• yuce ataturk'un manevi huzurunda bulunmak her zaman ayricaliktir. orada vatani gorev yapmak ise ayricaliklarin en buyugudur.
  • yılın her mevsimi * ilköğretim öğrencileri ata'nın yanına gelirler, dönüşte de burada nöbet tutan askerleri güldürmeye çalışırlar. bu bakımdan anıtkabir'de askerlik yapmak sabır ve ciddiyet isteyen bir görev. onun dışında içeride, müze ve kafeteryada görev alanlar için askerlik, nispeten kolaydır. hatta sivillerle haşır neşir oldukları için daha rahattırlar.
  • cam fanusun içinde nöbet tutulan yerdir, atanın huzurudur... nöbet tutan askerlere topuklarından iğne yapıldığı söylenir, bir diğer anlatılan ve benim şehir efsanesi olduğunu düşündüğüm hadise ise şöyle gerçekleşmiştir;

    cam fanusun olmadığı zamanlarda bir asker anikabirin önünde nöbet tutmaktadır ve bir turist bayan askerin tepkisizliğini bozmak için her yolu dener (güldürmeyle başlayan ve cimciklemeye giden olaylar silsilesi). kadın tepkisizliğe dayanamaz ve sigarasını askerin eline söndürür. asker hala tapkisizdir sadece gözünden yaş gelir. kameradan izleyen görevliler kadını gözaltına alırken asker ise tüm zoruluklara ve manyaklıklara rağmen görevini başarıyla yerine getirdiği için teskereyi erkenden almayı hakeder! sonrasında da o bildiğimiz cam fanuslar konuymuştur.

    ben anlatanların yalancısıyım...
  • askerliğini tiyatro sanatçısı olarak yapmaktır.
    nöbet değişimleri, duruşlar, iki tane nöbetçi askerin pozisyon değişimi vs. vs. her birisi şov edası ile yapılır.
    askerden en ufak ses çıktığında başına onlarca kişi toplanıp tiyatro seyreder gibi askerlerin yer değiştirmesini seyreder, fotoğraf çeker, videoya alır.

    tiyatro ile alakası ilkokulda öğretmenin zorla götürdüğü "mustafa mıstık" isimli çocuk oyunu olan kişi anıtkabirde askerlik yaptıktan sonra cv'sine "profesyonel tiyatro oyuncusu" diye gönül rahatlığıyla yazabilir.
  • kısa dönem olarak gidenlerin çoğu için gelen ziyaretçilere rehberlik yaparak geçse de her türlü askerlik gibi sıkıntılıdır.. takım elbise giymek, temiz olmak gibi zorunluluklar ve sivil halkla içiçe olmanın getirdiği rahatlıklarsa bu sıkıntıyı biraz olsun hafifletmektedir..
  • kremlin'de askerlik yapmaya benzer bir yanı vardır.

    http://www.youtube.com/watch?v=mdeclxzre1m
  • mütercim tercümanlık mezunlarının genellikle "çevirmen" olarak hizmet ettikleri askerlik tipidir. turist rehberliği ve bilimum yabancı dil gereksinimleri çevirmenliğe dahildir.
  • k.d.' ler mihmandar olarak görev yapar.
  • mükemmel bir diksiyon,son derece harika bir ses tonu demektir.etkilenmemek mümkün değil.
  • her askerlik gibi sıkıntılar var burada da,lakin mekanın verdiği sahiplenme hissi yüzünden olsa gerek işinizi en iyi şekilde yapmak için çabalarsınız. en çok emek harcayan ve sıkıntı çeken ekip tabii ki saygı nöbetçileri. çok yoğunluk yaşanan bir celp dönemine denk gelsem de (bkz: 10 kasım) (bkz: 29 ekim) şahsım için çok zor geçmedi.mihmandar ve hatta takım çavuşu olarak tamamladım kutsal vatani görevimi. başlarda ihtimal vermesem de çok farklı ve güzel anılar olarak hayatımda yerini koruyacak.
hesabın var mı? giriş yap