müziği korosunda asli görevini sürdürmektedir.

    kaynak: http://www.mersindevletkorosu.gov.tr/…anatcisi.html
  • erzincan binali yıldırım üniversitesi mühendislik fakültesinin dekanlığını yürütmekte olan profesör doktor.
  • bu arkadaş türk marşını kullanarak zaaflarımızı değerlendirmiş olup bu yetmezmiş gibi dönencemize de el atmıştır https://www.youtube.com/watch?v=b3c-o2jlrm8

    tek kelimeyle zibidi...

    kanlı canlı ted konseri de etmiş https://www.youtube.com/watch?v=6nngogknddi

    el değmişken soundcloud hesabını yapıştıralım da spotifay pirimiyumu olanlar takılsın https://soundcloud.com/baranahmet
  • instagram hikayelerinde paylaştığı "günaydın komşular" videolarıyla güne güzel başlatan genç ve başarılı kanun virtiözü.
    başlık altında ankaralı olduğunu öğrenince şaşırdım, şu an yaşamakta olduğu mersini o kadar benimsemiş durumda ki 7 göbekten buralı olduğunu sanıyordum.

    hasıl-ı kelam, güzel insan.
    edit: imla
  • sözlükte nasıl keşfedilmemiş hala anlam veremedim gerçekten.

    tam bir yetenek. müzik ile resmen bir oluyor kanunu çalarken.

    kesinlikle çok daha iyi yerlere geleceğini görürüz önümüzdeki yıllar içerisinde.

    son olarak bir tanede yaşayan efsane ile olan parçasını bırakalım. anı
  • bu akşam yeni (bkz: akm) de konserine gideceğim. umarım keyifli geçer.
  • gurme tv sayesinde tanıdığım müzisyen. demek ki yemeğin beş duyuya hitap ettiği doğruymuş.

    klarnet, kanun bunlar bizim yumuşak karnımız, nerde olsa dinleriz, nerde olsa severiz.
  • dün gece fatih erkoç'un yaşattığı hayal kırıklığını muhabbetiyle, mimikleriyle, anlattıklarıyla, sanatıyla kapatan; kalabalığı büyüleyip kendine hayran bırakan tam bir übermensch. tadı öyle güzel damağımda kaldı ki eski konser kayıtlarını izliyorum sabahtan beri.
hesabın var mı? giriş yap