• cebeci'den sonra üçe bölünmüş olarak gölbaşı, ulus ve beşevler olarak hayatını sürdürmekteydi. teker teker bu üçü de kapanarak etlik'teki iskitler istikametinde tozdan geçilmeyen engebeli bir arazide hayatını devam ettirmektedir.

    bu yerde pazar hayatı cumartesi öğlenden pazar öğlene kadar "kesintisiz" sürmektedir. ulaşımın oldukça sıkıntılı olduğu; gezmenin, alışveriş yapmanın hiç olmadığı kadar meşakkatli olduğu bir arazide konumlanmaktadır.

    eski zamanlardaki temiz, rahat, güvenlikli yerler için sıklıkla dedikodular çıkmakta ama pratikte pek de sonuç alınamamaktadır. çöpten toplananları satan malcılar ve antikacıların kendilerini ayrıştırması bu sürekli değişimin ardında yatan bir önemli nedendir.

    iyi objeyi, eşyayı bulmak keskin bir gözlem yeteneğini, hızlı olmayı, saatlerce sürecek bir vücut dirayeti göstermenizi gerektirmektedir.

    güncel yere nasıl gidileceğini merak edenler ışıklandırabilirler.
  • güncel olarak kuruluyor mu merak ettiğim pazar.
  • ankara'da bitpazarı hangi günler ve nerede kuruluyor bilen yazar veya çaylak arkadaş varsa yeşillendirmesini rica ediyorum.

    bir de kız arkadaşımla gitmek istiyoruz öğleden önce. ortam ne durumdadır acaba bıçaklanma riskimiz olur mu?

    edit: aşağıya instagram profili linki bırakıyorum. profilin sahibi ankaradaki tüm bit pazarlarının hangi günler, nerede kuruldukları ve yol tarifini paylaşmış.

    dışkapı ve ulustakine gittim. dışkapıdakini çok beğenmedim. kazım karaberkir tarafından ana caddeden girebilirsiniz. ama ulus tarafından yol çok tekin gözükmüyordu, biz o taraftan gitmedik. yağmurlu diye sanırım pek ilgi çekici bir şey yoktu. ulustaki ise antika ve bit pazarı karışık gibiydi. nadir şeyler bulabiliyorsunuz. ama beklentiniz 5 liraya dünyaları alırım olmasın.

    https://instagram.com/…pazari06?igshid=ymmymta2m2y=
hesabın var mı? giriş yap