• küba gibi doğal ilaçların devlet tarafından vatandaşa verildiği bir ülkede olması normaldir. ilaç endüstrisi sanılanın aksine akar coşarmış oralarda.
  • (bkz: küba purosu)
  • insan hayatına verdikleri önemin ve tıp alanında yaptıkları yatırımların meyvelerini toplamaya başladılar. öyle iki kıtayı suyun altından bağlamakla insanlığa hizmet edilmiyor görüldüğü üzere.
  • http://www.hurriyet.com.tr/…glik-yasam/25726395.asp

    iran ufo yaptı tarzında bir haber. militanlıktan başka bir halta yaramayan kafalarınıza sokam.
  • tedavi için küba'ya giden bir hastanın röportajı

    --- spoiler ---

    ... akciğer kanseri olduğunu öğrenen ve tedavi yollarını araştıran burhanettin çevik, tedavisi için gerekli olan aşıyı almak istedi. kendisine verilen bir kür iğne fiyatına küba'ya giderek tedavi oldu. kübalı doktorların buluşu olan kanser aşısının kendisine uyumlu olduğunu öğrendiğini fakat türkiye'de fiyatların çok yüksek olduğunu belirterek "küba'daki tedavi koşullarını araştırıp gitmesem burada çoktan toprak olmuştum" dedi.

    --- spoiler ---

    edit: 7 ay sonra vefat etmiş.. haber
  • hakkında insanlara umut verici bir röportaj yapılmış. lakin yine de temkinli yaklaşmakta ve iyice araştırma yapmakta fayda var. çünkü hem küçük hücreli dışı akciğer kanserinin bir sürü türü var (ki bu sözü edilen aşı sadece bir tür üzerinde etkili anladığım kadarıyla), hem de sözü edilen paralar - maalesef - her yiğidin harcı değil.

    öte yandan bir yakınını çok da yakın bir süre önce aynı hastalıktan kaybedenlere pek iyi gelmiyor bu haber, netekim bu (burada ağır cinsiyetçi bir adet küfür var) memleketinde bu küçük hücreli dışı akciğer kanseri denen nane 4. evreye gelmeden teşhis edilemeyebiliyor...
  • "tepesinde kolomb cami gördü demekle ve dünyada kahraman olmuş, adamların halk kahramanına bok atmakla olmayan durum.
    ayrıntılı bilgi
  • yılların geyiği bu durum. bi yerlere tutunmak isteyen kominis arkadaşların çok ilgisini çekiyor bu konu.

    şimdi hepinizin dikkatini çekmiştir facebookta fakan bu paylaşım yıllardır. ulan madem bu kadar sağlığa önem veriyorsunuz e hadi o zaman gelin yasaklayın küba purosunu? :) dünyanın en büyük sigara üreticilerinden birinin bizzat kendisinin sebep olduğu kansere çare bulmasıymış oo küba oo sosyalizm oo eller havaya.

    bundan bir kaç sene evvel philip morris'in akciğer kanser tedavisi araştırmaları için her yıl milyonlarca dolar akıttığını öğrenmiştim. ironiye bak.

    e şimdi küba olduğu için solcu kardeşler paylaştıkça paylaşıyor. ulan biriniz de deyin kardeş bu puro ticareti ne iş o zaman?

    ama yok, kominis kardeşler güzellemeye devam. şimdi tam anlatabildim mi kendimi bilemiyorum ama ortada bi abartı var bu konuda. üstelik cidden bu olayın doğruluğu bile çok tartışmalı. neyse ya amaaan.
  • aslinda kanser asisi olmayip kanserin ilerlemesini yavaslatan asidir. mavi akrep zehrini arastiran muhterem doktor bunu bir kopege enjekte ettiginde tumorunun buyume hizinin azaldigini gormustur.
  • hürriyetin yeni diye verdiği haber aslında üç yılllık. linki na burada üç yıl önce haberi yapan muhabir şimdi diyor ki "aşı 2015 sonuna kadar deneklerde kullanıldı, aynı yıl küba patenti için başvurdu. 2015 sonunda ülkede yaygın olarak akciğer kanseri hastalarında ücretsiz olarak uygulanmaya başlandı. yani öyle haberde lanse edildiği gibi millet sıraya girip aşı olmuyor. rahim ağzı kanseri aşısı gibi önleyici değil, adı üstünde tedavi aşısı. büyük ihtimalle haberi yapanlar doktorlarla görüşemedi. çünkü küba'da gazeteci vizesi olmadan resmi kurumlarda çalışan hiç kimse görüş vermez. yasak çünkü. kübalı dostlarımla la pradera'ya gitmiş doktorla görüşmüştüm. haber yapmamam şartıyla anlatmışlardı bütün prosedürü. tedavi için kişisel olarak başvurulacak kişinin mailini bile vermişlerdi.
    ancak haberin en büyük yanıltıcı tarafı mavi akrep zehirinin mucize gibi sunulması. eminim doktorlar saç baş yoluyordur. küba'daki sözü geçen mavi akrep zehiri alternatif tıp dünyasında baya etki yaratmış ama doktorların pek pirim verdiği bir tedavi yöntemi değil. küba'da sağlıkla özeliklle alternatif tıpla ilgili hiçbir kurumun bu zehire yönelik referansı yok. ancak meksika ve çevresinde bu tedavi oldukça çok pazarlanıyor. bu zehirin kanser hücrelerini öldürdüğüne inanılıyor ama bu konu üzerinde yapılmış bir bilimsel araştırma yok. yapıldıysa da iddia edildiği gibi hücreleri öldürdüğüne yönelik herhangi bir kanıtlanmış bilgi yok. doktorlar sadece zehrin acıları hafifletmede işe yaracağı konusunda hemfikirler. küba'da bu ilaca ulaşmak mümkün, ama karaborsaya düşmüş durumda. eczanelerde 1 dolara satılan bu zehir türkiye'de 1000 tl'ye kadar satılabiliyor. meksika fiyatı 250-300 dolar civarında. kübalı doktorların akrep zehiri için "saf sudan başka bir şey değil" açıklamalarının olduğu haber linkini ekliyorum. google translateden ingilizceye çevirip az çok ne dediğini anlayabilirsiniz.
    http://www.martinoticias.com/a/cientificos-cuban…/38674.html
    oyle her yapılan habere atlamayın!"
hesabın var mı? giriş yap