• tömer'de verilen ve ders kitapları tarhan kitabevinde bulunan kurslardır, kimsenin içinde ukte kalmasına gerek yoktur, tunalı'ya gitmek yeterlidir.
  • active english adlı, ataturk bulvari * uzerindeki kursta da gerceklesen olaydır. ayrıca odtu'de de her sene , eylul ayı sonlarına dogru ebi yapımı bu tip kurslar acılır ama ilk kurdan sonra kapandıgı soylenir.
  • tömer'den ziyade active english'i tavsiye ederim. zira gözümle görmesem de, tömer'de gramer ağırlıklı öğretildiği söylenir. active'de ise kursu tamamladığınızda, ortalama zekada birinin, dinleme, konuşma ve anadili ispanyolca olan* birisini anlama bakımından tömer'dekinden bir adım önde olacağına emin olun. hangisini istediğinize karar verip öyle yazılın bir kursa.
    fiyatlar pek farketmiyor sanırım.
  • tömer'de hızlı kurlar ankara'da ispanyolca öğrenmek için ideal mekandır. hızlı kur çünkü 2 aylık kurlarda insana bir tembellik çöküyor, öğrendiğiniz şeyi unutuyorsunuz. ayriyetten tömer'de kurların tamamını geçerseniz (zannedersem 12 tane) ankara üniversitesi'nden diplomamsı bir şey elde ediyorsunuz. özellikle son dönem hocalarının tamamının ispanya'da bulunmuşlukları olduğundan çok güzel aksanlar duyma şansınız oluyor. kısa süre içinde dinlediğiniz her şarkıdan sonra "anlıyorum lan, anlıyoruum" diye içten içe haykırabilirsiniz.
  • tömer'in tunalı hilmi caddesi 97 numarada hizmet veren şubesinde ispanyolca kursu verilmektedir. çeşitli meslek gruplarına indirim yaptıklarını da ekleyeyim.
  • sun akademi'dekinin iyi olduğu söyleniyor.
    tömer'de hocaların cılkı çıktı diyorlar.
    active hakkında bilgim yok.
    dilko ankara'da şube açmış,şimdi orda da başlıyormuş,iyi olabilir diye düşünüyorum.
    araştırdım araştırdım kararsız kaldım zamanında,şimdi yeniden bakacağım.
  • şimdiye kadar tömer (kızılay) ve active english'te kurslara devam ettim. izlenimlerimi sözlük ile paylaşmayı boynumun borcu bilirim.

    tömer:
    kızılay şubesinde benim dönemimde tek hoca ve az sayıda kur vardı. o sebeple kur bulma sıkıntısı çekebilirsiniz. tunalı bu açıdan biraz daha rahat. kitap olarak nuevo ven kullanırlar, ayrıca kendilerine ait bir alıştırma kitabı dağıtmaktalar. nuevo ven kitaplarını olgunlardan 15-20 tl'ye veya internetten pdf olarak çekip fotokopicide 7-8 tl'ye maledebilirsiniz. tömer'in hocaları genellikle ankara üniversitesi'nde okutmanlık veya asistanlık yapan/yapmış kişilerdir. gramer ağırlıklı bir eğitim vardır. bol alıştırma çözer, grameri iyi öğretirler. pçp denilen (pazartesi-çarşamba-perşembe) hızlı kurlar tavsiye edilir. haftada üç gün kursa gitmek sizi olayın içine çekecek ve ispanyolca'dan kopmamanızı sağlayacaktır. hızlı kurlarda 4. ayda a2, 8. ayda b1, 12. ayda b2 olursunuz. yavaş kur tercih edilirse 8 ayda ancak a2 sertifikası alırsınız. fiyatı active english'ten biraz yüksektir. fakat ankara üniversitesi ile bir bağlantınız var ise (öğrenci, akademisyen, okutman, ailesinde okutman vs.) güzel indirimler yapmaktalar.

    active english:
    sık sık yeni kur açılır, dolayısı ile en geç 2-3 ay içinde seviyenize uygun bir kur bulursunuz. kitapları farklı kitaplardan derleme fotokopi şeklinde olup, kursta 20 tl gibi bir fiyata satılmaktadır. tek kitap ile birden fazla kur ders görürsünüz. ortam açısından bakarsanız, tömer devlet okuluna, active english özel dershaneye benzer. tömer teorik kasarken, active english biraz daha pratik ve konuşma ağırlıklı gitmektedir. hocaları tömer'dekilere göre biraz daha tecrübesiz olsa da, çok sayıda native hoca bulunur ve hocanız 2 ayda bir değişir. normal kurlarda haftada 2 gün ders yapılmaktadır. 5. ayda a2, 10. ayda b1, 15. ayda b2 düzeyine gelirsiniz.

    bunların dışında sun akademi, türk-amerikan derneği ve dilko'da da ispanyolca kursu olduğunu duydum, fakat detaylı bilgim yok. ayrıca odtülülere yönelik 100. yıldaki odak akademi'de uygun fiyata ispanyolca kursu mevcut. son olarak çankaya belediyesi (todam) ve çankaya halk eğitim merkezi (çahem) tarafından ankara'nın çeşitli semtlerinde cüzi fiyatlara veya bedava kurs verilmekteymiş. bence özellikle giriş seviyesi için bunlar da araştırmaya değer.
  • ankara'daki kursları bilmiyorum fakat istanbul'da ezelden beri var olan tek dil kursu bilirim, o da dilko english'tir. geçen sene de ankara'da şube açmışlar. 10 numara 5 yıldız. saygılar efenim :)
  • bu konuda yardımcı olabilecek yazarlar yeşillendirirse sevinirim.
  • ekim ayında ispanya'ya gideceğim, herhangi bir kariyer, sınav, eğitim vb. şeyler için değil, ispanya'ya gittiğimde daha rahat iletişim kurabilmek adına ispanyolca dil eğitimi almak istiyorum. başlangıç seviyesinin bir tık üzerindeyim fakat yine de akademik olarak ilk seviyeden başlayacağım. ankara'da artı-eksileriyle tavsiye edeceğiniz bir kurs var ise, bilgilendirmenizi istirham ederim. evet.
hesabın var mı? giriş yap