• bir işkence şekli.

    - eryaman hatıında çalışanlar zamanında yolcuyu dövmek için son durağa götürme girişiminde bile bulunmuşlardır.
    - ayrıca bu otobüslerde kışın kalorifer açılmaz. sığır gibi doldurulan insanlar soluya soluya otobüsü hamam gibi yaparlar zaten.

    bu açıdan istanbulun gözünü seveyim. yok kardeşim yok istanbul gibisi yok
  • su dağıtılmaya başlanan otobüslerdir. sular muavinin oradadır, isteyin, istemeyenleri uyarın, suyunuzu için. bütün otobüslerde, otobüsümüzde su ikramı yapılmaktadır yazmasına rağmen insanlar nedense istemekten çekinmekte. için yahu, korkmayın, dövmezler(umarım).
  • öğrenci bileti istediğinizde, ' zaten hep öğrenciler bize, tamlar belediyeye' gibi abuk sabuk bi tepki alabilirsiniz bu otobüslerde. şoförlerinin, muavinlerinin gözlerinde dolar işareti parlar.
  • ego otobüsleri gibi 'aa ben burada indirmem' gibi tripleri yoktur, nerede istersen zınk diye indirir. tabi bunda cinsiyetin, boyun posun, sürülen rujun etkisi büyüktür.

    ha bir de amerikanvari kovalamaca sahnelerini aratmayan süratte ve coşkuda otobüsü kullanmaları yok mudur, sanki 100 m ötedeki sıhhiye durağında yolcu almayacak.
  • 413-203 ve birkaç hatta daha turkcell sayesinde 3g internet hizmeti vardır.
  • talep etmezseniz bilet vermiyorlar, vermemek için direniyorlar. kayıt dışı ekonomi bu olsa gerek.
  • şöyle ifade edeyim, taksiciler veya dolmuşçular bu otobüsleri kullanan şoförlerin yanında melektir. taksici ve dolmuşçunun kibar olanını gördüm ama bunlarda ufacık bir ters bakışınızda muaviniyle beraber kavgaya inmeyeni görmedim. trafik kuralları yokmuş gibi davranmalarından hiç bahsetmeyeyim. (bkz: 413)
  • dolmuş şoförleri hakikaten bu otobüste çalışanların yanında kibar kalmaktadır. muavin sürekli arkasındaki ve önündeki otobüsün muaviniyle iletişim içindedir. bu yüzden duruma göre hızlı ya da yavaş gitmektedir bu otobüs.
    bu otobüsün koltuk aralığının da kontrol edildiğini düşünmüyorum. kimsenin bacakları sığmıyor bu koltuklara.
    muavinler ayaktaki yolculara talimat veriyor bu otobüslerde sen şuraya dur sen buraya dur. bildiğin yerleştiriyorlar sizi eşya gibi. ben bir keresinde muavinin, iki eliyle de iki farklı demirden tutunan amcaya çok yer kapladığı için bir elinle tut amca dediklerine bile şahit oldum.
    böyle rezil insanları ankara halkına musallat eden melih gökçek'e selam göndermeden edilmez tabi.
  • kurban olunması gereken otobüs türü. düşünün, durum o kadar vahim ki bu otobüsler tercih edilebilir geliyor. ne açıdan derseniz cevap vereyim: kalabalık değil. elbette sabah erken saatlerde işe gidenler olduğu için dolu oluyor. normal. ama gün içinde çok rahat yolculuk yapabilirsiniz.

    ego'lar böyle değil maalesef. belli bir yaş üstüne bedava. haliyle işi olmasa bile fingir fingir gezip kalabalık yapan bir kitle çıkıyor ortaya. bedava olmasın abicim. niye bedava? biz 2,50 lira ödüyoruz. onlar da 1 lira ödesin mesela. ama ödesinler yani. sırf bu yüzden dolmuş veya öho verilen hatlar bir süre sonra kaldırılıyor. çünkü beleşe binmek varken onlar diğerlerini tercih etmiyor. biz de yeterli çoğunluğu i. melih gökçek'in gözünde sağlayamadığımız için ışık hızıyla kaldırılıyor. sonuç? arada tost olan, kalabalık ayağına türlü tacize uğrayan biz oluyoruz.

    yatacak yerin yok i.m.g.
  • bazı merkezi duraklarda 10 dakikaya kadar bekleme imtiyazı bulunan,duraktan harekete geçtikten sonra yürüme hızında kaldırımdan müşteri toplayan,telefonu ellerinde rakip midibüslerin hareket saatini,mecvut konumlarını paylaşan,egodan farklı olarak radyosu açılabilen,dolmuşlara taş çıkartan modifiye parçaları içeren,şoför mahallinde gülen yüzlü mü olsun nazar boncuklu mu olsun stickerları olan,egzozları kendinizi rallide hissettiren deli saçması araçlardır.
hesabın var mı? giriş yap