• turkiye gencliginin oldukca genis bir kesimini olusturan erkeklerdir. yasi geckince erkeklerin aileleri ile beraber yasama gibi benzer bir durumu italyan erkeklerinde gorulur. katolik italyan evindeki anne bizdekilerden cok farkli degildir; oglunun yemegini hazirlar, kiyafetlerini utuler, pesinde terlemesin, yorulmasin diye kosar ve bir de disari ciktigi cumartesi gununun ertesi sabahinda pazar ayinine gelmesini ister. cogunlukla da bu erkekler evlendiklerinde, evlendikleri kadinlarin da anneleri gibi "toplayici, besleyici, bakici " olmasini isterler. olan olur, olmayan olmaz. bosanma ile sonuclanan "olmayan" durumlarda erkek yine annenin yanina doner ve dongu devam eder kaldigi yerden.
  • bunlar arasinda tembellik veya karamsarlik virusu bunyesine naksoldugu icin bir baltaya sap olamayip, is-guc-para yoksunlugu ve kendinden memnuniyetsizlik nedeniyle ciddi iliskilere giremeyen ve kisir donguyu devam ettirenler olabilecegi gibi, iyi bir isi ve kazanci olup, zevk sahibi kiyafetler giyip, arkadaslariyla super sosyallesen, kira vermek yerine kooperatife girmis, aksamlari evde ailesine yemek yapan, evin sorumlulugunu paylasan, yaslanan anne-babayi birakma konusunu tartacak kadar sorumluluk sahibi, aktif, dinamik, pozitif versiyonlari da vardir ki onlar da gaydir.
  • italyan ailelerinde issizlik yuzunden cokca gorulen insanlardir. o yuzden italyan ilgililerin etekleri pek tutusmus durumda, artik evlilikler eskisi gibi olmuyor, yeni bebekler dogmuyor, nufus gitgide yaslaniyor diye....
  • (bkz: mammone)
  • sürünmek yerine rahat yaşamayı seçmiş, çok akıllıca bir seçim yapmış erkekler olabilirler. ailesiyle yaşayan insanların çalışmadığını kim nerden çıkarmış anlamadım. asgari ücret alan, geçinmek için gereken ücretin altında çalışan insanlar türkiye'nin bir gerçeği , peki ne yapsın bu insanlar ? kira, elektrik, su, telefon, bana da kaldı 100 milyon hayatı mı yaşasınlar ? emekli olmuş, çocuklarının kazandığı para da olmasa zar zor geçinecek ya da geçinemeyecek ailelerine destek olmak yerine ev sahiplerine mi destek olsunlar ?

    ailesi ayrı olan ya da babası rahmetli olmuş olan kişiler; iki kıçı kırığı eve atmak için annelerini, kardeşlerini bi başlarına bırakmıyor, ailelerine evleneceği ya da öleceği zamana kadar baş olmayı seçiyorlarsa aferin onlara.

    bence çapı tek gecelik ilişkiye anca yetenler giremedikleri ortama, giremedikleri hayatlara çamur atacaklarına, kötüleyeceklerine o ailenin içine kabul edilecek insan olmayı denesinler.
  • muhtemelen ailesinin buldugu bir kizla en kisa zamanda evleneceklerdir. bu adamlar 50'li yaslarina geldiklerinde; ayri eve cikan, sevgilisi olan, yeri geldiginde arkadaslariyla sabaha kadar icen, kizli erkekli gruplarla dag bayir gezen, cani isterse arkadaslariyla cani isterse sevgilisiyle tatile cikan,evden ise isten eve yasamayan genclere "biz de zamaninda genc olduk, ama hic boyle ahlaksizliklar yapmadik" diyeceklerdir.
  • ailesiyle hergece türk dizisi izlemeye mahkum olmus, kendi düsüp kendi aglamis insan evladi
  • biraz önce kendisinden şöyle bir açıklama gelen erkek tipidir ki gazabından sakının olum!
    ulan haritalı metot defterlerini dürerim, alberti de dürerim, düreni de dürerim dürerim de dürerim!
    adama aile içi şiddet uygulatmayın oluuum!
    köreltirim duygularınızı.
    şuursuz şuursuz entry yazdırrım.
    lan ey daha babasının embriyosunda vitamin olan bebeler.
    lan daha bokunuz haliçe varmamışken ettiğiniz lafa bakın.
    ( tarhan abiler, abicim sorumsuzluk abidesi bi dallama laf etmiş boşverler, ko gitsinler)
    yaşarız yaşarız lan.sırtlan sürüsü, bastırmayın ümüğünüze şimdi!
    siz babanızdan harçlık neyim isterken laf ediyo muyuz.gıkımız çıkıyo mu lan.
    “ipneye bak hala babasını söğüşlüyo” diyo muyuz!
    (soluklanmalar, bir bardak su içmeler, abi boşver çocuk daha bunlar, ama dinlememeler)
    ulan üstünüze işerim. simge durumuna getirrim lan sizi!
    size ne arkadaş ailem memnun ben memnun. alan memnun kalan memnun.
    bi bu kalmıştı lan çemkirmediğiniz. ulan şebek sürüsü, yaşımızda eşşek kalmadığı için zırlicak mıyız.
    ( tarhan abi valla siktiretler, bi kendini bilmez girmiş işteler, değmez ağabeyler(arada, hakkaten dana kadar oldun mınakoyim, hala ailenle sen de ne diye yaşıyonlar) senin şimdi ateşin çıkarlar, tansiyonun yükselirler, gel fifa oynayalımlar, ı ı yok vallalar, adam kaptırdılar)
    olum bunların aypisini sikerim lan, ulan bunların sırtında kürek sapı kırıcan
    ( tarhan abi, abi abiler, abi kafanı vurmalar, teyze sizin çocuk kendini kaybettiler)
    size erişimi engellicem lan. youtubedan beter edicem.ağır ceza mahkemesinde görülecek davanız.telefonumu getir, çabuk şu orçunu ara, hakim tanıdıkları var, kapatsınlar amınakoyim, göreceksiniz siz olum
    (işaret parmağını sallayarak bilgisayar ekranındaki ekşi sayfasına küfretmeler, hakaretin bini bir paralar, telefon elinden düşmeler, orçundan meşgule almalar)
    hay orçun, senin de paradoksunu sikeyim.
    (tarhan abi, selin ne yaptılar, konuyu değiştirmeye çalışmalar, yok yok bu taktılar)
    peşinize dedektif takıcam lan. sizin klonlarınızı piyasaya sürüm sürüm sürücem.
    (selin arıyorlar, süt liman olmalar, canım cicimler, o nemrut tarhanlar gittiler, yerine efemine tarhanlar geldiler…)

    edit: yazı tamamen hayal meyal ürünüdür. kaynak, tahmin edeceğiniz kaynaktır. dolayısıyle belgegeçerle, sahra telefonuyla, ateşle, güvercinle, smsle, hotmail, coldmaille, hatta evimin önüne kadar gelip açıklama isteyen çıtır ya da çıtırlar müsterih olun! kardeşiniz aslanlar gibidir. ailesi uzaktadır. evde tek kalıyordur.buyrundur.
  • son derece normal bir hayat süren, karısı, çoluğu çocuğuyla yaşayan insanlar. iş nedeniyle ailesinden başka şehirde/ülkede yaşayanlara göre daha şanslıdırlar.
hesabın var mı? giriş yap