• dağılacakları muhakkaktır. ilk patlak teksas dan gelecektir.
  • bizide kıskanıyeaaaaaaaaaaah
  • tabi cnm.

    usa vs others
  • hakket mi lan?
  • 16.yy dan kalma engin düşüncelerini bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.
    artık savaşlar siperlerde olmuyor azıcık gündem takip etsen keşke (bkz: şuursuz)
    (bkz: sıkılmış yazar sendromu)
  • evet muhteşem bir uluslararası analiz (!)
  • keşke öyle olsa ama değil maalesef. sadece apple'ın geliri türkiye'nin gsyih ile eşit. microsoft, google, amazon, walmart, facebook, silah sanayi şirketlerini eklemiyorum bile. new york eyaletinin geliri rusya'nın gelirinin 3 katı. bugün amerika, çin'den ürün almayı kesiyorum desin adamlar 3 sene içinde birbirini gerçek anlamda açlıktan yemeye başlarlar. biraz okuyun araştırın ahaber kafası ile yazı yazmayın.
  • eğer rise of nations oynamıyorsanız savaşlar karada kazanılmaz, bankada kazanılır. abd'nin sizi uluslararası bankacılık sisteminden çıkarmasıyla birkaç sene içinde kuzey kore'ye dönebilirsiniz. yiyeceğiniz ambargoları, size karşı alınacak birleşmiş milletler kararlarını, vatandaşlarınızın yurtdışı hesaplarına ve mal varlıklarına el konulabileceğini falan zaten saymıyorum.

    tüm bunların dışında dünyayı 7/24 yüzlerce uyduyla izleyen, kendi toprakları dışında dünyanın 70 ülkesinde yaklaşık 800 askeri üssü olan, askeri bütçeler listesinde kendisinden sonra gelen 10 ülkenin toplamı kadar askeri bütçesi olan, dünyanın geri kalanındaki uçak gemisi sayısı kadar tek başına uçak gemisi olan*, nereden geldiğini anlamayacağınız drone veya seyir* füzeleriyle herhangi bir hedefi vurma kapasitesine sahip vs. vs. bir ülkeye "askeri anlamda çok güçsüz" demek nasıl bir akıl tutulmasıdır? hayır "bütçesine oranla o kadar etkili değil" diyebilirsiniz, ne bileyim "teknolojiye fazla bel bağlıyorlar, gerçek savaş ortamında başarısız olabilirler" falan diyebilirsiniz ama "çok güçsüz"?

    uzun lafın kısası abd şu an askeri olarak herhangi bir yerde yoksa ya oranın getirisi harcayacağı kaynağa değmeyeceğindendir ya da politik sebepleri vardır, askeri değil. bugün abd'nin başında hitler gibi bir adam olsa dünyanın yarısını rahat rahat ele geçirir. "el yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanır" tarzı yorumlarınızı bir kenara bırakın.
  • çağdaş düşüncelerin mi bunlar yoksa cahiliye dönemi düşüncelerin?
  • vietnam sonrası abd istediği an istediği konuda başarılı oldu ve oluyor. afganistan ırak ve suriye’de abd istediğini almadı mı? bana göre ne amaçlıyorsa onu aldı. bazen rol yapmak da gerekiyor. trilyonlarca dolar harcandı bu savaşlara sikindirik 3-5 militan için mi? olayları böyle okuyorsanız yanılıyorsunuz.

    askeri güç ise mesele. abd bugün mars’tadır hatta güneşi zaptetmiştir ve diğer dünya hala mağarasına avladığı hayvanların görüntüsünü karalamaktadır. askeri teknolojide dünya ile arasında kocaman bir dünya tarihi vardır.

    dünyada parayı karşılıksız basan bir ülke yenilir mi hiç? aklınız mı kıt? rol mü yapıyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap