*

  • teşhis konulana kadar sancıdan ananızın ağladığı, doktorların "acep bu ne ola ki" diye türlü türlü testlerden geçirttiği ailesel hastalık. benim pedere teşhis koyulamamış ve yanlış teşhisle apandist ameliyatı yapılmış. doktor oradan da bulamayınca "emuha goym yak bi sigara geçer" diyerek babamı sigaraya başlatmış ve şaka gibi bir yöntemle teşhis koymuş. sigara sonrasında akdeniz ateşi (fmf) teşhisi koyulan babama meğer yıllardır piyasada olan 0.5 miligramlık ilaç yazılmış. peder hala "ulan onca sancıyı geçiren 0.5 mglik bir ilaç mıymış" diye 27 yıldır rabbinin büyüklüğüne iman etmektedir.
    ben de "pederden ne gelirse eyvallah" edasıyla bu hastalığı kendisinden kaptım kendisinin de hastalığa kapıldığı aynı yaşta.
    ilk başlarda aynı semptomları yaşıyorsun sonra bi 0.5 miligramlık colcium dispert içiyorsun geçiyor. "ulan geçti galiba" diye düşünerek sancısız 3 hafta geçiriyorsun sonra aniden bir nöbet geliyor 3 gün yatalaksın. rabbim evlerden ırak.
    boyum 1.85 diye övünmeyeceksin bi hareketle iki büklüm yapıyor seni bu illet.
    ben şu ana kadar hatay ili dışında rastlamadım bu hastalığa. bizim sülalede herkeste var, babam ve bütün kuzenleri bir de ben.
    ha bir de, ilacını ömür boyu kullanıyorsun tam tedavisi yok...
  • başlığı taşıyınız
    (bkz: ailevi akdeniz ateşi)
hesabın var mı? giriş yap