• aslında aılenın evlılık baskısı muhtemelen onların uzerlerınden bır yuk kalkması kendılerının hayatlarını rezıl ettıklerı gıbı cocuklarınında yasayıp'bunaca yıl bize çektirdin karında/kocanda sana çektirirsin işallah'gibi bakışlar fırlatırlar üstüne üstlük düğünler o kadar gülüp eğlenmeleride 'oh giiti be en sonunda'yüzündendir.bu yüzdendirki aile bir an önce çoçuk evlensin hatta dahada kötü istek olan bir an önce çoçuk yapsın isteği içerisindedir onlara göre bir yaştan sonra sürekli birileriyle birlikte olmak yatıp kalkmak o kızla/erkekle evlenicekleri anlamını taşır.
  • yaş ilerledikçe artan baskıdır. evlenip tam kurtuldum derken bu sefer de çocuk baskısı ortaya çıkar.
  • bir diğeri için;
    (bkz: akraba evliliği)
  • daha da fantastik versiyonu için; (bkz: beşik kertmesi)

    bonus; (bkz: çüş)
  • (bkz: son baskı)

    zira çocuğunu evlendiren aile çocuğu üzerindeki tüm haklarını yeni eşine devretmiştir..
  • dolaptaki *escinsellerin* onune devamli isitilip isitilip getirilen hadise.

    (bkz: toplumsal cinsiyet)
  • komik bir baskıdır, kendi içinde çelişkilidir. bir taraftan laf sokulur, "eh okul bitsin hayırlısıyla" filan gibi, bir taraftan da "seni evlendirmiycem ben turşunu kurcam işte" gibi hezeyanlara kapılırlar zaman zaman..
    özellikle anne - baba bu konuda ortak bir karara kesinlikle varamaz, sebebi de babanın biricik kızını kimselere vermeye niyeti olmaması annenin ise kızının "kartlaşmasını"**önlemek isteğidir.. hele hele babanın kızına saplantılı bir sevgisi varsa "yok kızım vermez bu adam seni kimseye, hepsine kulp bulur" nidaları yükselmeye başlar etraftan, siz de dışınızdan güler geçer içinizdense şunları dile getirirsiniz;
    "oh be ne güzel işte vermesin, erkeklerden kime hayır gelmiş bize gelsin!"*
  • özellikle annelerin, kızları evde kalacak, kız kurusu olacak korkusuyla hunharca yaptığı baskıdır. çevreden "bak bilmemkimlerin kızları da evlenmiş" gibi iyi örnekler ve "bak bilmemkimin kızı evlenmedi evlenmedi şimdi 30 yaşında bi başına oturuyo evde" gibi kötü örnekler gösterilerek kurban yıldırılmaya çalışılır. hele bir de ortada bilmemkaç yıldır devam eden bi ilişki varsa olay "kızım oyalanma bununla. bu çocuk almıycak seni... kolay bulur erkekler. yarın öbür gün bulur bi çıtır, sen de yıllarını harcadığınla kalırsın" versiyonuna dönecektir ki bu en çekilmezidir.
hesabın var mı? giriş yap