• slr fotoğraf makinesi değildir. filmli fotoğraf makinesi anlamında kullanılır.
  • buna slr makine demek için slr veya compact filmli makine kullanmamış olmak gerekir. (veya kullanmış olsanız bile 2000 yılı sonrasında kullanmışsınızdır. ne olduğunu tam öğrenmemişsinizdir)

    slr single lens reflex demek oluuup, dslr'lar da slr olmakla birlikte üstüne dijital aksamı mevcuttur. buradaki slr sadece vizör/film/ayna/objektif dörtlüsünde oluşan sistemi anlatır.
  • (bkz: lomography)
  • maliyeti bol, verdiği haz yüksek fotoğraf makinası türüdür.

    bir de bunlarla durup durup dünyaya bakmak istersiniz. deklanşöre basmaksızın dünyayı fotoğraf makinasının ardından dikizleme isteği uyandırır. en azından benim zenit öyle. bir hoş gösteriyor dünyayı. olduğundan güzel, retro.
    sonra yanınızdakiler "ne yapıyor bu kız çocuğu?" diye anlamaya çalışırlar öyle.
  • kağıda basmak konusunda elbette muhafazakar veya obsesif değilim. yani kağıda basılmazsa ben ona fotoğraf demem diyecek kadar katı değilim. ama baskı yaptırırken mutlaka banyolu baskı yaptırmak gerektiğini de ilave etmek lazım. yani özellikle mediamarkt'da yapılan lazer vb baskılarla harcamamak lazım bu fotoğrafları.
    bunun yanında, sağlam bir negatif tarayıcı ile de işi bilgisayara mümkün olan en ham hali aktarmak mümkün. çok para harcamadan aldığım epson perfection v370 photo ile bu işi çok iyi şekilde ve hızla yapabiliyorum. bu da güzel bir şey tabi.
  • 3 adetini satıyor olduğum fotoğraf makinesi türü.
  • bugüne kadar dijital kullanmama rağmen aklımı çelmeye başlayan tür. eos300, klasik 50mm ve tudor film ile çekilen örnekleri gördüm. renkler dijitale göre çok daha iyi. onu geçtim 50mm çarpan olmadan kullanmak ve üst üste pozlama olayı bile yeterli aslında.
  • kilometrelerce yol tepip rulo rulo film çekersin sonra da sararken ya yakarsın ya da filmi yanlış takarsın ya da yanlış pozlanmıştır herşey çöp olur gider. şahsen 2000 li yılardan önce manuel makina ile çalışmış biri olarak; eğer amaç adrenalin falansa bişey diyemeyeceğim de güzel fotolar çekmekse bu korku dolu bol süprizli romantizmi tarihte bırakmak lazım derim.
  • eğer sanatsal çalışıyorsanız hatayı affetmeyeceğinden dolayı sizi daha profesyonel çalışmaya iten fotoğraf makinesidir. sonuçta pozunuz sınırlı ve çektiğiniz kareyi göremiyorsunuz. o yüzden deklanşöre basmadan önce yüz defa düşünme fırsatınız oluyor. ama digitalde durum tamamen farklı. nasılsa hafızam çok deyip çatır çatır çekiyoruz ve karşımıza sanattan yoksun düz kareler çıkıyor. bence her fotoğrafçının elinde bir tane bulunması gerekir.
hesabın var mı? giriş yap