• 2003 yapımı film. tarihin akışını değiştirmiş meksikalı devrimci pancho villa, hayatının filme alınmasına izin veriyor. antonio banderas başrolde.
  • başrolde antonio banderas'ın olduğu 2003 yapımı, yarı biyografik film. 1914 yılında meksika'da ki dikta rejimine karşı ayaklanıp devrime girişen pancho villa'nın kendisinin öyle tanıtıldığı gibi kötü bir lider olmadığını, mücadelesini ve herşeyi meksika için yaptığını anlatmak, insanların gözündeki kötü imajını silmek için hollywood'a teklif götürüp bir belgesel niteliğinde bu mücadelesinin filme alınmasını izliyoruz.
    keyifli bir film, pancho' nun "ben başa geçmek için mücadele etmiyorum, başkanlık senin ülkenin ki gibi profesörler için ben at yetiştiririm, devrim meksika için..." derken ki samimiyeti ne kadar güzel bir şey ise işine gelmediğinde cinayete baş vurması ise o kadar kötü. burada devrim ile terörizm, kahraman ile eşkiya arasında ne kadar ince bir çizgi olduğunu görüyoruz.
    filmin sonunda pancho'nun adı her yerden silindiğini gibi bu çekilen filmler de ortadan kaybolduğu söyleniyor lakin araştırınca internette bu videolara ulaşmanız mümkün.

    https://www.planetdp.org/…villa-as-himself-dp3280#1
hesabın var mı? giriş yap