• akşam akşam cinlerimi tepeme çıkaran iett şoförü. katlanabilir bisikletiyle otobüse binmek isteyen yolcu ve arkadaşını "ben alkolik yolcu taşımıyorum. pis alkolikler" diyerek yaka paça otobüsten atmaya kalkışmış ve yolcu bu esnada olan biten her şeyi videoya kaydetmiş. maalesef iett'de hâlâ bunun gibi medeniyetsiz ve insanlıktan nasibini almamış yobaz yaratıklar mevcut ve imamoğlu'nun hepsini temizlemesi gerekiyor.

    olayın başlangıcı: https://twitter.com/…ans/status/1307438854929035269

    yolcuları kovduğu an: https://twitter.com/…ans/status/1307440862712995840
  • tencere kapak ilişkisi, bir tarafta bulunduğu konumu ile karşısındakine gözdağı vermeye çalışan yolcu, diğer tarafta yolcuların alkol içmesini gururuna yediremeyen şoför.
  • bana alkollü gibi gelen şofördür.
  • yorulduk valla.
  • agzında maske yok, konuşma şekli desen kabadayı gibi. inanılır gibi degil gercekten merakla bekliyorum olayın akıbetini.
  • https://www.iett.istanbul/…r-ve-guvenli-ulasim/1985

    https://twitter.com/…tatus/1306961938187014155?s=21

    katlanır bisikletler günün her saati otobüse koyulabilir. otobüs şoförü bunu bilmiyor olamaz eğitimini aldı. başka bir sebepten olabilir. ilgili hanımefendinin gazetecilik falan demesine gerek yok güzel güzel anlatsa daha iyi olurdu. bisikletle binen gazeteci de olabilir işsiz de olabilir. mesleklerimizi kullanmanın bir anlamı yok.
    ayrıca bu tarz durumlarda kamera kullanmak özel hayatın gizliliği ihlaline dahil olmuyor. kamera açılabilir gayet.

    şoför arkadaş hayattan soğumuş belli aç bak kardeşim olmadı sor durakta amirin kimse. yolcuya maymun demek de nedir. ayrıca şu salgın döneminde maskeni neden çıkarıyorsun. her gün kaç tane can taşıyorsun.
  • 1. yolcu alkollü olsa bile -ki böyle bir durum olduğu anlaşılmıyor- toplu taşımanın intizamını ve şoförün/yolcuların huzurunu bozmadığı sürece taşınmak zorundadır.
    2. yolcunun toplu taşıma aracına binebileceğine dair belge göstermek gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi aksine, yolcu olarak kabul edilemeyeceğine dair yasal düzenleme içeren belgeyi göstermek zorunda olan şofördür.
    3. yolcunun, uluslararası sözleşmeler ve anayasada güvence altına alınmış seyahat özgürlüğü ihlâl edilmiştir.
    4. bu gibi şoförlerin toplu taşıma araçlarında görev yapması kesinlikle engellenmelidir.
    5. yolcu hakları bildirgesine göz atmakta fayda bulunmaktadır.
  • hemen iş akdi fesih edilmeli, kimse ekmek parası goy goyu yapmasın. pis sarhoş vs. cümleleri kuruyor herif.
    hepiniz ahlak bekçisi mi kesildiniz ulan, bu yüzü nerden buluyorsunuz?
  • ilgili video

    insanlara alkollü diye iftira atıp ( olmalarında da bir problem yok) onları araçtan cebir ve şiddetle indiren çomar bir şöför içeren görüntü kaydı.

    edit: olayın öncesi
  • gece gece sövdürecekler illa, ulan size ne milletin alkolünden? işin neyse onu yap piç kurusu! yeter lan ilah mısınız başımıza!
hesabın var mı? giriş yap