• akademik yıl açılışı'nın cumhurbaşkanlığı sarayı'nda yapılması.

    törene cumhurbaşkanı tayyip erdoğan başkanlık edecek. adli yıl bile saray'da açılmışken akademik yıl da orada açılmış kor mu artık bize?

    cumhurbaşkanımız umarım kendi diplomasını da açılışa getirir. kendisini çok seviyoruz.
  • “akademik yıl açılış törenlerinin sarayda yapılmasının nedeni yaşanan meşruiyet krizi. söz konusu kaçak saray olduğunda bu meşruiyet krizinin boyutları daha da derinleşiyor. erdoğan, darbe girişimini ve sonrasında gelişen süreci bu meşruiyet krizini aşmak ve kendi pozisyonunu kabul ettirmek için bir fırsat olarak kullanıyor. hâkimlerin ayakta alkışladığı utanç verici adli yıl açılışının ardından şimdi de akademik yıl açılışı diye bir şey uydurarak kendisini rektörlere alkışlatmak istiyor. cumhurbaşkanı ille de akademik bir etkinlikte bulunmak istiyorsa herkesin merak ettiği diplomasını göstererek işe başlayabilir.
    siyasal iktidarın kontrolü altında bir bilimsel ve akademik yaşamdan söz edilemez. üniversiteler uzun yıllardan beri iktidarın büyük baskısı altında köreltiliyor.

    halen barış isteyen binlerce akademisyen hakkında soruşturmalar devam ederken, onlarca akademisyen khk ile sebepsiz yere işinden atılmışken, üniversitelerin kapılarında polisler beklerken, saray salonlarında akademik yıl açılışı yapmak akademiye olan saygısızlığın göstergesidir. ”

    mutlu arslan
hesabın var mı? giriş yap