• sirf trailer'daki cocugu vurup vurmadigini gormek icin sinemada seyredecegim film.
  • amerikan film enstitüsüne göre yılın en iyi filmidir.

    http://www.sinematopya.com/…i-film-ve-dizileri.html
  • 2. fragmanı düşen film.

    http://www.youtube.com/watch?v=m1yb0uvanz0
  • sırf iki fragman üstünden konuşacak olursak buram buram değil ağır lastik yanığı gibi amerikan milliyetçiliği kokucak bir film gibi gözükmekte. eğer film sonunda ters köşe olduk, eastwood kapağı geçirdi, serzenişlerinde bulunursak pek ala çokta güzel olur orası ayrı tabii.
  • önümüzdeki yılların muhtemel başyapıtı, diyebilirim. client eastwood'un yönetmen olduğu bu denli heyecan verici bir filmin müziklerini, eskiden olduğu gibi, ustaların ustası ennio morricone'nin yapmasını isterdim. her ne kadar sergio leone olmasa da bu bu müstesna simaları aynı yapımda görmek beni fevkalade mutlu ederdi.
  • gerçi clint abimizin oscara ihtiyacı yok ama o da ödüle kesin giden nerede damar varsa (misal ırkçılık, yahudi soykırımı; ırakta, afganistanda görev yapmakta olan götüsikli, annelerini yedi düvel sikesice orospu çocuğu amerikan askerlerinin dramını, ruh hallerini, çıkmazlarını vs vs.) o mecradan akmayı, onu hikaye etmeyi düşünmüş. birkaç sene oscar gelmeyice dellendi bizim kovboy. bunu bize yapmayacaktın clint, yapmayacaktın.
  • malum ortamlara düşmüş filmdir.
  • bastan sona izledim. aksiyon filmi olarak fena degil. irak savasina, genel olarak savasa ve bir insanin baska insani oldurmesine yaklasimi sig. genel olarak heyecanli savas sahneleri icin korsan olarak izlenebilecek, ama genel olarak boktan bir film. amerika'da bazi tiplerin bu filmi izleyip gaza gelebilecegini tahmin edebiliyorum. clint eastwood da filmi bu sig topluluk icin yapmis. yoksa irak savasina iki tarafin da bakis acisindan yaklasan, ortadaki, her iki taraf icin de, insani tradejiyi bir kisinin hayat hikayesi uzerinden anlatan bir film felan degil. derinlik olarak kurtlar vaidisi ile ayni, ancak oyunculugu ve kurgusu biraz daha iyi olan bir film.

    aha bu da film hakkinda the guardian'da yayinlanmis "the real american sniper was a hate-filled killer. why are simplistic patriots treating him as a hero?" (gercek american nisancisi nefret dolu bir katildi. neden sig milliyetciler ona kahraman muamelesi yapiyorlar?) baslikli yazi:

    [http://www.theguardian.com/…calling-hero-chris-kyle http://www.theguardian.com/…calling-hero-chris-kyle]
  • clint eastwood'u gözümde bitiren yanlı film. izleyen clint babaya küfür etmemek için zor tutar kendini. orospucocugu hödük milliyetçi clint olarak açılışı yapıyorum. sinematik değeri de sıfır bir film. get off my damn lawn...
hesabın var mı? giriş yap